شناسهٔ خبر: 22955909 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مهر گزارش می دهد؛

حضور زنان در اورژانس مرهمی بر زخم بیماران است

گناباد-حضور خانم ها در اورژانس بسیار کمک کننده است ولی به دلایل جسمانی و قانونی امکان استفاده از خانم ها در صحنه حادثه وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: برای همه اتفاق افتاده است که با اورژانس سرکار داشته باشند و یا در صحنه های مختلف عملکرد آن ها را ببینند.کارکرد اورژانس از آنجایی که با جان انسان ها سروکار دارد، دارای اهمیت خاصی است و رسیدگی سریع به حادثه دیدگان و انجام اقدامات تشخیصی مناسب از اولویت های کاری این سازمان به شمار می رود.

در ماموریت های اورژانس حضور آقایان کاملا قابل مشاهده است از این رو تصور اکثریت مردم به عدم فعالیت خانم‌ها در این مقوله برمی‌گردد اما واقعیت این است که زنان نیز در اورژانس فعالیت دارند اما حضور آنان تنها در بخش های بیمارستانی و پاسخگویی و ارائه اولیه مشاوره به تماس گیرندگان با   ۱۱۵ است. اما بسیاری معتقدند حضور یک زن در تیم اورژانسی اعزامی به صحنه تصادف یا حوادث می تواند کمک شایانی به کاهش استرس بیمار و همراهانش داشته و از سویی خدمات مناسب تری نیز به بیماران زن ارائه شود.

کمترکردن اضطراب مهمترین ویژگی خانم ها در اورژانس

برای بررسی تاثیرحضورخانم ها در اورژانس با یکی از خانواده هایی که در اورژانس بیمارستان بهلول گناباد بستری بود به گفتگو پرداختیم .

آقای جوانی که به دلیل افتادن از ارتفاع توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شده و دچار شکستگی پا شده بود می گوید: در لحظه اولی که این اتفاق برای من افتاد با اورژانس تماس گرفتم و خانمی که پاسخ گویی من بود با آرامش کامل شرح حال را دریافت کرد و تا رسیدن اورژانس نیز دو مرتبه دیگر با من تماس گرفت و راهنمایی های لازم را ارائه داد.

وی در حالی که از گروه اورژانس تشکر می کند می گوید: تا زمانی که نیروهای اورژانس به محل حادثه رسیدند با راهنمایی های خانمی که از مرکز پیام با من تماس گرفت توانستم اقدامات اولیه را انجام دهم تا آسیب بیشتری نبینم.

خانم دیگری که دخترش در اورژانس بستری بود نیز به خبرنگار مهر می گوید: به دلیل اینکه  برای دخترم مشکلی پیش آمده بود با اورژانس تماس گرفتم و نحوه صحبت کردن کارشناس خانم مرکز اورژانس و صحبت های او برای من آرامش خوبی داشت و توانستم خودم را کنترل کنم.

گرفتن بهترین تصمیم در کوتاه ترین زمان

حضور خانم ها در کشور بیشتر در اورژانس های بیمارستانی است و مردم بیشتر شاهد فعالیت و ارتباط با این پرسنل هستند که در همین خصوص با خانم طاهره محمد زاده کارشناس پرستاری که سابقه فعالیت در اورژانس بیمارستانی دارد هم صحبت شدیم.

محمد زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دو سال است که در مجموعه اورژانس فعالیت می کنم که بیشتر آن در اورژانس بیمارستانی بوده و حدود چندماهی است که در مرکز پیام اورژانس فعالیت دارم.

وی افزود: نیروهای که در اورژانس کار می کنند بیشتر با همراهان بیمار که دارای اضطراب می باشند برخورد دارند و اگر مهارت لازم را نداشته باشیم ممکن است این اضطراب به ما نیز منتقل شود.

این کارشناس اورژانس ابراز کرد: سعی ما این است که اطلاعات درست از همراهان را اخذ کرده و براساس آن بهترین تصمیم در کمترین زمان ممکن را بگیرم که باید آمبولانس اعزام شود و یا نیازی به اعزام آن نیست.

