به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز چهارشنبه ۲۲ آذر نشست خبری جشنواره فیلم کوتاه «رسام» با حضور انسیه شاه حسینی دبیر جشنواره و علی اصغر جعفری رییس سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس در محل این سازمان برگزار شد.
در ابتدای این نشست علی اصغر جعفری گفت: نخستین دوره این جشنواره با محوریت دفاع مقدس و مقاومت در سطح بین المللی برگزار می شود. یکی از ظرفیت های قابل توجه در عرصه هنر تولید آثار کوتاه در بخش های مختلف است و در سال های اخیر موفقیت های خوبی در این زمینه صورت گرفته است که البته این امر نیازمند استفاده از همه ظرفیت ها است.
وی تاکید کرد: رویکرد ما در این جشنواره مدافعان وطن و مدافعان حرم است. بحث مدافعان وطن تنها به دفاع مقدس ختم نمی شود و شامل همه کسانی است که تا این لحظه از ایران دفاع کرده اند. مدافعان حرم نیز هنرمندان کشورهای حوزه مقاومت و هنرمندانی که علاقمند به تولید فیلم درعرصه مبارزه با تروریسم در سراسر جهان هستند، می توانند در این بخش حضور پیدا کنند.
جعفری با اشاره به اینکه براساس برنامه ریزی انجام شده تا ۲۸ اسفند ماه سال جاری فرصت برای ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره وجود دارد، بیان کرد: پایان فروردین ماه سال ۹۷ داوری آثار مورد نظر صورت می گیرد و اواخر اردیبهشت ماه اختتامیه این دوره در آبادان و خرمشهر برگزار می شود.
وی یادآور شد: منطقه آزاد اروند در زمینه برگزاری این جشنواره با ما همکاری می کند.
انسیه شاه حسینی دبیر نخستین دوره جشنواره فیلم کوتاه «رسام» گفت: تعداد برگزاری جشنواره های موضوعی در ایران بسیار است، اما آنچه که این جشنواره را نسبت به دیگر جشنواره ها خاص کرده است همان موضوع آن است. این جشنواره در شرایطی برگزار می شود که سینمای دفاع مقدس دچار آفت شده است و این جشنواره می تواند به نوعی نهال کاری در سینمای دفاع مقدس باشد.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری بارها تاکید کرده اند که باید برای آینده برنامه ریزی کرد و من فکر می کنم جشنواره «رسام» می تواند برای آینده سینمای ایران مفید باشد.
این کارگردان سینما توضیح داد: رسام به معنای گلوله ای است که نور تولید می کند و به گمشدگان راه نشان می دهد. به گونه ای می توان گفت که این جشنواره می تواند نشان دهنده راه باشد و با برگزاری آن در زمینه فرهنگی تفحص لازم صورت گیرد تا مسیر گمشده پیدا شود.
وی تاکید کرد: در تلاش هستیم تا کسانی که دغدغه ساخت فیلم دفاع مقدسی دارند اما بنا به دلایل مختلف حمایت نمی شوند پیدا کرده و به آنها کمک کنیم تا با راهنمایی های مناسب دست به تولید قصه های خود در حوزه دفاع مقدس بزنند.
کارگردان «زیباتر از زندگی» توضیح داد: کسانی که بتوانند آثار خوبی تولید کنند، بی شک دبیرخانه جشنواره آنها را رها نمی کند و هدایت و حمایت لازم را نسبت به آنها خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه به دنبال تزریق فیلمساز دفاع مقدسی به سینمای ایران هستیم، تاکید کرد: می دانم که بچه های جشنواره «رسام» در آینده نزدیک به جشنواره «عمار» تزریق می شوند.
شاه حسینی درباره زمان آثاری که می توان به دبیرخانه جشنواره ارائه کرد، توضیح داد: آثار قابل ارائه در بخش های مستند، کوتاه، انیمیشن و نماهنگ باید بین ۳ دقیقه تا ۳۰ دقیقه باشد.
جعفری درباره چگونگی همکاری نهادهای مختلف با این جشنواره گفت: تمام نهادهایی که در این زمینه تخصص دارند با ما همکاری می کنند که از جمله می توان به انجمن سینمای جوان، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و همه نهادهای نظامی که ظرفیت های هنری دارند، اشاره کرد.
رییس سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس در پایان تاکید کرد: ما در سینمای انقلاب فراز و نشیب های بسیاری داشتیم و می توان گفت سینمای ما در تراز انقلاب ما نیست ما در تولید فیلم های جریان ساز با مشکل همراه هستیم و این بحث باید توسط شورای فرهنگی مورد توجه قرار گیرد. در این میان سینمای دفاع مقدس با مشکلات بسیاری همراه است و بارها تاکید کرده ام که اگر فیلمی در حوزه دفاع مقدس نتواند در جذب مخاطب موفق عمل کند باید حذف شود.
در پایان این نشست از پوستر نخستین جشنواره فیلم کوتاه «رسام» رونمایی شد.
نظر شما