![تولید گوجه فرنگی تراریخته در چین تولید گوجه فرنگی تراریخته در چین](http://www.mizanonline.ir/files/fa/news/1396/9/21/1431529_126.jpg)
محققان علوم زیستی دانشکده علوم دانشگاه هنگ کنگ، با همکاری موسسه تحقیقات بیولوژیک استراسبورگ فرانسه موفق به کشف روشی برای افزایش همزمان مقدار ویتامین E. و ویتامین A. در گوجه فرنگی شدند.
مقدار ویتامینهای E. و A. در این گوجه فرنگی تراریخته به ترتیب ۶ و ۲ برابر شده است. به علاوه با افزایش مقدار آنتی اکسیدانها در این گوجه فرنگی خواص ضد سرطانی آن به مقدار قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. فعالیت آنتی اکسیدانی کارتنوئیدهای گوجه فرنگیهای تراریخته به میزان قابل توجهی بیشتر است.
در این گوجه فرنگی با استفاده از نوعی آنزیم، مسیر ایزوپرنوئیدی در گیاه گوجه فرنگی مهندسی شده است. محققان برای تولید این آنزیم در گوجه فرنگی ژنی از یک گونه خردل به گوجه فرنگی منتقل کردند.
ظاهر و اندازه این گوجه فرنگیهای تراریخته مشابه ارقام غیرتراریخته است، اما مجموع کاروتنوئیدها از جمله پروویتامین A. و لیکوپن به ترتیب به مقدار ۱۶۹ و ۱۱۱ درصد در آنها افزایش یافته است. فیتواسترولهای تولید شده در این گوجه فرنگی تراریخته هم به کاهش کلسترول خون و کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی کمک میکنند. سازمان غذا و داروی آمریکا تایید کرده که مصرف ۸ گرم از این ترکیبات در رژیم غذایی روزانه افراد، میتواند بیماریهای قلبی را تا حد زیادی کاهش دهد، اما بیشتر موادغذایی به طور طبیعی فاقد مقادیر کافی فیتواسترولها هستند.
منبع:مهر
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.