شناسهٔ خبر: 22953352 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: گیمفا | لینک خبر

تحلیل فنی | آینده قابلیت پشتیبانی از نسل قبل چگونه خواهد بود؟

ایده قابلیت پشتیبانی از نسل قبل چند سالی است که به وسیله شرکت مایکروسافت و تیم ایکس‌باکس داده شده است. این قابلیت باعث می‌شود که نسل های مختلف کنسول‌های شرکت مایکروسافت به طرز زیبا و فوق‌العاده‌ای با هم ارتباط داشته باشند و نتیجه کلی و نهایی آن، راحتی بیشتر کاربران و بازی‌بازان است.

صاحب‌خبر -
تحلیل فنی | آینده قابلیت پشتیبانی از نسل قبل چگونه خواهد بود؟

ایده قابلیت پشتیبانی از نسل قبل چند سالی است که به وسیله شرکت مایکروسافت و تیم ایکس‌باکس داده شده است. این قابلیت باعث می‌شود که نسل های مختلف کنسول‌های شرکت مایکروسافت به طرز زیبا و فوق‌العاده‌ای با هم ارتباط داشته باشند و نتیجه کلی و نهایی آن، راحتی بیشتر کاربران و بازی‌بازان است.

شاید روزی که در حال بازی با کنسول ایکس‌باکس ۳۶۰ خود بودیم، کمتر به فکرمان می‌رسید که ارتباط بین پلتفرم ها و کنسول‌های مایکروسافت تا این حد زیاد و گسترده شود. با انتشار کنسول ایکس‌باکس وان، برنامه های مایکروسافت و تیم ایکس‌باکس برای مرتبط کردن پلتفرم ها و سازگاری عناوین نسل های پیشین بسیار بیشتر شد و کاملا مشخص است که این شرکت تا چه حد روی این  موضوع تمرکز دارد.

منبع تحلیلی دیجیتال فاندری که بسیاری از شما با آن آشنایی دارید، به تازگی تحقیق و مصاحبه‌ای در مورد موضوع پشتیبانی از نسل قبل ایکس‌باکس وان کرده است. طبق این مصاحبه با مایکروسافت، مشخص شده که تیم بزرگ و قابل توجهی برروی قابلیت پشتیبانی یا سازگاری با نسل قبل کار می‌کنند؛ یک تیم برروی بازی‌های منتشر شده در قدیم کار کرده و تیم دیگر برروی فناوری ها و تکنولوژی های به کار رفته در بازی‌های جدید تر تمرکز می‌کنند.

پیش از هر چیز بگذارید مشخص کنیم که کار سازگار کردن بازی های قدیمی برای کنسول های جدید بسیار سخت است و اصلا فکر نکنید یک قابلیت کم هزینه یا بدون دردسر به حساب می‌آید. برای سازگار کردن عناوین مختلف باید کارهای بسیاری انجام گیرد؛ به عنوان مثال یک عنوان مانند Mirror’s Edge Catalyst را در نظر بگیرید که در سال ۲۰۱۶ برای کنسول ایکس‌باکس وان (و دیگر پلتفرم ها منتشر شده است)، این بازی برروی کنسول ایکس‌باکس وان استاندارد تنها با رزولوشن ۷۲۰p اجرا می‌شود و جلوه های بصری راضی کننده‌ای ندارد اما وقتی آن را به صورت سازگار و به‌روزر شده برروی کنسول ایکس‌باکس وان ایکس بازی می‌کنیم، مشاهده می‌شود که حتی بدون عرضه یک به‌روزرسان یا بهبود دهنده رسمی از طرف سازندگان، می‌توانیم شاهد جهش و پیشرفت بسیار زیادی چه از نظر بصری و چه از نظر عملکرد باشیم. با اجرای این بازی برروی کنسول ایکس‌باکس وان ایکس نه تنها رزولوشن اجرایی بالاتر و قابلیت HDR را مشاهده می‌کنیم، بلکه شاهد نرخ فریم ثابت ۶۰ بر ثانیه نیز هستیم (نسخه وان معمولی با نرخ فریمی بسیار نامنظم و همیشه پایین تر از ۶۰ بر ثانیه اجرا می‌شد). این مثال‌ها را می‌توانیم فراتر نیز ببریم؛ بازی منتخب و تحسین شده‌ی The Witcher 3: Wild Hunt هنوز به‌روزرسانی خاصی از طرف سازندگان برای ایکس‌باکس وان ایکس دریافت نکرده و جدا از بهبود های آن به‌روزرسان، بازی‌بازان می‌توانند این عنوان را روی ایکس‌باکس وان ایکس خود با رزولوشن ۱۰۸۰p و نرخ فریم حدود ۶۰ بر ثانیه تجربه نمایند. این دو امکان به هیچ وجه در ایکس‌باکس وان معمولی وجود نداشت زیرا رزولوشن بازی روی این کنسول ۷۲۰p تنظیم شده بود و نرخ فریم نیز به زحمت به ۳۰ بر ثانیه می‌رسید. همه این کارها به لطف ارتباط بسیار خوب بین دو کنسول انجام شده و تجربه‌ای ذاتا بهتر را به وجود آورده است.

