به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، محمد شکرچیزاده ظهر امروز در سمینار آموزشی مدیریت بحران و پدافند غیر عامل با بیان اینکه خطرات متعددی به ویژه زلزله، کشور ما را تهدید میکند، اظهار داشت: در قدیم به سبب اینکه در محل گسلها رودخانه و آب وجود داشت عموم شهرها در این مناطق ایجاد شده است که از جمله مناطق زلزله خیز نیز هست.
وی با بیان اینکه هر دهه یک زلزله بیش از 7 ریشتر در ایران اتفاق میافتد به حادثه زلزله اخیر در کرمانشاه و سرپل ذهاب اشاره کرد و افرود: خوشبختانه این زلزلهها در شهرهای زیر 100 هزار نفر رخ داده و اگر در شهرهای پرجمعیتتر اتفاق میافتاد میتوانست ابعاد فاجعه را افزایش دهد.
معاون وزیر راه و شهرسازی پیرامون وقوع زلزله کرمانشاه تصریح کرد: مرکز تحقیقات، متولی ثبت شتاب زلزله است و در این راستا یکهزار و 100 دستگاه در کشور داریم که 102 دستگاه زلزله کرمانشاه را ثبت کرده بودند.
وی با بیان اینکه عمق زلزله 18 تا 24 کیلومتر شناسایی شده، بیان کرد: شتاب زلزله در نقاط مختلف متفاوت است و هر چه دستگاههای شتابسنج به کانون زلزله نزدیکتر بودند شتاب بیشتری را ثبت کردند به همین دلیل زلزله کرمانشاه در عراق و قصر شیرین نسبت به سرپل ذهاب فاصله کمتری داشت به همین دلیل خسارت کمتری دیدند.
شکرچیزاده افزود: در مسکن مهرهای سرپل ذهاب مشکل سازهای وجود داشته و عدم مرغوبیت کیفیت بتن و بنا کردن ساختمان روی خاک دستی از مهمترین عوامل در آسیب دیدن ساختمانهای مسکن مهر شهید شیرودی بود که عکسهای آن به وفور منتشر شد هرچند در کل در این مجموعه 3 نفر کشته شدند که همگی در یک ساختمان جان خود را از دست دادند.
وی با تاکید بر اینکه هنوز امکان پیشبینی زلزله را نداریم و اگر کسی ادعایی داشته باشد درست نیست، به طرح «شِیک مَپ» در برخورد با پدیده زلزله اشاره کرد و گفت: این امر که بتوانیم پس از زلزله واکنش لازم را با سرعت بالا داشته باشیم بسیار اهمیت دارد و در شیک مپ اطلاعات شتاب نگار و ساختار زلزله به صورت آنلاین بروزرسانی شده و ثبت میشود تا عملکرد بهتری داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در شیک مپ محدودههایی که تخریب بیشتری داشته باشد سریعاً شناسایی شده تا بتوانیم پاسخ سریع و لازم را بدهیم. در حالیکه در ساعات اولیه زلزله هنوز کسی نمیدانست کانون زلزله کجاست شیک مپ ابزار مناسبی است تا پاسخ به موقع و مناسبی به حادثه بدهیم.
وی با اشاره به حوادث رخ داده در ساختمانهای مسکن مهر بیان کرد: عمده دلایل تخریب این ساختمانها گفته شد و اکنون در حال ارزیابی وضعیت ساختمانهای مسکن مهر کرمانشاه هستیم تا بفهمیم این مجتمعها قابل سکونت هستند یا خیر و باید برای مقاومسازی آنها چه کرد.
شکرچی ادامه داد: با وجود شدت بالای زلزله در سرپل ذهاب نیمی از ساختمانها سالم مانده که نمایانگر اقدامات موثر پیشگیرانه در این منطقه است و 40 درصد منازل و معابر سالم ماندهاند که نشان از بهبود عملکرد در برخورد با پدیده زلزله است.
وی با اشاره به قانونگذاری در زمینه ساخت و ساز خاطرنشان کرد: زلزله بم آییننامههای ما را ارتقا داد و مقررات ملی جدیتر شدند اما این زلزله نشان داد ما هنوز در اجرا مشکل داریم و باید نقطه آغازینی برای اجرا و نظارت بهتر باشد تا اگر مجدد با چنین پدیدهای روبرو شدیم تلفات کمتری داشته باشیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در طرحهای بازآفرینی باید به زلزله توجه ویژه کرد و ما از بنیاد مسکن انتظار داریم در مقاوم سازیها جوابگو باشد، تصریح کرد: مسکن مهر معضلات اجتماعی مجزایی دارد که باید درباره آن صحبت کرد و مشکلدار بودن زمین مسکن مهر در سرپل ذهاب و ساخت و ساز نامناسب عمده دلایل تخریب این ساختمانها بود که باید حتی اگر افرادی در این مجتمعها سکونت دارند با همفکری وزیر اقدام مناسبی برای رسیدگی به وضعیت مقاومت و ایمنی آنها انجام داد.
انتهای پیام/
∎