با این عملکرد اصلاحطلبان من دیگر اصلاحطلب نیستم
عضو پیشین شورای شهر تهران میگوید با عملکردی که از شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان دیدم، دیگر اصلاحطلب نیستم.
فاطمه دانشور در گفتوگو با روزنامه فرهیختگان اظهار داشت: «اگر به من بگویند که خانم دانشور شما با رفتارهایی که دیدید آیا هنوز اصلاحطلب هستی یا خیر؟ میگویم نه. اگر معنا و تعریف اصلاحطلبی این باشد، باید بگویم نه.»
او میگوید: «با توجه به اینکه در شورای چهارم در اقلیت قرار داشتیم، من و دیگر دوستان به مدت چهار سال در فراکسیون اصلاحطلبان شورای شهر تهران بسیار تلاش کردیم. تا اینکه زمان انتخابات شد و نسبت به رویه چیدمان لیست هم معترض شدیم ولی متأسفانه با عدم پاسخگویی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان مواجه شدیم و هیچ وقت به ما گفته نشد که بر چه معیاری نتوانستیم به لیست امید ورود کنیم یا کلاً چرا فارغ از بحث لیست حذف شدیم.»
دانشور تأکید کرد: «متأسفانه هیچ یک از این اتفاقات در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان درباره من و دیگر دوستان رخ نداد و تاکنون هم پاسخی از سوی این شورا به ما داده نشده و به گروه و فراکسیون اصلاحطلبان که در شورای شهر چهارم در اقلیت قرار داشت بیاحترامی کردند. ما با وجود محدودیتها در شورای شهر به معنای واقعی کلمه ایستادیم و جنگیدیم.»
وی در این باره افزود: «ما همه این نکات و موارد را به شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان و آقای عارف به صورت مکتوب و شفاهی اعلام کردیم و از آن زمان تاکنون هیچ پاسخی به ما ندادند. متأسفانه شورای عالی رزومه یک عده را کلاً حذف کرد و به قول خودشان امتیازی به ما تعلق نگرفت.»
این چهره اصلاحطلب گفت: «اینها باید ما را صدا میکردند و میگفتند که ما به فلان دلایل شما را اصلاحطلب نمیدانیم.»
عضو سابق شورای شهر میگوید: «جریانی پایدار میماند که در اخلاق حرف اول را بزند. متأسفانه شورای عالی و آقای عارف نه جواب ما را دادند و نه توجیهی برای کارهایشان آوردند و الان هم در حال پرداخت هزینه رفتارهای دوستان هستیم. شما هیچ وقت نمیتوانید روی تجربه قلم بگیرید زیرا در اظهارنظرهای اعضای جدید شورای شهر تهران این بیتجربگی موج میزند.»
او اذعان کرد: «چه تضمینی وجود دارد که چهار سال یا دو سال دیگر مردم دوباره به جریان اصلاحات اعتماد کنند و به لیست اصلاحطلبان رأی بدهند؟ متأسفانه مردم ما همواره در حالتی از انتخاب قرار گرفتند که برای اینکه فلان کس رأی نیاورد به آن دیگری رأی دادند، نه اینکه آن آدم خوبی باشد.
دانشور در بخش دیگری از سخنان خود به پسر ارشد هاشمی رفسنجانی اشاره کرد و افزود: «ما جزء کسانی بودیم که از شهردار شدن محسن هاشمی در شورای چهارم حمایت کردیم و ایشان هم در پنجمین شورای شهر تهران به عنوان کاندیدا در انتخابات ثبتنام کرد.»
دانشور اذعان کرد: «بعد از نامنویسی آقای هاشمی، گروهی منتسب به جریان اصلاحات نگران شدند و گفتند شاید دوباره محسن هاشمی مانند شورای چهارم به دنبال شهرداری تهران باشد. این گروه که در شورای عالی اصلاحطلبان هم حضور داشت برای اطمینان، من و دیگر دوستان حامی ایشان را مانند آقایان دوستی، حکیمیپور و... از حضور در لیست حذف کردند تا مبادا همانند شورای چهارم از شهردار شدن محسن هاشمی حمایت کنیم.»