بسیاری از عناوین بزرگ در هنگام عرضه روی کنسول ایکس‌باکس ون استاندارد ضعف های فنی یا حتی بصری داشتند. همین موضوع سب می‌شود تا تجربه دوباره این عناوین روی ایکس‌باکس وان ایکس به نوعی اجباری شود.

اما در این زمینه، قطعا اجرای بازی‌های جدید تر و تازه تر برروی کنسول جدید مایکروسافت آسان تر است زیرا نه تنها موتور بازی‌های جدید به‌روز و پیشرفته هستند بلکه سخت افزار های جدید نیز بیشتر با هم سازگاری دارند. قضیه زمانی سخت تر می‌شود که بازی های کنسول های قدیمی تر را با کنسول جدید سازگار کنیم. در مورد بالا که به آن اشاره شد، مانند کاری است که سونی نیز با کنسول میان نسلی خود انجام می‌دهد؛ به این معنی که بازی‌های پلی‌استیشن ۴ به راحتی برروی کنسول پلی‌استیشن ۴ پرو اجرا می‌شوند و بهبود های سخت افزاری (Boost Mode) یا نرم افزاری (به‌روزرسانی‌ ها) برروی آن ها اعمال می‌گردند. اما چرا سونی نمی‌تواند عناوین پلی‌استیشن ۳ را به همین راحتی با کنسول‌‌های نسل فعلی خود سازگار کند؟ همان طور که بسیاری از مدیران و طراحان پلی‌استیشن (مانند مارک سرنی) تاکنون توضیح داده‌اند، عملی کردن این موضوع کاری بسیار پر هزینه و پر دردسر است و در واقع سونی زحمت خاصی برای در دسترس قرار دادن عناوین کنسول‌های قدیمی خود برای کنسول های جدید نمی‌کشد؛ مخصوصا این که آمار فروش پلی‌استیشن ۴ مورد رضایت این شرکت نیز واقع است.

بدون هیچ‌گونه به‌روزرسان یا بهبود دهنده رسمی، عناوین مختلفی با رزولوشن بالاتر و عملکرد بسیار ثابت روی وان ایکس‌ اجرا می‌شوند.

زمانی که به سخت افزار کنسول‌های ایکس‌باکس ۳۶۰ یا پلی‌استیشن ۳ نگاه می‌کنیم (مخصوصا پلی‌استیشن ۳)، واقعا تصور این که بتوان عناوین آن کنسول ها را برروی سخت افزارهای جدید پلی‌استیشن ۴ یا ایکس‌باکس وان اجرا نماییم، واقعا سخت است. سونی سعی کرد با قابلیت Playstation Now این خلاء را تا حدودی پر کند اما واضح است که بازی‌بازان خیلی علاقه ای به استریم بازی‌های قدیمی آن هم با لازمه‌ی سرعت اینترنت بسیار بالا ندارند و می‌خواهند خیلی ساده و با قرار دادن دیسک بازی قدیمی (یا دیجیتالی)، عنوان مورد نظر را روی کنسول جدید تجربه نمایند. مایکروسافت به این هدف ارزشمند دست پیدا کرده و بازی‌بازان بسیاری عناوین منتخب و مورد علاقه خود حتی از اولین کنسول ایکس‌باکس را روی ایکس‌باکس وان خود تجربه می‌کنند.

افزایش رزولوشن اجرایی، مهم‌ترین موضوع در بحث بصری است.

در مورد بازی‌های نسل قبل، یعنی ایکس‌باکس ۳۶۰، عنوانی محبوب مانند Metal Gear Rising: Revengeance را مثال می‌زنیم. این بازی اکشن سریع و برق آسا قطعا باید با رزولوشن ثابت ۶۰ بر ثانیه اجرا شود تا حس اکشن بازی به طور کامل به بازی‌باز منتقل گردد. در نسخه ایکس‌باکس ۳۶۰ به علت توان پردازشی کم این کنسول، افت فریم به وفور دیده می‌شود. بازی روی ایکس‌باکس وان رزولوشن بالاتری دارد و نرخ فریم تنها در مواقع استرس شدید، افت می‌کند. این عنوان برروی کنسول ایکس‌باکس وان ایکس رزولوشن بالاتری داشته و کاملا ثابت روی ۶۰ بر ثانیه قفل است. همان طور که مشاهده می‌کنید، بازی روی سه کنسول، بهتر و بهتر می‌شود و تجربه لذت‌ بخش‌تری را به بازی‌باز می‌دهد.

