جنگ احمقانه
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد شنبه شب خواستار تلاشی جدید برای پایان دادن به «جنگی احمقانه» در یمن شد. وی در مصاحبه با شبکه سیانان گفت: «من معتقدم این یک جنگ احمقانه است. این جنگ در تضاد با منافع عربستان و امارات... و البته مردم یمن است... ما به یک راهحل سیاسی نیاز داریم».
دبیرکل سازمان ملل همچنین ابراز امیدواری کرد محاصره بنادر یمن بزودی برطرف شود. تحریمهای عربستان و عملیات جنگی این کشور در یمن تاکنون دستکم هفت میلیون نفر را در معرض گرسنگی قرار داده و علاوه بر آن شیوع وبا نیز بیش از 2000 قربانی گرفته است. با تخریب زیرساختها و از بین رفتن امکانات آب بهداشتی و سالم بیماری وبا در بین مردم یمن بخصوص کودکان بشدت شایع شده است. دبیرکل سازمان ملل به سیانان گفت: این جنگ به اعتقاد من رنجی غیرقابل توصیف را به مردم یمن تحمیل کرد و البته به عربستان و امارات نیز ضربه خواهد زد. به نفع همه است که این جنگ پایان پیدا کند.
چند روز پیش دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا از عربستان سعودی خواست فورا راه کمکهای بینالمللی به یمن را بگشاید، اما عربستان بدون توجه به این درخواست یا سایر درخواستها و هشدارهایی که از سوی رهبران جهان و سازمانهای حقوق بشری مطرح شد، همچنان به جنایات خود در یمن ادامه میدهد. روز گذشته جنگندههای سعودی ـ آمریکایی 49 بار مناطق مختلف یمن را بمباران کردند.
به گزارش فارس و به نقل از یک منبع نظامی یمن جنگندههای سعودی شش بار منطقه صبرین استان الجوف و شش بار منطقه عسیلان استان شبوه را بمباران کردند. همچنین نیروی هوایی عربستان شامگاه شنبه مناطق مختلف منطقه «نهم» استان صنعا را در شش نوبت و دو منطقه حرض و میدی استان حجه واقع در غرب یمن را 9بار بمباران کردند. جنگندههای سعودی دو بار نیز بیمارستان حیس استان الحدیده و دو بار منطقه «شدا» و چهار بار دو منطقه «الازهور» و «القد» در منطقه رازح استان صعده را هدف قرار دادند. حملات عربستان به یمن به بهانه بازگرداندن مشروعیت عبدربه منصور هادی رئیسجمهور فراری و مستعفی یمن، شروع شد و سه سال است ادامه دارد.
کارشکنی سعودی ـ اماراتی
تاکنون تمام تلاشها برای پایان دادن به بحران یمن به دلیل کارشکنیهای عربستان سعودی و امارات متحده عربی که بخشی از خاک یمن را اشغال کرده به نتیجه نرسیده است. محمد بن زاید آل نهیان ولیعهد ابوظبی طی روزهای گذشته در دیدار با هیاتی از موسسه مطالعات سیاسی خاور نزدیک در واشنگتن گفت، حل بحران یمن نباید از طریق توانمند کردن گروههای نظامی که خارج از چارچوب کشور فعالیت میکنند و تهدید مستقیمی بر امنیت و آرامش کشور و منطقه هستند، صورت گیرد.
ولیعهد امارات مدعی شد، ائتلاف عربی که عربستان رهبری آن را عهدهدار است و امارات هم در آن فعالیت دارد به حل سیاسی بحران جهت پایان دادن به جنگ در یمن پایبند است. وی در ادامه ادعاهای خود گفت، عربستان و امارات با ارائه کمکهای بشردوستانه و گسترش مناطق تحت کنترل دولتی که در عرصه بینالمللی به رسمیت شناخته شده، به دنبال کاهش رنجهای ملت یمن هستند!
کشورهای امارات و عربستان سعودی تاکنون میلیاردها دلار در جنگ بیحاصل یمن هزینه کردهاند و تعداد بیشماری از سربازان و افسران خود را در این جنگ از دست دادهاند. تقریبا روزی نیست که خبرهایی درباره کشته شدن نیروهای نظامی این دو کشور یا مزدوران وابسته به آنها در یمن گزارش نشود. درهمین رابطه روز گذشته نیز ارتش یمن و کمیتههای مردمی اعلام کردند چند بار به مواضع مزدوران در استانهای شبوه و الجوف حمله کرده و تعدادی از آنها را به هلاکت رسانده یا مجروح کردند. به گزارش العالم این حملات در منطقه الساق شهر عسیلان در شبوه بوده است. در الجوف نیز نیروهای یمنی به مواضع مزدوران در وادی شواق و صابر حمله کرده و خسارتها و تلفات سنگینی به آنها وارد کردند.
کشف توطئه طرفداران «صالح»
وزارت کشور یمن وابسته به انصارالله از کشف اسناد و نقشههایی خبر داد که رهبران نزدیک به علی عبدالله صالح برای سقوط صنعا تهیه کرده بودند. به گزارش ایسنا، وزارت کشور یمن وابسته به انصارالله اعلام کرد که طی عملیات پیگرد خیانتکاران و عاملان فتنه، به اسناد مهمی از جمله نقشههای نظامی دست یافته که خیانتکاران برای اسقاط صنعا تهیه کرده بودند. این نقشهها شامل تقسیم صنعا به چهار منطقه نظامی بود که رهبران امنیتی و نظامی وابسته به علی عبدالله صالح، رئیسجمهور پیشین یمن مسئولیت آنها را برعهده داشتند.
به گفته این منابع اسناد دیگری نیز یافت شده که اهداف واقعی تأسیس پادگان شهید الملصی را نشان میدهد که از جمله این اهداف آموزش نیروها و تکتیراندازها بوده است. علی عبدالله صالح پس از آنکه از ائتلاف با انصارالله خارج و قصد داشت به ائتلاف سعودیها بپیوندد، درحال فرار از صنعا کشته شد. روز شنبه پیکر او با حضور 20 نفر از اعضای خانوادهاش در صنعا دفن شد.