محمدزاده با اشاره به وضعیت کاری نیروی های اورژانس تصریح کرد: هنگامی که با ما تماس گرفته می شود صحنه را تجسم  و خود را نزدیک به بیمار احساس می کنیم و در برخی موارد سعی می شود تا رسیدن آمبولانس راهنمایی های لازم را انجام دهیم.

وی با اشاره به فعالیت در اورژانس بیمارستانی اظهار می کند: فعالیت ما در اورژانس بیمارستانی باعث شده تا در برخورد با حادثه دیدگان کمک بهتری انجام دهیم البته لحن آرام خانم ها در لحظه ای که همراه حادثه دیده دارای اضطراب زیاد هستند  باعث کاهش این اضطراب می شود.

محمدزاده تصریح می کند: سختی کار در مرکز اورژانس بر کسی پوشیده نیست ولی در بیمارستان شما با دکتر و بیمار در ارتباط هستید اما در صحنه ها و یا مرکز پیام شما فقط با بیمار در ارتباط هستید و باید تصمیم درست را بگیرید.

سعی می کنیم استرس را کم کنیم

فاطمه صمیمی کارشناسان دیگر مرکز اورژانس گناباد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار می کند: تمامی افرادی که با اورژانس تماس می گیرند نیاز به اقدامات حیاتی دارند و در همین خصوص نمی توانند خود را کنترل کنند.

وی بیان می کند: به همین دلیل کارشناسان خانم ها مرکز اورژانس سعی می کنند با برقراری  ارتباط مناسب با تماس گیرنده، استرس را از بین ببرند و این یکی از ویژگی های بارز خانم ها در اورژانس است که آقایان کمتر در آن موفق هستند.

وی افزود: معمولا از زمانی که آمبولانس را به صحنه اعزام می کنیم تا زمانی که همکاران ما بر بالین مریض می رسند ، ما نیز همراه بیمار اضطراب داریم و حال آنها را احساس و سعی می کنیم با آن ها همزادپنداری کنیم.

فعالیت ۴ خانم در اورژانس گناباد

در ادامه تهیه گزارش به سراغ رئیس اورژانس شهرستان گناباد رفتیم و وضعیت ارائه خدمات کارشناسان این مرکز به مصدومان را جویا شدیم.

ایمن زمانی در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: تعداد ۴ خانم تحصیل کرده  در اورژانس گناباد کار می کنند که در مرکز پیام مستقر هستند.

وی بیان می کند: تعداد زیادی از فرهیختگان ما در رشته پرستاری از خانم ها می باشند که می توان از این ظرفیت عظیم در راستای ارائه خدمات بهتر استفاده کرد.

رئیس اورژانس تاکید می کند: ورود به اورژانس سختی های خاصی مانند آزمون تئوری و عملی دارد و به همین دلیل نیروهای اورژانس از بهترین ها می باشند.

زمانی در خصوص فعالیت خانم ها در اورژانس و به خصوص در حادثه ها می گوید: خانم ها با دقت نظری که دارند در ارائه خدمات موفق تر بوده اند و توانسته اند ارتباط بهتری با حادثه دیده برقرار کنند و خدمات مناسب تری را ارائه کنند.

وی خاطرنشان می کند: براساس اطلاعاتی که ما از پرسنل خودمان کسب کرده ایم  در ماموریت هایی که خانم ها مشاوره داده و آمبولانس اعزام شده  شاهد تنش های کمتری هستیم.

رئیس اورژانس گناباد تصریح می کند: خدمات اورژانس به سمت استفاده از افراد آموزش دیده در رشته های فوریت های پزشکی می رود که در حال حاضر خانم های تحصیل کرده در این رشته کم داریم.

وی خاطرنشان می کند: حضور خانم ها بسیار کمک کنده است ولی به دلایل جسمانی و قانونی امکان استفاده از خانم ها در صحنه حادثه وجود ندارد که باید مسئولین در این خصوص برنامه ریزی و راهکاری را اتخاذ کنند.

زمانی عنوان می کند: برای انتقال مریض نیاز به فیزیک بدنی خاصی است ولی با طرحی که بتوان در ماموریت ها از اقدامات درمانی خانم ها استفاده کرد و جهت حمل مصدوم دو نیروی آقا در تیم اعزامی  باشند، شاهد رضایتمندی بیشتر مردم خواهیم بود.