شناسهٔ خبر: 22987727 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

۴۸ هزار دانش‌آموزکرمانشاهی «سفیر سلامت» می شوند

صاحب‌خبر -
کرمانشاه – خبرنگار اطلاعات:در اجرای طرح سفیران سلامت ،امسال ۴۸هزار دانش‌آموز استان کرمانشاه سفیر سلامت می‌شوند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: در قالب این طرح تمامی دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها در جریان پیام‌های سلامت قرار خواهند گرفت.
سلمان محمدی افزود: طرح سفیران سلامت با هدف ارتقاء سطح آگاهی جامعه نسبت به موضوع‌های مرتبط با سلامت اجرا می‌شود و دانش‌آموزانی که سفیر سلامت می‌شوند، پس از دریافت پیام‌های سلامت باید این پیام‌ها را به دیگر دانش آموزان انتقال دهند.وی ادامه داد: ابتدا پیام‌های سلامت به معلمان آموزش داده می‌شود و سفیران سلامت پس از دریافت پیام‌های سلامت، برنامه‌های مرتبط با سلامت جامعه و دانش‌آموزان را به دیگر دانش‌آموزان اطلاع داده که با انتقال این پیام‌ها از سوی دانش‌آموزان به خانواده‌هایشان، تمامی دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها در جریان موضوع‌های مرتبط با سلامت قرار می‌گیرند.محمدی اضافه کرد: سفیران سلامت پیام‌های مرتبط با سلامت جسمی و روحی با موضوع‌های مختلف ورزشی و تغذیه‌ای را متناسب با پایه تحصیلی خود دریافت و به دیگر هم کلاس‌های خود منتقل می‌کنند.
بیمارستان شهدای سرپل ذهاب مرمت و بازسازی می‌شود
*بیمارستان شهدای سرپل‌ذهاب مرمت و بازسازی می‌شود و یک بیمارستان هم مجاور آن احداث خواهد شد.بهمن روشنی معاون امور درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان مطلب بالا، افزود: در همان شب حادثه زلزله بلافاصله کمیته بحران معاونت درمان تشکیل شد و تیم‌های ارزیابی حادثه برای پایش مراکز درمانی به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: در روز های دوم و سوم حادثه با مشکل بیماران خاص از جمله بیماران دیالیزی مواجه شدیم که پس از ۷۲ ساعت با خارج کردن دستگاه های مخصوص از زیر آوار توانستیم مرکز دیالیز را راه اندازی کنیم و تعدادی از بیماران دیالیزی هم به بیمارستان امام رضا(ع) ارجاع داده شدند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: مراکز واحد سلامت روان و ترک اعتیاد در حادثه زلزله تخریب شد و به این منظور طی ۴۸ ساعت اول پس از حادثه یک مرکز MMT راه‌اندازی کردیم که به بیماران این حوزه با تجویز داروهای خاص خدمات لازم را ارائه کردند.
روشنی ادامه داد: طی هفته اول کلیه داروها به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می‌گرفت اما در حال حاضر فقط در شهرستان‌های سرپل‌ذهاب و ثلاث‌باباجانی داروها رایگان است و دیگر شهرستان‌ها باید دفترچه درمانی تهیه کنند تا داروها با هزینه کم در اختیارشان قرار بگیرد.
وی افزود: به این منظور با سازمان پزشکی هماهنگ کردیم که برای بیماران فقط با اعلام کد ملی دفترچه درمانی صادر شود.روشنی ادامه داد: در حال حاضر پایش مجدد مجروحینی که تحت عمل جراحی ناشی از زلزله قرار گرفتند در دستور کار است.وی افزود: ۱۶ تیم درمانی به مناطق سرپل‌ذهاب و ثلاث اعزام شده است تا کسانی را که نیاز به مراقبت دارند شناسایی و به آنها ارائه خدمات دهند.معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در حال حاضر ۱۶ نفر از مجروحین در بیمارستان امام خمینی(ره)، ۳۱ نفر در بیمارستان امام رضا(ع) و ۱۵ نفر در بیمارستان امام علی(ع) بستری هستند.
راه‌اندازی درمانگاه تخصصی در سرپل‌ذهاب درمانگاه تخصصی برای خدمات‌رسانی به بیماران زلزله‌زده در سرپل‌ذهاب راه‌اندازی می شود.
رئیس سازمان اورژانس کشور افزود: بیمارستان موقت بانگر، آماده خدمات‌رسانی به بیماران است.
وی گفت: این بیمارستان دارای بخش‌های سی‌سی‌یو، اتاق عمل و جراحی است ونخستین عمل جراحی نیز در این مرکز درمانی انجام شد.
پیرحسین کولیوند گفت: از تمام ظرفیت‌ها و امکانات موجود برای خدمت‌رسانی به مردم زلزله‌زده غرب استان کرمانشاه استفاده می‌شود و مجموعه دستگاه‌های امدادی تا آخر در کنار مردم زلزله زده هستند.
وی ادامه داد: از زمان وقوع زلزله ۳ر۷ ریشتری در غرب استان کرمانشاه، خدمات امدادی و درمانی مطلوبی به زلزله زدگان ارائه شد که تا عادی شدن شرایط زندگی، این خدمت‌رسانی ادامه خواهد داشت.