عوارض خروج از کشور مهم است یا حذف انواع یارانهها از زندگی مردم؟!
در لایحه بودجه سال آینده عوارض خروج از کشور برای هر نفر 220 هزار تومان تعیین شده که نسبت به 75 هزار تومان سال قبل تا 115 هزار تومان رشد داشته است. این در حالی است که روند دریافت عوارض خروج متفاوت خواهد بود به گونهای که برای سفر اول برای هر نفر 220 هزار تومان دریافت میشود، اما در سفر دوم 50 درصد به این عوارض افزایش یافته و به 330 هزار تومان میرسد همچنین در سفر سوم و سفرهای بعدی تا صددرصد افزایش خواهد داشت!
به نوشته سایت «فردا» این موضوع، واکنشهای بسیاری را به دنبال خود داشت. تا جایی که برنامه «90» که یک برنامه فوتبالی است موضوع گرانی عوارض خروج از کشور را دستمایه طنز قرار داد. فردوسیپور در ابتدای آیتمی که در واکنش به افزایش عوارض خروج از کشور تولید و پخش شد، به کنایه گفت: «با توجه به تعرفه جدید عوارض خروج از کشور، اکثر مربیان خارجی تصمیم گرفتند برای همیشه ایرانی باقی بمانند و جایی نروند.»
نوید-م یکی از بازیگران هم به افزایش 3 تا 6 برابری عوارض خروج از کشور واکنش نشان داد و در استوری اینستاگرام شخصی خود با انتشار عکس زیر نوشت: «سمیه نرو! اگر بری باید بار اول 220، بار دوم 330 و بار سوم 440 تومن پول عوارض خروج از کشور بدی... نرو»
به طور حتم گرانی عوارض خروج از کشور جای نقد و بحث بسیاری دارد و باید نسبت به این موضوع واکنش نشان داد، اما سوال اینجاست که چرا سلبریتیها به گرانی نان، آب، برق و حذف یارانه مردم که در لایحه بودجه سال آینده قرار گرفته است، هیچ واکنشی نشان نداده و نمیدهند؟
یادآور میشود نیمی از یارانه نان به همراه یارانه 34 میلیون نفر طبق لایحه بودجه 97 حذف و برخی حاملهای انرژی گران میشود.
اما رسانههای روشنفکرمآب ترجیح میدهند با برجستهسازی حواشی لایحه، از نگرانیهای بزرگ نهفته در لایحه چشم بپوشند یا اذهان عمومی را منحرف نمایند.
پیغام نچیروان بارزانی به ایران در ماجرای همهپرسی اشتباه کردیم
اقلیم کردستان عراق پس از بنبست همهپرسی جدایی از عراق، خواستار بهبود ارتباطات با ایران و رفع انسداد مرزها شده است.
یک مقام مسئول در کردستان عراق گفت: اقلیم پس از بحران همهپرسی دو دیدار با هیئتهای ایرانی داشته و امیدواریم که صفحه جدیدی از روابط با جمهوری اسلامی ایران رقم بخورد.
وی گفت: اقلیم در رأس هیئتی به ریاست نچیروان بارزانی در یک ماه گذشته دو بار با هیئتهای جمهوری اسلامی ایران دیدار کرده و در این دیدارها به هیئت ایرانی اعلام شد که همهپرسی در اقلیم به پایان رسیده و اقلیم امیدوار است جمهوری اسلامی ایران صفحه دیگری از روابط با اقلیم کردستان عراق رقم بزند.
وی افزود: در این دیدارها نچیروان بارزانی تصریح کرد که اقلیم کردستان عراق با کنار گذاشتن اشتباهات گذشته امیدوار است که روابط با جمهوری اسلامی ایران بار دیگر عادی شده و دو طرف دوره جدیدی از روابط را آغاز کنند.
