به گزارش نصر به نقل از فارس، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز در حاشیه مراسم تجلیل از دانشآموزان برگزیده پژوهشگر سراسر کشور در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در آموزش علم باید یک واقعهنگری در دانشآموزان شکل گیرد و این در کنار مباحث تئوری ضرورتی است که دانشآموزان را آماده میکند با علاقه زیادی تحصیل کنند و اینکه برای هر مسئلهای فکر کنند.
وی اضافه کرد: این فکر ایجاد جرقههای جدید ذهنی میکند و دانشآموز میتواند در حل مسائل، حرکتهای خوبی را انجام دهد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: حتماً آموزش و پرورش برای این وظایف برنامههایی دارد اما شاید به لحاظ شروع کار، این شروع جدیدی است که باید توسعه یابد.
غلامی در خصوص حذف کنکور یادآور شد: برنامه حذف کنکور در دستور کار است و تا اکنون نیز در انتخاب دانشجویان برای ورود به دانشگاه موضوع سوابق تحصیلی مد نظر است.
وی تصریح کرد: البته در رشتههای پرطرفدار دانشگاه قطعاً سهمی که از آزمون صورت میگیرد، تأثیرگذار است ضمن اینکه برنامهای وجود دارد که در آینده این کنکور تبدیل به روش جدیدی از گزینش دانشجو و انتخاب برای رشته باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری متذکر شد: ضرورتاً این برنامه باید از آموزش و پرورش شروع شود مثلاً اینطور مشخص کنیم که از 5 سال آینده دیگر مدل آزمون سراسری نخواهیم داشت و باید آموزش و پرورش برنامه لازم برای آمادهسازی دانشآموزان برای ارزیابی سوابق تحصیلی آنها به اجرا در آورد.
غلامی بیان داشت: این برنامه میتواند توسط آموزش و پرورش و یا مجموعهای که در کشور در این خصوص تصمیمگیری میکند، پیشنهاد شود.
وی تأکید کرد: به نظرم هرچه زودتر باید به دانشآموزان بگوییم که براساس چه معیاری در آیندهای مشخص قرار است انتخاب رشته کرده و وارد دانشگاه شوند چرا که این ضرورت دارد و باید آنها خودشان را برای ورود به دانشگاه آماده کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به این پرسش، در خصوص اینکه گفته میشود شرکت تعاونی سازمان سنجش آموزش کشور در عدم حذف کنکور سراسری دخالت دارد، افزود: نه، اینطور نیست. سازمان سنجش مجری قانون است و در حال حاضر مجموعه برنامههای تنظیمشده را اجرا میکند ضمن اینکه 85 درصد امتیاز را از سوابق آموزشی دانشآموزان استخراج میکنند.
غلامی اضافه کرد: مباحثی در خصوص گردشهای مالی در حوزه کنکور سراسری مطرح شده است که این مربوط به سازمان سنجش آموزش کشور نبوده و مربوط به بیرون از سازمان است.
وی در خصوص تغییر رؤسای دانشگاههای کشور خاطرنشان کرد: تغییر مدیریتها روندی طبیعی است و براساس شرایط برخی رؤسا اعلام میکنند که فعالیتشان کافی است ضمن اینکه گاهی با توجه به سیاستها ممکن است برخی مدیران برای پیشبرد سیاستهای موجود بهتر تشخیص داده شوند.
وی در خصوص پژوهش در دانشگاهها ابراز داشت: برنامه اصلی ما است که نتایج پژوهش اعم از اجتماعی و فناوری به سطح جامعه برود و به پژوهشهایی که به صنعت جامعه میپردازد، بهای بیشتری بدهیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری متذکر شد: در حوزه علوم انسانی در سالهای اخیر پژوهشهای ارزشمندی صورت گرفته است و بخشهایی نیز در حال انجام است.
انتهای پیام/