به گزارش ایسنا،«ساشا ریاحی مقدم» با اشاره به اقدام غارتگران در تخریب بافت دخمه «اله آباد زارچ» تصریح کرد: غارتگران با نفوذ به این منطقه باعث از بین رفتن این بافت و زیر و رو شدن این محل تاریخی شدند .
وی خاطرنشان کرد: البته اغلب چنین مناطقی بیشتر در خارج از محدوده شهری و دارای مسیری صعبالعبور هستند بنابراین بیشتر نیز در معرض آسیب و نفوذ غارتگران قرار دارند.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی استان افزود: یگان حفاظت میراث فرهنگی نیز به طور دائم در این مناطق حضور و استقرار ندارد و با توجه به کمبود نیروی انسانی، تنها به صورت دورهای بر این مناطق نظارت و کنترل میکنند.
به اعتقاد این مسئول، تنها نیروی انسانی در دسترس و قابل اعتماد برای حفاظت از این قبیل مناطق، جوامع محلی و نمایندگان این جوامع هستند که میتوانند با مدیریتی صحیح و به موقع، در حفظ این جاذبههای تاریخی و گردشگری تلاش و میراث فرهنگی را یاری دهند .
ریاحی مقدم با اشاره به مشکل وجود افراد سودجو در تمام دنیا، گفت: متاسفانه در سراسر دنیا همواره افراد سودجویی وجود دارند که به دنبال بهرهبرداری غیرصحیح از مناطق تاریخی و جاذبههای گردشگری هستند و این مشکل در مناطقی مشابه دخمه زارچ و بافت تاریخی نیز مشاهده میشود .
وی در مورد نحوه برخورد با این افراد سودجو و غارتگر، اظهار کرد: این افراد در صورت شناسایی توسط هر شخص و هر ارگانی مانند نیروی انتظامی و دیگر ارگانهای مربوطه، براساس قانون از سوی مراجع قضایی مجازات خواهند شد .
این مقام مسئول در بخشی دیگر از سخنان خود در مورد تخریبهای صورت گرفته در «غار نباتی نصرآباد» نیز گفت: این منطقه نیز در محلی صعبالعبور قرار دارد و متاسفانه مانند دخمه زارچ، برای حفظ آن حتماً باید نیروهای جوامع محلی اقدام و همکاری کنند .
یادآور میشود؛ دخمه زارچ که اخیراً مورد تخریب برخی سودجویان میراث فرهنگی قرار گرفته است، در کنار جاده یزد- تهران روبهروی تپه زارچکوه قرار دارد و به نام دخمه اله آباد معروف است. زارچ نیز یکی از شهرهای شهرستان یزد واقع در 15 کیلومتری غرب مرکز استان است .
غار نباتی نصرآباد هم که در طی سالهای اخیر مورد تعرض برخی سودجویان و البته گردشگران قرار گرفته، در 60 کیلومتری شمال غربی شهرستان تفت واقع شده و به نام عروس غارهای استان مشهور است.