این مقام کرد عراقی تأکید کرد که نیچروان بارزانی پیشنهاد کرده در این راستا مرزهای اقلیم با جمهوری اسلامی ایران از انسداد بیرون آمده و دو طرف با برنامه جدید روابط خود را توسعه دهند.
آدرس غلط ندهید انفجار نقدینگی، ثمره دولت شماست
آیا روحانی از مسئولیت دولت خود در افزایش نقدینگی بیخبر است که تقصیر آن را هم به گردن مسکن مهر میاندازد؟
خبرگزاری دانشجو ضمن طرح این سؤال نوشت: رئیسجمهور هنگام تقدیم لایحه بودجه به مجلس، کنایهای هم به مسکن مهر و نحوه تامین مالی آن زد که برای کارشناسان و صاحبنظران حوزه پولی و بانکی بسیار سوالبرانگیز است. او گفت: «مشکل مسکن مهر این نیست که پایهاش سست یا سفت است؛ این مسئله دوم است. مسکن مهر از چه پولی درست شد، این باید جواب داده شود. استقراض از بانک مرکزی خطای بزرگ است. مسکن مهر از جیب فقرا درست شد، چرا که پایه پولی بالا رفت. در مسکن مهر، راه اشتباهی انتخاب شد. ریشه مسکن مهر غلط بود.»
این اظهارات هر چند نسبت به اظهارات معاون اول رئیسجمهور در بحبوحه زلزله کرمانشاه مبنی بر سست بودن مسکن مهر، یک عقبنشینی آشکار محسوب میشود، اما در فرار به جلو با بازی زیرکانه با لغاتی مثل پایه پولی و استقراض از بانک مرکزی همان راه رفته جهانگیری را طی میکند.
دنیای علم و تخصص زبان خاص خودش را دارد و با ادبیات و لفاظیهای سیاسی تفاوت دارد. زبان کارشناسان زبان شاخصها و اندازهگیریهای علمی و مشخص است؛ شاخصهایی که مفهوم مشخصی را میرسانند و فارغ از هر جبهه و جناح سیاسی تفسیر میشوند. افزایش پایه پولی و نقدینگی شاخصهایی است که عدد و رقم آن توسط بانک مرکزی سنجش شده و اعلام میشود. روحانی معتقد است افزایش پایه پولی برای اختصاص به طرح مسکن مهر راهی اشتباه و خطایی بزرگ محسوب میشود و به گونهای با اختصار و بدون توضیح کارشناسی همراه با لحنی عصبانی و طلبکارانه به رد این طرح میپردازد که گویا دلیل دیگری برای توضیح ادعاهای خویش در چنته نمییابد.
اگر بخواهیم با همان منطق رئیسجمهور مبنی بر استقراض از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی با ادعای آقای رئیس مواجه شویم باید به سراغ بانک مرکزی آقای روحانی برویم. آمار منتشره نشان میدهد: در شهریورماه 1388 که دولت دهم سکان هدایت قوه مجریه را در اختیار گرفت میزان نقدینگی طبق آمار بانک مرکزی 211 هزار و 661 میلیارد تومان بوده است. هنگامی که دولت دهم در شهریورماه 1392 سکان هدایت قوه مجریه را در اختیار دولت یازدهم قرار داد نقدینگی به 506 هزار و 693 میلیارد تومان رسیده بود. این اعداد نشان میدهد میزان رشد نقدینگی در دولت دهم 139/38 درصد بوده است. هنگامی که دولت یازدهم در شهریورماه سال جاری به کار خود پایان داد میزان نقدینگی به 1366 هزار و 260 میلیارد تومان افزایش یافته بود؛ یعنی در دولت یازدهم میزان رشد نقدینگی 169/8 درصد بوده است.
در شهریورماه 88 پایه پولی 51 هزار و 824 میلیارد تومان بوده و این شاخص در شهریور ماه 92 به 96 هزار و 579 میلیارد تومان رسیده است. یعنی در دولت دهم پایه پولی 3/86 درصد رشد کرده است. پایه پولی با رشدی 103 درصدی در دوران دولت یازدهم در پایان شهریورماه 96 به 196 هزار و 490 میلیارد تومان رسیده است.
