شناسهٔ خبر: 22986957 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران:

آزمایشگاه‌های تخصصی علوم شیلاتی ایران به ۱۲۰ مرکز افزایش یافت

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران گفت: به همت این موسسه آزمایشگاه‌های تخصصی علوم شیلاتی ایران به ۱۲۰ مرکز افزایش یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، محمد پورکاظمی عصر امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید مرکز تحقیقات آرتیمای کشور که با حضور جمعی از مسئولان استانی از جمله رئیس مدیریت شیلات، مدیر کل دامپزشکی، مدیر کل پشتیبانی جهاد کشاورزی و رئیس اتحادیه پرورش دهندگان آبزیان استان آذربایجان غربی در محل سالن کنفرانس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور در ارومیه برگزار شد اظهار داشت: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور نزدیک به یک قرن قدمت دارد.

وی افزود: هم اینک موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران 11 پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی دارد و تعداد آزمایشگاه‌های تخصصی خود را به 120 مورد ارتقا داده است.

پورکاظمی تصریح کرد: این مجموعه از 150 عضو هیئت علمی با توانمندی بسیار بالای علمی و تحقیقاتی برخوردار است.

وی با اشاره به نقش تحقیقات کاربردی مؤسسات پژوهشی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: نقش مجموعه موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در عرضه دانش فنی به بخش تولید و بهره برداران نقشی منحصر به فرد است.

پورکاظمی با اعلام اینکه هزاران طرح پژوهشی و مقاله علمی در کشور انجام می‌شود ولی در اختیار بخش تولید قرار نمی‌گیرد تصریح کرد: تلاش موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور جا انداختن ترویج یافته‌های علمی به بخش خصوصی و بهره‌برداران، آموزش آنان، نظارت بر ذخایر و منابع ژنتیکی یاست.

وی افزود: نظارت نکردن بر صید و بهره‌برداری سبب کاهش تلاش صیادی، کاهش ذخایر و خطر انقراض گونه‌های با ارزش آبزیان شده بنابراین ایجاد بانک ژنی آرتمیا و ارزیابی ذخایر گونه‌های با ارزش آبزیان از جمله شاه میگوی سد ارس با مشارکت ارگان‌های مرتبط استان و سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی باید در دستور کار قرار گیرد.

پورکاظمی ضمن اشاره به وضعیت نامطلوب اعتبار مالی موسسه در سه سال گذشته از افزایش خوب بودجه این موسسه در سال 96 خبر داد و با ابراز ناخرسندی از همخوانی نداشتن تعداد محقق به افراد غیر محقق که در وزارت علوم یک به یک است اما در این موسسه نرخ آن 1 به 4 است که باید اصلاح شود تا میزان بازدهی افزایش یابد.

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران با اعلام لزوم تعیین طرح‌های اولویت دار آبزی در هر استان، خواستار تدوین و عملیاتی کردن سند اولویت تحقیقی و ترویجی آبزیان استان آذربایجان غربی شد و گفت: اجرای طرح SPF میگوی جنوب کشور و قزل آلای استان‌های شمالی با مشارکت معاونت تحقیقاتی رئیس جمهور و سازمان‌های استانی، طرح پایلوت پرورش ماهی صوف دریاچه سد ارس، اصلاح نژاد و بومی کردن پرورش آن گونه با ارزش با استفاده از توان علمی کشوری و بین المللی از اهداف موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور است.

پورکاظمی اظهار داشت: مشارکت این موسسه در مانیتورینگ آبزیان سد ارس و نجات گونه‌های با ارزش از خطر انقراض، حفظ وضعیت آرتمیا و افزایش تولید در واحد سطح می‌تواند در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران به خوبی انجام شود.

وی تصریح کرد: به زودی نام مرکز آرتمیای کشور به مرکز تحقیقات علوم شیلاتی شمال غرب تغییر داده می‌شود بنابراین ردیف ثابت اعتباری به این مرکز از سوی مسئولین استانی باید تعیین شود.

در این جلسه علی نکوئی فرد رئیس جدید مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با ابراز خرسندی از حمایت‌ها و رویکرد رئیس محترم موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مقام برتر استان آذربایجان غربی در تولید آبزیان در کشور گفت: با همکاری شیلات استان در زمینه طرح پایلوت پرورش ماهی صوف و پرورش آرتمیا این طرح به‌زودی آغاز می‌شود و در دوره جدید مدیریتی موضوع فراهم شدن ارتباط مستمر و رو در رو با بهره برداران به منظور انتقال یافته‌های علمی از طریق ایجاد مکانی در مدیریت شیلات آذربایجان غربی در دستور کار قرار می‌گیرد.

در این جلسه علی نکوئی فرد بجای یوسفعلی اسدپور به عنوان رئیس جدید مرکز تحقیقات آرتمیای کشور معرفی شد.

انتهای پیام/