شناسهٔ خبر: 22994263 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

مدیرکل راه و شهرسازی اصفهان:

سکونتگاه‌های شهری را ‌در حد انبار کالا تنزل داده‌ایم

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: سکونت‌گاه‌های ساکنان را که محل آرامش بود در حد انبار کالا تنزل دادیم و نگاهمان را به انسان به منزله یک کالا تغییر دادیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حجت‌الله غلامی پیش از ظهر امروز در هفتمین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار و عمران شهری و رونمایی از کارخانه ریسباف، یادگار میراث صنعتی اصفهان اظهار داشت: این‌روزها شهرهای ایران به ویژه کلان‌شهرها نیازمندتر از همیشه محتاج برنامه‌هایی هستند تا پاسخگوی نیازهای شهروندان باشند.

وی افزود: در برخی از شهرها ابتدایی‌ترین حقوق شهروندی یعنی نفس کشیدن با مشکل مواجه شده، همچنین آب که مقدمه زندگی است درآینده‌ای نزدیک به یک بحران شهری تبدیل خواهد شد.

مدیرکل راه و شهرسازی اصفهان تصریح کرد: در دهه‌های اخیر با استفاده از عناوینی خاص، توسعه و توسعه پایدار را به شهرها تحمیل کرده‌ایم که با افتتاح آن‌ها در مرحله اجرا به عنوان مانعی بر سر راه توسعه پایدار قرار گرفتند که نمونه‌‌های آن را در شهرها می‌بینیم.

وی با بیان اینکه حس تعلق به شهر و محله زمانی افتخار تک‌تک شهروندان و جزئی از شناسنامه آن‌ها بود، گفت: اکنون این حس تعلق از زندگی روزمره شهروندان حذف شده است، سکونت‌گاه‌های ساکنان را که محل آرامش بود در حد انبار کالا تنزل دادیم و نگاهمان را به انسان به منزله یک کالا تغییر دادیم.

غلامی با بیان اینکه شهرها را از شهر انسان‌محور به شهرهایی که همه چیز درآن جایگاه دارد جز انسان تبدیل کردیم، ادامه داد: از این‌رو تلاش کردیم تا برای اصلاح مسیر توسعه شهرها هفتمین کنفرانس توسعه پایدار را با همکاری مراکز دانشگاهی، دستگاه‌های اجرایی استان و وزارت راه و شهرسازی در اصفهان برگزار کنیم.

وی بیان کرد: برای برگزاری مطلوب این کنفرانس، سه کمیته سیاست‌گذاری، علمی و اجرایی با حضور اساتید دانشگاهی، صاحب نظران و مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی و برنامه‌ریزان تشکیل دادیم و طی جلسات متععد با بررسی مقالات رسیده در خصوص موضوع اصلی این کنفرانس و محل برگزاری آن تعیین تکلیف کردیم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه این کنفرانس 6 محور اساسی دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به برداشت‌ها و تعاریف متعدد از توسعه پایدار شهری در این کنفرانس مقرر شد تعریف جامع و کاملی از توسعه پایدار و عمران شهری ارائه و چالش‌ها و راهکارهای برون رفت از این چالش‌ها مورد نقد و بررسی قرار گیرد.

وی به دومین محور کنفرانس که نقش معماری و شهرسازی در توسعه پایدار است، اشاره کرد و افزود: ضرورت ایجاد فضاهای شهری و پرداختن به معماری ایرانی اسلامی مقدمه‌‌ای برای بررسی نیازهای امروز شهروندان است که باید مورد توجه قرار گیرد.

غلامی بیان کرد: نقش حمل‌ونقل یکپارچه در توسعه پایدار شهری و تأثیر آن بر مهار توسعه پیرامونی شهرها و جلوگیری از حاشیه‌نشینی به ویژه حمل‌ونقل ریلی و قطار حومه دیگر مسئله مورد بحث است.

