شناسهٔ خبر: 22965552 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

چالش های بودجه سال ۹۷ در حوزه گردشگری نشانه رفتن جیب مردم به بهانه اصلاح زیرساخت!

مطابق هر سال، ارائه بودجه یکی از پرحاشیه ترین روزهای دولت را رقم زده است. یکی از بحث های مطرح شده در بودجه ای که روز یکشنبه آقای روحانی به مجلس شورای اسلامی تحویل داد، افزایش عوارض خروج از کشور است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، جهان اقتصاد نوشت: با اعلام این خبر، موجی انتقادها به سوی رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه نشانه رفت که البته نوبخت از آن دفاع کرد.

ارائه این طرح موافقان و مخالفان خود را به همراه داشته است به طوری که برخی از کارشناسان آن را به نفع گردشگری داخل کشور و به خوبی اجرا شدن آن را باعث بهبود اقتصاد کشور می دانند.

طبق این طرح، هر نفر در سفر نخست ۲۲۰ هزار تومان باید عوارض خروج پرداخت کند، این مبلغ در سفر دوم حدود ۵۰ درصد افزایش می‌یابد که طبق برآوردهای انجام شده ۳۳۰ هزار تومان و برای سفرهای سوم و بیشتر با ۱۰۰ درصد افزایش، به ۴۴۰ هزار تومان خواهد رسید.

طبق چیزی که در بودجه آمده است، ۴۰ هزار تومان از این مبالغ که برای هر شخص تعیین شده به جیب سازمان میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی خواهد رفت تا آنها بتوانند به رونق گردشگری کشور سرعت ببخشند.

اما مسئله ای که از طرف برخی از کارشناسان مطرح می شود این است که افزایش این عوارض می تواند از سفر کسانی که قصد سفر به کشوری دیگر را دارند جلوگیری کرده و به جای آن شرایطی فراهم شود تا افرادی که تمایل به سفر دارند، ایران را مناسب تر از هر کشور دیگری ببینند یا خیر؟

به نظر می رسد مشکل اصلی اضافه کردن این مبلغ نباشد زیرا برای کسی که حداقل برای هر سفر خارج از کشور دو الی سه میلیون تومان هزینه می کند این مبلغ ناچیز باشد بلکه باید دید که گرفتن پول بیشتر از مردم آیا به رسیدن اهداف دولت کمک خواهد کرد یا باز هم مانند طرح های بسیاری دیگر بی نتیجه خواهد ماند.

اگر سیستم مالی درست نباشد و مدیریت و برنامه ریزی دقیقی برای آن وجود نداشته باشد، تنها نتیجه آن کسب پولهای بیشتر از مردم خواهد بود و هیچ کمکی به رونق گردشگری داخلی نخواهد کرد.

گرچه در اینباره علی اصغر مونسان،رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری توئیت معناداری کرد که نشان می دهد او هم چندان از این طرح راضی به نظر نمی رسد.

« با این رویکرد که سفر ارزان باید در سبد زندگی همه ایرانیان فراهم شود، معتقدم اجرای هر تصمیمی باید متناسب با وضعیت اقتصادی مردم باشد. ای کاش تصمیم گیران افزایش عوارض خروج از کشور نظرات کارشناسی سازمان میراث فرهنگی، فعالان و متولیان گردشگری را جویا می شدند. برای تعدیل موضوع هنوز هم دیر نشده و نهایت تلاش خود را برای اصلاح ارقام به کار خواهیم بست.»