به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین، ماندانا ملک در نخستین کارگاه آموزشی بازآفرینی محدودهها و محلات ناکارآمد مبتنی بر رویکرد اجتماعمحور در قزوین اظهار کرد: از شهرهای دارای بافت نارکارآمد، 168 شهر ازجمله قزوین دارای بافت تاریخی نیز است.
وی بابیان اینکه بافتهای تاریخی به بافتهایی در داخل شهرها گفته میشود که منعکسکننده هویت فرهنگی و تاریخی شهر هستند، اظهار کرد: این محدودهها همچنین دربردارنده ثروتهای فرهنگی و میراث تاریخی، معنوی و طبیعی شهرها محسوب میشوند.
معاون دفتر راهبری و هدایت طرحهای بازآفرینی شهری شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در رابطه با سکونتگاههای غیررسمی نیز گفت: سکونتهای غیررسمی، محلههایی هستند که در اثر گسترش شهرها در حاشیه شهرها شکل میگیرند.
وی در مورد محدودههای شهری نیز اظهار کرد: محدودههای شهری با پیشینه روستایی نیز از این قبیل هستند که ازلحاظ خدمات اجتماعی و توسعه فرهنگی از امکانات کمتری برخوردارند و باید به آنها بیشتر توجه کرد.
ملک در این کارگاه آموزشی عنوان کرد: با توجه به اینکه واژه بافت فرسوده دارای بار منفی است امروزه بهتر است از واژه بافتهای نارکارآمد در موضوعات مرتبط استفاده شود.
وی با اشاره به مهمترین مشکلات بافتهای نارکارآمد کشور، گفت: مسائل زیستمحیطی، کمبود امکانات، عقبماندگی فرهنگی و آسیبهای اجتماعی مهمترین مشکلات بافتهای نارکارآمد هستند که باید با همکاری دستگاههای متولی برای حل آنها اقدام شود.
وی افزود: مشکل اصلی بافتهای نارکارآمد به خاطر رشد تکقطبی شهرها و کمتوجهی به شهرهای کوچک و مناطق روستایی است که موجب میشود این مناطق به حال خود رهاشده یا کمکم به مناطق عقبمانده در ابعاد مختلف تبدیل شوند.
معاون دفتر راهبری و هدایت طرحهای بازآفرینی شهری شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران اضافه کرد: به دنبال فقر شهری، وقتی سازوکارهای زندگی در این مناطق وجود نداشته باشد به هویت آنها نیز توجه نمیشود و برای حفظ آنها تلاشی صورت نمیگیرد.
وی ادامه داد: با این روند میراث ملموس و ناملموس این مناطق از میان میرود و شاهد شکلگیری مناطق و محلاتی با فرهنگهای متفاوت و دارای آسیبهای اجتماعی در کنار شهرها و کلانشهرها خواهیم بود.
ملک در ادامه با اشاره به لزوم مقاومسازی بافتهای نارکارآمد برای مقابله با زلزله، گفت: سالانه یک هزار مورد زلزله در کشور اتفاق میافتد که 240 مورد آن بالای چهار ریشتر و قابل احساس است.
وی همچنین گفت: ایران جزو 6 کشور جهان است که با بحرانهای طبیعی زیادی روبهرو است بهگونهای که از 41 مورد بلایای طبیعی شناساییشده در جهان 31 مورد آن در کشورمان به وقوع میپیوندد.
معاون دفتر راهبری و هدایت طرحهای بازآفرینی شهری شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در پایان اضافه کرد: با توجه به این میزان حادثهخیزی در کشور، لزوم توجه به بازآفرینی شهری و توسعه مناطق آسیبپذیر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
به گزارش ایسنا، در طول برنامه ششم و هفتم توسعه باید 2 هزار و 700 محله در بافتهای نارکارآمد شهری کشور بازآفرینی شوند و در استان قزوین هزار و 350 هکتار بافت ناکارآمد شهری تعیین محدوده گردیده که 532 هکتار آن مربوط به شهر قزوین است.
فرسودگی 12 درصد سکونتگاههای قزوین
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین با اعلام اینکه 12 درصد مساحت قزوین را بافت فرسوده تشکیل میدهد، گفت: این رقم معادل هزار و 350 هکتار بافت فرسوده است که بیشترین حجم آن به شهر قزوین اختصاص دارد.
به گزارش ایسنا منطقه قزوین، به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین مسعود حق لطفی در نخستین کارگاه آموزشی بازآفرینی محدودهها و محلات ناکارآمد مبتنی بر رویکرد اجتماعمحور که با حضور معاون دفتر راهبری و طرحهای بازآفرینی در اداره کل راه و شهرسازی برگزار شد، اظهار کرد: شهر قزوین باوجود 6 هزار و 400 هکتار مساحت دارای 532 هکتار بافت فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی است.
وی ادامه داد: امسال 15 محله در چهار شهر قزوین، الوند، تاکستان و آوج جهت اجرای طرح بازآفرینی محلات فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی در برنامه اجرایی این اداره کل قرارگرفته است که در این راستا متناسب با هر محله اقدامات لازم برای جهت طرح، مطالعه و عملیات اجرا در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین خاطرنشان کرد: توجه به بافتهای فرسوده و قدیمی و رفع مشکلات از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی است و سازمانهای زیرمجموعه این وزارتخانه و سایر دستگاههای مرتبط را به سمت ساماندهی و بازآفرینی بافتهای فرسوده و احیای آنها سوق داده است.
وی اضافه کرد: رویکرد بهسازی و نوسازی شهری از بازسازی و نوسازی و توسعه دوباره به بازآفرینی شهری تبدیل یافته و بهصورت فعالیتی یکپارچه و همهجانبه نگر درآمده است.
حق لطفی عنوان کرد: در پی ابلاغ سند ملی راهبردی احیا و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری با همکاری شرکت مادرتخصصی شرکت عمران و بهسازی شهری ایران اقدام به شناسایی محلات هدف در استان کردهایم و برنامه بازآفرینی متناسب با شرایط هر شهر و هر محله در حال تدوین است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین یادآور شد: یکی از روشهای پیادهسازی طرحهای بازآفرینی شهری روش استفاده از مشارکت دستگاههای اجرایی و مردم و بخش خصوصی است که در این خصوص تلاش میکنیم.
انتهای پیام