وی اظهار داشت: چهارم نقش مدیریت منابع آب، انرژی و محیط زیست و فناوری‌های نوین در توسعه پایدار شهری است پنجم نقش اقتصاد شهری و مدیریت سرمایه‌های شهری در توسعه پایدار و ضرورت عبور از راهکارهای درآمدی مخرب که در حقیقت درآمد نیست بلکه انتقال هزینه به آینده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان تصریح کرد: محور ششم اصلی‌ترین محور کنفرانس، نقش بازآفرینی شهری در توسعه پایدار شهرها است تا در راستای تدوین و تبیین بازآفرینی شهری و اندیشه ایران شهری گام استواری را رقم بزنیم.

شهرها امروزه عامل اصلی ناپایداری‌ها شده است

شهردار اصفهان در ادامه هفتمین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار و عمران شهری گفت: همه این همایش‌ها و گفت‌وگوها برای ارتقاء کیفی زندگی بهتر مردم است و یقین دارم این تصمیم اگر اتخاذ شود در آینده شاهد مکانی بسیار زیبا برای خدمات‌رسانی به عموم شهروندان به ویژه دانشجویان رشته‌های هنر، معماری، شهرسازی می‌شود.

قدرت الله نوروزی با اشاره به توسعه پایدار شهری و حقوق شهروندی و آموزش اظهار داشت: معتقدم در دنیای مدرن رشد سریع و بی‌رویه شهرها به طبقات مختلف اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی و فرهنگی بستگی دارد، به همین دلیل شهرها امروزه عامل اصلی ناپایداری‌ها شده است.

وی با بیان اینکه همه صاحب نظران تلاش می‌کنند تا به نوعی شهرها را پایدار کنند و اگر چنین نشود آینده‌ای نا امن و پرخطر بشریت را تهدید خواهد کرد، بیان کرد: توسعه پایدار می‌خواهد این نابه‌سامانی‌ها را سامان ببخشد، برخی توسعه پایدار را توسعه‌ای تعریف کردند که نیازهای نسل فعلی را تأمین کند در حالی‌که توانایی نسل‌های آینده را نیز در نظر بگیرد.

شهردار اصفهان ادامه داد: نباید این توسعه مانع رفع نیازهای آیندگان شود بلکه ضمن حفظ حقوق آیندگان باید توسعه موجب ارتقا کیفیت زندگی شهروندان شود.

وی افزود: از الان باید این کیفیت اثر خود را بگذارد تا پایان آینده این اثر باقی بماند پس باید توسعه پایدار در همه زمینه‌ها از جمله محیط زیست، اقتصادی، اجتماعی و حتی کالبدی تحقق پیدا کند تا بشریت از گزند آفات در امان بمانند.

نوروزی خاطرنشان کرد: استفاده از منابع تجدیدپذیر مانند انرژی‌ها پاک خورشیدی، تهویه هوا، بهره‌مندی از فناوری‌های نوین می‌تواند مورد استفاده توسعه پایدار محیط زیستی و کالبدی قرار گیرد اما نباید در توسعه پایدار از مسائل اجتماعی و اقتصادی به دور ماند.

وی اضافه کرد: ریشه‌کنی فقر و تغییر ساختار الگوهای درآمدی، توزیع ثروت و سرمایه و ایجاد برابری در بهره‌مندی از امکانات، بدون توسعه اقتصادی ممکن نیست، داشتن جامعه‌ای آرام، ایمن و سالم به همراه تأمین آرامش و آسایش بدون توسعه اجتماعی امکان پذیر نیست.

شهردار اصفهان اظهار داشت: پس باید با توجه به توسعه اقتصادی اجتماعی، فرهنگی، محیط زیستی و کالبدی و ایجاد تعامل بین همه دستگاه‌های مربوطه و رعایت سود همه جانبه افراد و جامعه عمل کرد تا توسعه پایدار به معنای واقعی تحقق یابد.

انتهای پپام/