محمدحسین فرهادیان سردبیر باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران (ایسکانیوز) در گفتوگو با خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران» ضمن یادآوری تاریخچه این رسانه عنوان کرد: ایسکانیوز در سال 83 و با صاحب امتیازی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران آغاز به کار کرد، این مجموعه رسانهای به واسطه برخی از مشکلات به ویژه در زمینه بیمه و مسائل حقوقی در سال 88 به تعطیلی کشیده شد؛ در اوایل دهه90، باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران دوباره آغاز به کار کرد هرچند تلاشهای زیادی برای شکوفایی این مجموعه رخ داد اما حواشی گریبان این مجموعه را رها نکرد و پناهنده شدن یکی ازخبرنگاران، به حیثیت این مجموعه آسیب زد.
وی ادامه داد: با تغییر مدیریت باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران در ابتدای سال 96، تلاش شد تا این حاشیهها از مجموعه ایسکانیوز حذف و رسالت اصلی آن یعنی آگاهیبخشی و آموزش تمرکز شود.
سردبیر ایسکانیوز در خصوص مشکلات حقوقی و مالی مدیریت قبلی این رسانه به خبرنامه دانشجویان گفت: بزرگترین مشکلی که خبرگزاری ایسکانیوز با آن مواجه است، مطالبات به حق برخی از خبرنگاران است که در دوره قبلی به حق و حقوق خود نرسیدهاند در حالی که برخی بیش از فعالیت خود از مواهب مالی برخوردار شده اند و این یکی از بحران های این مجموعه بوده است که باید به طور دقیق حسابرسی شود که آیا این میزان از هزینه ای که در دوره قبل برای ایسکانیوز شده است به همان مقدار کار هم صورت گرفته است یا خیر؟
فرهادیان با اشاره به رویکرد رسانه های دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از سه مجموعه رسانهای روزنامه فرهیختگان، خبرگزاری آنا و باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران (ایسکانیوز) برخوردار است که در دوره جدید، تلاش شد تا از حقوق خبرنگاران دفاع شود و بینظمی اداری جای خود را به قانونمداری بدهد.
او گفت: آنچه که ایسکانیوز برای خود به عنوان یک کارویژه در نظر گرفته است، توجه جدی به آموزش در حوزه رسانه است و در این راه نیز تاکنون اقداماتی را اجرایی کرده است.
سردبیر ایسکانیوز بیان داشت: از سوی دیگر این مجموعه، رسانهای برای دانشگاهیان و دانشجویان است به همین دلیل برخلاف بسیاری از رسانهها که حوزه سیاسی را مهمترین حوزه خود می دانند و سعی در قوی کردن آن دارند، دانشگاه در ایسکانیوز نقش محوری دارد و سایر گروههای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، بین الملل، ورزش، سیاسی و حتی استانها متاثر از این رویکرد هستند.
وی یادآورد شد: در باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران تصمیم داریم تا به طور جدی خدمات آموزشی در حوزه رسانه را به خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی ارائه نماییم و هدف آرمانی ما این است که همه دانشجویان دانشگاه آزاد، ایسکانیوز را متعلق به خود بدانند و هر دانشجو، یک خبرنگار در واحد آموزشی، شهر و یا استان خود باشد چون به هرحال ظرفیت دانشگاه ظرفیت بی نظیری است.
فرهادیان ضمن تاکید بر روی پتانسیل قوی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه دانشگاهی و اجتماعی گفت: اگر ما بتوانیم با همکاری حدود 400 واحد دانشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی، همکاری داشته باشیم و رابط خبری و یا دفتر سرپرستی در آن ها دایر کنیم، می توانیم ظرفیت عظیمی را به مجموعه رسانهای کشور اضافه نماییم که این ظرفیت اکثر نقاط کشور را شامل میشود.
سردبیر ایسکانیوز تحقق عدالت رسانهای در دانشگاه آزاد اسلامی را مستلزم، برداشتن گام اساسی در ایجاد رابط خبری واحدها دانست و ادامه داد: انتظار ما از رابطان خبر و دفاتر سرپرستی، خلاصه شدن در انعکاس اخبار واحدهای خود نیست بلکه توقع آن است که هر واحد، شهر خود را میدان فعالیت خبری و رسانهای خود ببیند و برای حل معضلات و مشکلات منطقه خود تلاش کند.
وی رسالت یک رسانه را تحقق فریضهی امر به معروف و نهی از منکر دانست و تاکید کرد: امیدوار هستیم در دوره جدید باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران (ایسکانیوز) در زمینه تربیت خبرنگاران و فعالان رسانهای، توجه به دانشگاه و دانشجو و همچنین مسائل اجتماعی کشور، بتوانیم به تکلیف خود عمل کنیم.
فرهادیان عنوان کرد: باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران همچنین قصد دارد تا محصولات چندرسانهای خود را به صورت چشمگیری افزایش دهد و یکی از نقاط تمرکز ما همین حوزه است، البته فاصله گرفتن از فضای رسمی دانشگاه و پیگیری رویکرد دانشجویی و اجتماعی از دیگر برنامههای ما در ایسکانیوز خواهد بود و به هر حال مسائل صنفی و اجتماعی در مجموعه آموزش عالی کشور یک مسئله چندوجهی است که نیاز است به آن پرداخته شود.
محمدحسین فرهادیان در پایان گفت: پیگیری مطالبات رهبر انقلاب اسلامی در مجموعه دانشگاهی، آموزشی، پژوهشی و فناوری کشور نیز در سرفصل برنامههای باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران قرار دارد که در مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی، بنا بر ارتقا کیفیت آموزش و پژوهش است و رسانههای این دانشگاه باید در این زمینه پیشرو و گفتمان ساز باشند.
∎