شناسهٔ خبر: 23000786 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

انتقاد فرانسه از نقش ایران در خاورمیانه

ژان ایو دریان، وزیر خارجه فرانسه، روز سه شنبه بار دیگر در انتقاد از سیاست خارجی ایران گفته است که جمهوری اسلامی سعی دارد "محوری" برای نفوذ از طریق سوریه تا دریای مدیترانه شکل دهد.

صاحب‌خبر -
ژان ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه حق نشر عکس AFP Image caption ژان ایو لو دریان وزیر خارجه فرانسه

ژان ایو دریان، وزیر خارجه فرانسه، روز سه شنبه بار دیگر در انتقاد از سیاست خارجی ایران گفته است که جمهوری اسلامی سعی دارد "محوری" برای نفوذ از طریق سوریه تا دریای مدیترانه شکل دهد.

او در مصاحبه ای با کانال "فرانس ۲" همچنین از روسیه و ایران خواست برای پایان جنگ داخلی سوریه که شش سال ادامه داشته با شورای امنیت سازمان ملل همکاری کنند.

او گفت فرانسه گسترش حضور نظامی ایران را نمی پذیرد: "حضور ایران (در سوریه) و آرزوی آن برای ایجاد محوری که تا مدیترانه کشیده است: نه!"

او در مورد نقش ایران و روسیه در سوریه گفت: "روسیه کمک هوایی و زمینی ارائه می کند، اما ایران شبه نظامیان را به آنجا می آورد و از حزب الله حمایت می کند."

آقای دریان خواستار احترام به حق حاکمیت ملی سوریه شد: "سوریه باید بار دیگر کشوری مستقل شود و این یعنی مستقل از فشار و حضور سایر کشورها."

او در اشاره به محله تحت محاصره غوطه شرقی در نزدیکی دمشق گفت: "اگر می توانید اسد را به سوچی فرابخوانید، می توانید به او بگویید دست از بمباران کردن بردارد و اجازه رسیدن کمک ها به همه را بدهد."

ولادیمیر پوتین و بشار اسد، رئیسان جمهوری روسیه و سوریه، اواخر نوامبر در شهر سوچی در ساحل دریای سیاه با یکدیگر دیدار کردند.

غوطه شرقی تحت تسلط شورشیان مخالف دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، است و از سال ۲۰۱۳ میلادی در محاصره نیروهای دولتی قرار داشته است. اگرچه قرار است در این منطقه آتش‌بس برقرار شده باشد، اما طی چند هفته اخیر آتشباری سنگین توپخانه و حملات هوایی نیروهای دولتی همچنان ادامه داشته.

سازمان ملل وضعیت مردم این محله را بسیار ناگوار توصیف می کند.

آقای دریان گفت: "بازیگران اصلی در این ماجرا روسیه و ایران هستند. آنها باید از وزن خود (در سوریه) استفاده کنند تا با همکاری سایر اعضای شورای امنیت سازمان ملل یک راه حل سیاسی پیدا شود."

او رفتار بشار اسد با مردم این کشور را "وحشیانه" خواند و گفت: "برای من سخت است تصور کنم که مردمی که این همه زیر دست او عذاب کشیده اند بخواهند او بخشی از راه حل باشد."

تنش میان ایران و فرانسه در هفته های اخیر افزایش یافته است.

وزیر خارجه فرانسه هفته پیش گفت که ایران باید از برنامه موشک های بالستیک خود دست بکشد و به "وسوسه های سلطه جویانه" در خاورمیانه پایان دهد.

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه هم روز ۱۷ نوامبر گفته بود که ایران باید در منطقه سیاست "کمتر خصمانه‌ای" در پیش گیرد.

اما محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران روز دوشنبه رهبران اروپایی را ترغیب کرد تحت تاثیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا عمل نکنند.

خبرهای مرتبط:

هشدار ظریف به اروپا درخصوص 'کج‌خلقی و بد عهدی' آمریکا

'فرانسه و آلمان خواهان عقب نشستن ایران از برنامه موشکی هستند'

مکرون: ایران درباره موضع ما دچار سوءتفاهم شده

'توافق' رهبران آمریکا و فرانسه برای مقابله با ایران و حزب الله

ایران: فرانسه تحت تاثیر القائات عربستان قرار نگیرد

اولین ایرباس به ایران تحویل داده شد

آلمان: نگران احتمال تقابل نظامی با ایران هستیم

سعد حریری 'از عربستان خارج شد'