امید کرمانیها: پایداری تا قبل از اعلام موجودیت جمنا تشکلی بود که درباره موضوعات مختلف سیاسی همواره سعی می کرد بدون محافظه کاری موضع شفاف اتخاذ کند زیرا معتقد بود یک جریان فکری تا زمانی که موضع داشته باشد و موضعش را هم شفاف بیان کند، زنده است اما وقتی دائم در موضعگیری هایش احتیاط کند، کم کم دچار میرایی می شود.
اما جبهه پایداری این روزها دیگر پایداری سابق نیست، ماهها از انتخابات ریاست جمهوری می گذرد اما این تشکل بیشتر نظارهگر تحرکات و تحولات حوزه سیاسی کشور است، برخی تحلیلگران و صاحب نظران بر این باورند که پایداری چون حرفی برای گفتن ندارد سکوت کرده، در مقابل مجید متقیفر سخنگوی جبهه پایداری دیدگاه یادشده را رد می کند و به خبرآنلاین میگوید: مسئله اصلی پیگیری معیشت مردم است الان بیشترین حرف را ما می زنیم. شخصیت های پایداری مدام در حال سخنرانی در جاهای مختلف هستند. منتها ما اینها را خرج پایداری نمی کنیم. برخی می خواهند بازار اختلافات گرم شود و مردم سرگرم این مسائل باشند؛ این کار که مصلحت نظام نیست.
مشروح اظهارات سخنگوی جبهه پایداری در گفتوگو با خبرآنلاین را در ادامه بخوانید.
****
آقای متقیفر! چرا جبهه پایداری کم سر و صدا شده است؟
خیر، درباره بی سر و صدایی پایداری، واقعیت آن است که از دیگران هم سر و صدایی نمی شنویم. منتها اینکه حساسیت است پایداری چه کار می کند؟ این کنجکاوی را برخی دوستان و رسانه ها دارند، برای این است که به جبهه پایداری علاقه دارند ولی به دیگران لابد این علاقه را ندارند یا به حرف زدن پایداری علاقه دارند.
به نظر شما چرا برخی به حرف زدن و اعلام موضع پایداری علاقه دارند؟
شما تحلیل دارید، شما باید بگویید چون علت زنگ زدن به پایداری را می دانید. ما که از دل شما خبر نداریم.
آقای محبیان اخیرا گفته بود پایداری حرف نمی زد، چون حرفی برای گفتن ندارد، آیا این طور است؟
غیر این بگوید باید تعجب کرد.
حالا به مصداق گوینده این صحبت کاری نداریم اما واقعا این طور است که چون پایداری حرفی برای گفتن ندارد، حرفی نمی زند؟
خیر، بحث این است، مصاحبه ای که پایداری دوست دارد درباره حل مشکلات کشور و مردم است اما آنچه رسانه ها علاقه دارند از جنس اختلاف است و اینکه پایداری چه کار می کند؟ الان بیشترین حرف را ما می زنیم. شخصیت های پایداری مدام در حال سخنرانی در جاهای مختلف هستند. منتها ما اینها را خرج پایداری نمی کنیم. نگاه آن کسی که از او نام بردید و دیگران این نیست.
آنها کار سیاسی را به نفع خودشان تمام می کنند. ما تلاش مان این است که کار سیاسی به نفع نظام و ارزش ها و انقلاب باشد. خبرنگار سئوالی از من می پرسد که کلیک خورش زیاد باشد. مثلا زاویه پایداری با فلان جریان به کجا رسید؟ اصلا زاویه دارد یا ندارد؟ این سئوالات از جنس مصاحبه های مفید نیست. آخرش این می شود که از پایداری یک نکته و از دیگری هم نکته ای بگیرند تا بازار اختلافات گرم شود و مردم سرگرم اینها باشند. این کار که مصلحت نظام نیست. مسئله اصلی پیگیری معیشت مردم است. باید دید سرنوشت وعده هایی که به مردم دادند به کجا رسید؟ آیا وعده و اقدامات با هم همخوانی دارد؟ وقتی زلزله شد یکی از دوستان رسانه ای اصلاح طلب یک روز بعد از زلزله زنگ زد، نظیر همان سئوال ها را پرسید. به او گفتم خانم محترم زلزله شده است مردم نان، آب، امنیت، سلامتی، مداوا و کمک می خواهند، چرا اینها را پیگیری نمی کنید. رسالت رسانه ها پیگیری مشکلات مردم است یا پیگیری اینکه آیت الله مصباح چه کار می کند؟ پایداری چه کار می کند؟ چه زمانی ملاقات داشتند؟ چه گفتند؟ نقشه و برنامه پایداری چیست؟ تصور می کنند ما نشستیم همه اش علیه دیگران نقشه می کشیم. به او گفتم ما نیز مثل همه مردم موضوع زلزله را پیگیری می کنیم که چه اقداماتی شده است؟ نهایتا آخرش دعوایمان شد. حالا آیا شما نیز همین نکته را می خواهید پیگیری کنید یا فقط می خواهید بدانید گروه های دیگر چه کار می کنند؟
در واقع شما می گویید پایداری حرف برای گفتن دارد و حرفش نیز پیگیری موضوعات اصلی کشور است؟
بله، مسئله قدس برای ما الان موضوع اول است. انتظار داریم دستگاه دیپلماسی فعال تر برخورد کند. انتظار داریم مردم شفاف بدانند وزیر خارجه انگلیس برای چه آمده بود و چه کار کرد و رفت؟ البته تلویزیون خلاصه صحبت ها را پخش کرد اما ما متوجه نشدیم او آمد و رفت برای چه بود. کسی سابقه او را باید درآورد، متوجه می شود این آدم در شهرداری و دوره نمایندگیاش فاسد و جاسوس بوده، از برخی محافل سیاسی نیز طرد شده است. حال چنین آدمی که جرثومه فساد است و از یک مرکز فساد بلند شده به ایران آمده، برای چه بود؟ خودمان می دانیم انگلیسی ها و فرانسوی ها دنبال مذاکره درباره موشک هستند تا تکمله به برجام بزنند. بله پایداری درباره اینها حرف دارد. ما حرف هایی می زنیم که آمریکا بدش بیاید و دوستان خوششان بیاید.
