شناسهٔ خبر: 22984124 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

معاون وزیر راه و شهرسازی:

قدرت پیشگیری از زلزله را نداریم

اصفهان - معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: قدرت پیشگیری از زلزله را نداریم و اگر هر کسی هم این ادعا را دارد، کذب محض است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، محمد شکرچی زاده پیش از ظهر چهارشنبه، در سمینار آموزشی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل که ویژه مدیران کل راه و شهرسازی و روسای بحران و بهسازی شهری استان ها در اصفهان برگزار شد، با اشاره به اینکه با توجه به اینکه تنها بین چهار تا پنج ثانیه قبل از وقوع زلزله براثر تفاوت سرعت امواج می توانیم از این حادثه باخبر شویم، اظهار داشت: بنابراین امکان پیشگیری از وقوع زلزله وجود ندارد و تجهیز به امکاناتی نیستیم که بدانیم در چه زمانی زلزله پیش می آید چراکه بلافاصله بعد از وقوع زمین لرزه موج مخرب، سیستم های حیاتی را از مدار خارج می‌کند.

وی بیان داشت: تاکنون زلزله در مکان‌هایی رخ داده که جمعیت آنها زیر ۱۰۰ هزار نفر است و همین مسئله باعث شده تلفات کمی را شاهد باشیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در هر دهه شاهد وقوع یک زلزله بیش از هفت ریشتری در کشور بودیم، ادامه داد: حال اگر این زلزله در شهرهای پرجمعیتی مثل تهران، مشهد یا تبریز به وقوع بپیوندد به طور قطع تلفات بسیاری را خواهیم داشت.

وی به ایمن نبودن خانه های مسکن مهر در هنگام وقوع زلزله اشاره کرد و گفت: کیفیت بتن‌ها، میلگردها و مصالح به کاررفته در مسکن مهر از کیفیت خوبی برخوردار نبود حتی در برخی از خانه های این طرح در کرمانشاه از میلگردهای یک متری و بتن هایی نامطلوبی که میلگردها از آنها بیرون زده، استفاده شده است.

خانه های ناایمن مسکن مهر باید تخلیه شود

شکرچی زاده با بیان اینکه باید وضعیت مسکن مهر بررسی شود، گفت: خانه های مسکن‌ مهر دارای مشکل باید از جمعیت تخلیه شود، زیرا نمی توان مشکلات آنها را نادیده گرفت و چشمهایمان را بر روی این موضوع ببندیم.

وی در خصوص زمین لرزه کرمانشاه نیز اظهار کرد: حرکت لغزشی در زلزله کرمانشاه، از سمت ازگله به سمت سرپل ذهاب بوده است و آثار جابه جایی زمین در این زلزله وجود دارد. این زلزله را ۱۰۲ دستگاه شتاب نگار تا بجنورد ثبت کرده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: باید براساس ثبت شتاب نگارها و خاستگاه، «شیک مپ ها» را به سرعت ایجاد کنیم و باید پاسخ سریع بدهیم و وضعیت ساختمان ها را نیز مورد بررسی قرار دهیم.

خاک مسکن مهر سرپل ذهاب از نوع خاک دستی بود

وی ادامه داد: تخریب ساختمان های مسکن مهر سرپل ذهاب بر روی سیمای شهری تاثیرگذار است. باید بررسی کنیم آیا این مسکن ها هم چنان قابل سکونت است؟. باید در ساختمان های بیش از هشت طبقه قاب ساختمانی محکم بسته شود.

شکرچی تصریح کرد: خاک مسکن مهر سرپل ذهاب، خاک دستی بوده است و این خاک مناسب ساختمان سازی نیست. باید بر روی بتن ها تمرکز بیشتری داشته باشیم، هم چنین باید تلاش کنیم تخریب را در مسکن سازی کاهش دهیم و موضوع چند نقشه ای را از ادارات جمع کنیم.

شکرچی زاده  با اشاره به اینکه باید چاره ای جدی برای ایمنی مسکن مهر اندیشیده شود، گفت: امروز و پس از زلزله کرمانشاه متوجه شده ایم در اجرا مشکل داریم و باید وارد این موضوع شویم.