یک بازی از نسل گذشته که مرحله به مرحله کامل و کامل تر شده است.

اما بیایید کمی به آینده فکر کنیم؛ به نظر شما آینده قابلیت پشتیبانی از نسل قبل چه برای مایکروسافت و چه برای سونی چگونه خواهد بود؟ آیا سونی نیز به فکر ایجاد چنین ارتباطی می‌افتد؟ موضوعی که به شخصه در ماه‌های اخیر فکر من را به خود مشغول کرده، این است که عناوین کنونی مانند Call of Duty WW II یا Wolfenstein II: The New Colossus و چندین و چند عنوان دیگر، هم‌اکنون برروی کنسولی مانند ایکس‌باکس وان ایکس به بهترین شکل ممکن اجرا می‌شوند و تقریبا بدون نقص هستند اما زمانی که در آینده کنسول ایکس‌باکس جدیدی معرفی شود، این عناوین  چگونه به صورت قابلیت پشتیبانی از نسل قبل روی آن کنسول ظاهر خواهند شد؟ موتورهای نوین بازی‌سازی مانند موتور Call of Duty یا موتور فراست بایت و یا حتی موتور id Tech 6 آن قدر پیشرفته هستند که به صورت هوشمند از توان پردازشی و گرافیکی کنسول های میان نسلی تا جای ممکن استفاده می‌کنند و در دوره امروزی، به نظر جایی برای بهتر شدن آن ها وجود ندارد اما این موضوع در آینده چگونه خواهد بود؟ این تنها یک روی سکه است؛ روی دیگر سکه زمانی دیده می‌شود که بدانیم حتی کنسولی به قدرتمندی ایکس‌باکس وان ایکس با ۶ ترافلاپس قدرت پردازش گرافیکی، هنوز نمی‌تواند عنوان Just Cause 3 را در هنگام انفجار های زیبا و مهیب آن، به صورت ۳۰ فریم بر ثانیه ثابت اجرا نماید یا هنوز در بسیاری از عناوین نمی‌تواند به رزولوشن اجرایی ۲۱۶۰p کامل و ثابت دست یابد (به عنوان مثال بازی Assassin’s Creed: Origins در حالت معمولی با رزولوشن ۱۸۰۰p اجرا می‌شود). از این مثال ها بسیار است و در آخر فقط می‌توانیم به این نتیجه برسیم که سرعت پیشرفت فناوری ساخت بازی ها و طبیعتا سرعت ساخت فناوری ساخت کنسول‌ها و سخت افزارها در هر دوره با سرعت بیشتری در حال پیشرفت است و به مانند قطاری می‌ماند که در هر لحظه سرعتش بیشتر شده و نمی‌توان آن را متوقف کرد.

شاید در نسل آینده کنسول‌ها از پردازنده RYZEN بیشتر بشنویم.

تحلیلگر دیجیتال فاندری توضیح می‌دهد که مشکلی مانند افت فریم در بازی Just Cause 3 روی کنسول ایکس‌باکس وان ایکس، از قدرت CPU این کنسول ناشی می‌شود. کنسول میان نسلی مایکروسافت از یک پردازنده هشت هسته‌ای AMD Jaguar با سرعت پردازش ۲٫۳ گیگاهرتز بهره می‌برد اما زمانی که کار به انفجارهای فوق‌العاده زیبای Just Cause 3 یا محیط‌های پر از جمعیت Assassin’s Creed Unity می‌رسد، نمی‌تواند این حجم از محاسبات را به درستی پردازش کرده و نرخ فریم ۳۰ و ۶۰ ثابت تحویل دهد. در این جا؛ تحلیلگر دیجیتال فاندری توضیح می‌دهد که مایکروسافت می‌تواند با استفاده از نسل جدید پردازنده‌های AMD، یعنی RYZEN، این مشکلات پردازشی را در نسل بعدی کنسول‌ها برطرف نماید؛ پیشنهاد بدی به نظر نمی‌رسد!

امیدوارم از این تحلیل فنی لذت و نهایت استفاده را از آن برده باشید. پیشنهاد می‌کنم ویدیوی زیر را که در همین زمینه و به وسیله منبع تحلیلی دیجیتال فاندری تهیه شده تماشا یا دانلود نمایید تا به خوبی با صحبت‌های ارایه شده در این مطلب ارتباط پیدا کنید:

دانلود ویدیو با رزولوشن ۱۰۸۰p (نرخ فریم ۶۰ بر ثانیه)

دانلود ویدیو با رزولوشن ۷۲۰p