به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از کهگیلویه و بویراحمد، نشست فعالان حوزه فرش استان کهگیلویه و بویراحمد با رئیس مرکز فرش ایران روز گذشته، 20 آذرماه برگزار شد و مشکلات حوزه فرش و موانعی که فارغالتحصیلان، تولیدکنندگان و بافندگان فرش با آن مواجه بودند مطرح شد.
حبیب سالاری، رئیس شرکت فرش کهگیلویه و بویراحمد در این نشست به ظرفیت استان در تولید فرش اشاره کرد و گفت: متاسفانه به علت ناشناخته بودن استان، این ظرفیت به خوبی شکوفا نشده است.
وی با اشاره به اینکه میانگین سنی بافندگان در استان کمتر از 35 سال است، افزود: این نشاندهنده علاقه جوانان به این هنر است.
رئیس شرکت فرش کهگیلویه و بویراحمد پژوهش را حلقه مفقوده شده صنعت فرش در استان کهگیلویه و بویراحمد دانست و عنوان کرد: آثاری که در هنر فرشبافی این استان وجود دارد را میتوان به عنوان یک طرح پژوهشی اجرا کرد.
سالاری فرشهای قدیمی را شناسنامه این هنر در استان برشمرد و اضافه کرد: میتوانیم آثار فاخر بالای 50 سال در روستاها، مناطق عشایری و موزههای خانگی را شناسایی کرده و در بانک اطلاعات مرکز ملی فرش به ثبت رساند که برای ثبت آثار فاخر نیازمند حمایتهای مادی و معنوی مرکز فرش ایران هستیم.
وی با اشاره به مشکلات هنرمندان این رشته برای پرداخت بیمه، بیان کرد: نیازمند حمایت شرکت ملی فرش ایران برای رفع مشکل بیمه هنرمندان هستیم تا قالیبافان با دلگرمی بیشتری به فعالیت خود ادامه دهند.
رئیس شرکت فرش کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد تولیدات خوب و با کیفیتی وجود دارد اما متاسفانه این تولیدات به نام سایر استانها صادر میشود که انتظار میرود شرکت ملی فرش ایران برای صادرات محصولات استان همکاری کند.
همچنین، عزیزی، رئیس اتحادیه فرش کهگیلویه و بویراحمد دیگر فردی بود که به مشکلات حوزه فرش اشاره کرد و گفت: بیمه بافندگان مهمترین مطالبات آنها است.
وی اضافه کرد: فرش تولید شده استان، طرحها و نقشهها مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد ثبت نشده که شرکت ملی فرش ایران در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.
بنابراین گزارش، پریسا راد، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه زیرساختهای صادرات فرش محصول این استان فراهم نشده، افزود: عدم آشنایی تولید کنندگان حوزه فرش با تجارت الکترونیک دیگر مشکل این حوزه است.
در ادامه والی تولید کننده فرش در کهگیلویه و بویراحمد گفت: آثار فاخری در زمینه فرش در استان تولید میشود اما فرش تولید شده استان ناشناخته مانده است.
وی ابراز کرد: افزون بر دو هزار متر مربع فرش دستبافت تولید استان دارم که به علت نبود بازار فروش، این محصولات روی دست ماندهاند.
در این نشست عدم حمایت از بافندگان فرش، برندسازی محصولات صنایع دستی و توجه به فارغالتحصیلان دانشگاهی از دیگر مباحث طرح شده بود.
همچنین، داریوش دیودیده، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نیز افزود: فرش استان هنوز به جایگاه مدنظر نرسیده و شرایط موجود مطلوب ما نیست.
وی با اشاره به اینکه نیازمند حمایت بیشتر شرکت ملی فرش ایران هستیم، خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه و در سند توسعه صادرات استان، صادرات این محصول دیده شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: بازارچه صنایع دستی استان تا سال آینده راهاندازی میشود.
منبع: فارس
مطلوب نبودن جایگاه فرش کهگیلویه و بویراحمد
گروه اجتماعی: در نشست فعالان حوزه فرش نبود بازار فروش و مطلوب نبودن جایگاه آن از مشکلات اساسی در این حوزه بیان شد.
صاحبخبر -
∎