شما بر شفاف سازی تأکید دارید، مثلا مردم انتظار داشتند که پایداری در موضوع بست نشینی آقای احمدی نژاد و مقابله با جریان انحرافی موضع شفاف بگیرد ...
مردم چنین انتظاری ندارند. این انتظار گروه هاست. گُنده کردن موضوع احمدی نژاد به نفع نظام نیست. همه هم می دانند پایداری با احمدی نژاد هیچ صنمی ندارد. اصلا پایداری درست شد که خط رهبری را پیگیری کند. پس بنابراین این موضوعاتی است که هیچ منفعتی ندارد. حالا یک کسی یک جایی دعوای شخصی راه می اندازد، آدم بیاید این را مسئله عمده کشور کند، این کار به چه درد می خورد.
شما گفتید مردم دغدغه اصلی پایداری هستند، امروز اصلاح طلبان نیز بیان می کنند که چون مشکلات کشور زیاد است و باید به وضعیت زندگی مردم اعم از اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی رسیدگی شود بنابراین تمایل دارند و استقبال می کنند که درباره حل و رسیدگی به مسائل اصلی کشور با جریانات رقیب گفتگو کنند، آیا پایداری حاضر است با اصلاح طلبان بنشیند و گفتگو کند؟
هر کسی که دغدغه های اصلی نظام و رهبری را سرلوحه کار خودش قرار دهد استقبال می کنیم و مشکلی نیست. تلقی از دغدغه باید نقطه مشترک باشد یعنی هر کسی برای خودش دغدغه نسازد و بخواهد آن را ملی کند بنابراین اصلاح طلبان موضوعاتی را که می خواهند با پایداری یا هر جریان دیگر به گفتگو بنشینند، اول مطرح کنند.
یعنی اگر اصلاح طلبان درباره محیط زیست، بحران آب و ریزگردها بخواهند صحبت کنند پایداری با آنها به گفتگو می نشیند؟اصلاحطلبان اول موضوعات مدنظر برای گفتگو را مطرح کنند. درست است که محیط زیست دغدغه رهبری و نظام محسوب می شود اما اولویت بندی نیز اهمیت دارد. به اعتقاد پایداری اولویت الان اقتصاد مقاومتی است. با توجه به فشار دشمن و ناکامی در برجام، لاجرم نسخه علاج و برون رفت از مشکلات اقتصاد مقاومتی محسوب می شود بنابراین براساس اولویت بندی باید پیش رفت و یک مرتبه اولویت پنجم را اولویت اول نکنیم.
در واقع می گویید اگر اصلاح طلبان بخواهند در موضوع اقتصاد مقاومتی با پایداری صحبت کنند شما حاضرید با اصلاح طلبان به گفتگو بنشینید؟
اشکال ندارد. اصلاح طلبان نیز می گویند ما رهبری را قبول داریم تا حالا ندیدم اکثر اصلاح طلبان بگویند ما رهبری را قبول نداریم، ممکن است برخی شان خلاف این نظر را داشته باشند اما به هر حال در بیان و اعلام نگاه می گویند رهبری را قبول دارند. پایداری نیز می گوید رهبری را قبول دارد. پس نقطه مشترک پیدا شد و دغدغه ها را از آنجا می گیریم و اولویت بندی می کنیم. آنها یک فهرستی از اولویت های مدنظرشان اعلام کنند و ما نیز فهرستی از اولویت های مان اعلام می کنیم بعد نقاط مشترک را می گیریم. ما از وحدت پایدار که مبنای صحیح داشته باشد استقبال می کنیم اما باید مراقبت کرد که اولویت بندی ها رنگ و بوی سیاسی پیدا نکند. اگر واقعا هر فردی دلسوزانه بخواهد پیگیری کند همه فشار بیاورند اقتصاد مقاومتی اجرایی شود، اجرای اقتصاد مقاومتی همسنگ جهاد در جبهه است. در جنگ دیدیم که همه برای دفاع از کشور آمدند و بحث گروه بندی سیاسی مطرح نبود. الان نیز همین طور است ما متحجر که نیستیم، می خواهیم یک اتفاق میمون و مبارکی بیفتد تا همه مردم استفاده کنند و منتفع شوند، نه گروه و دسته خاصی.
29214