علیرغم تامین مالی مسکن مهر از طریق افزایش پایه پولی و نقدینگی، حجم افزایش هر دو شاخص، هم در مقدار و هم درصد، در چهار سال 1388 تا 1392 کمتر از 1392 تا 1396 است. حال باید از رئیسجمهور کشورمان پرسید نطقها را خود تنظیم میکنند یا مشاورانش چنین تحلیلهایی را رقم میزنند؟
اگر بخواهیم سوال دیگر را به سبک آقای روحانی بپرسیم، باید پرسید در دولت قبل نقدینگی ایجاد شده، صرف اجرای طرح بزرگ مسکن مهر گردید و علاوه بر خانهدار نمودن عده کثیری از مردم که در مناطقی مانند ولنجک اقامت ندارند، اشتغال فراوانی در کشور به وجود آورد، اما نقدینگی اضافه شده در دولت یازدهم صرف چه اموری شده است؟ بله حق دارید حتما زیر لب میگویید مسکن اجتماعی!
هر چند برای صاحبنظران پولی و بانکی مشخص است چه اتفاقی برای نقدینگی ایجاد شده افتاده و در بلندمدت چه عواقبی در انتظار ملت خواهد بود، اما اطلاعات و استدلالهای آقای رئیس موجب نگرانی دلسوزان کشور از روند تصمیمگیری در عالیترین سطح اجرایی کشور میشود و آنها را نسبت به پیامد چنین تصمیماتی مکدر میکند.
جروزالم پست: دیپلماتهای اسرائیل عربستان را ناتوان و غیرقابل اعتماد میدانند
یک روزنامه صهیونیستی تأکید کرد عربستان سعودی توان مقابله با ایران را ندارد و نباید به آن اعتماد کرد.
روزنامه جروزالم پست از قول دیپلماتها و کارشناسان صهیونیستی درباره ائتلاف با عربستان به کابینه اسرائیل هشدار داد و نوشت؛ ائتلاف با «حکومت ناکارآمد» سعودی حتی ممکن است نتایج معکوسی در پی داشته باشد.
«جروزالم پست» نوشت: ویلیام واینبرگ رئیس مرکز مطالعات استراتژیک اورشلیم، عربستان را حکومتی ناکارآمد توصیف کرد که قادر به مقابله با ایران نیست. وی میگوید: با اینکه عربستان از ثروتی افسانهای برخوردار است اما حکومتی ناکارآمد دارد که دچار چند دستگیهای قبیلهای است و حکومت اقلیت همچون حکومت امپراتوری بیزانس، درگیر اختلافات است. این عوامل باعث میشود تا برنامههایی که محمدبنسلمان ولیعهد عربستان در پی انجام آن است، با شکست مواجه شوند.
واینبرگ در خصوص اتکا به نقش احتمالی عربستان در مقابله با ایران معتقد است ابهامات و تردیدهای بسیاری در ارتباط با تصمیم یا قدرت عربستان در مقابله با ایران وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: سعودیها تاکنون نشان دادهاند که از پس تبدیل داراییهای هنگفت حاصل از نفت خود به قدرتی که باعث تقویت جایگاه منطقهای آنان شود، برنیامدهاند.
رئیس مرکز مطالعات استراتژیک اورشلیم افزود: سعودیها دارای نیروی زمینی واقعیای که بتواند در طول و عرض خاورمیانه تحرک داشته باشد، نیستند. اما اقدامات ایران در ایجاد بازوهایی توانمند جهت تحرک روی زمین (سپاه قدس)، موفقیتآمیز بوده است.
دان شاپیرو سفیر سابق آمریکا در رژیم صهیونیستی با این دیدگاه واینبرگ موافق است و رویارویی عربستان با ایران رابه استهزاء میگیرد.