به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، محسن مهرعلیزاده ظهر امروز در هفتمین کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار و عمران شهری و رونمایی از کارخانه ریسباف یادگار میراث صنعتی اصفهان اظهار داشت: شهر و شهروندی در فرهنگ ایرانی از دیرباز به صورت جدی مطرح بوده است.
وی افزود: امروزه در شهرهای ما زندگی روزمره به گونهای شده است که از عظمت و بزرگی که برای شهر و شهروندی در تاریخ دیده و شنیدهایم یا آثار آنها کم مانده یا بعضاً به دست خود ما به فراموشی سپرده شده و میشود.
استاندار اصفهان با بیان اینکه مطمئناً برگزاری چنین نشستهایی به فرآیند برنامههای دراز مدت توسعه پایدار کشور کمک خواهد کرد، گفت: امیدوارم برنامههای عمران شهری به نحوی باشند که مهاجرتهای بیرویه به شهر و نداشتن برنامههای اساسی معماری برای شهرها، نگه داشت فرهنگ و آداب و دیرینه شهرها و مسائل مختلف نتواند تعاریف و عظمتی که در خصوص شهر و شهروندی در تاریخ ما ایرانیان بوده را از بین ببرد.
وی با بیان اینکه رشد نامتوازن شهری و عدم پرداختن به این مسائل به تدریج میتواند مشکلات زندگی شهری را فزونتر کند بیان کرد: تنها راه برونرفت از این مشکل طراحی شهرها و عمران شهری در قالب برنامههای درازمدت و راهبردی و توسعه پایدار است.
مهرعلیزاده تصریح کرد: کارخانههایی همچون ریسباف در مجاورت این استان بوده که در راستای مسیر ساختوساز شهری از بین رفته است، ویژگیهای مجموعه ریسباف بسیار زیاد است که از جمله آنها را میتوان اهداف بلند مدت و مشارکت مردمی دانست.
وی بیان کرد: در سال 1313 این شرکت نه به عنوان شرکت دولتی بلکه به عنوان خصوصی اما با حمایت دولت ساخته شده است، این بیانگر این است که اعتبار و اعتماد به بخش خصوصی در توسعه اقتصادی در این شهر و در کشور ایران از دیرباز اهمیت داشته است.
استاندار اصفهان با بیان اینکه در آن زمان صنعت نساجی یکی از صنایع اساسی و محوری استان اصفهان و ایران بود، بیان کرد: این مکان به عنوان مکانی که هویت فرهنگی، صنعتی، معماری و انسان دوستی و مکانی که سابقه تاریخی این شهر را در معرض نمایش قرار داده بسیار ارزشمند است.
وی خاطرنشان کرد: قطعاً کارخانه ریسباف در آینده نه چندان دوری به مکانی مناسب برای جذب گرشگران خارجی با نشان دادن فعالیتهای صنعتی خود و نیز نمایشگاههای دائمی تبدیل خواهد شد.
مهرعلیزاده با بیان اینکه مشارکت یعنی شرکت کردن ارادی و آگاهانه مردم در مسائل اجتماعی و فرهنگی جامعه، اضافه کرد: خوشبختانه بنیان این اقدام در اصفهان نشان داد با توسعه میتوانیم این پروژه را افزون بر یک مکان تاریخی تبدیل به مکانی گردشگری کنیم و نیز نحوهای از مشارکت مردم در عمران شهری و توسعه پایدار را داشته باشیم.
انتهای پیام/
∎