شناسهٔ خبر: 22949790 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

رئیس مرکز ملی فرش ایران در یاسوج:

۳۲۰ هزار قالیباف در سراسر کشور بیمه هستند

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به ریزش بیمه قالیبافان کشور گفت: در سال‌های اخیر با افزایش تعداد مشمولین و کاهش تخصیص اعتبارات، تعداد بیمه‌شدگان قالیبافی که در سال ۹۳ حدود ۴۸۰ هزار نفر بودند هم‌اکنون به ۳۲۰ هزار نفر کاهش یافته‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، حمید کارگر ظهر امروز در نشست با فعالان فرش استان کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با جداسازی فرش از صنایع دستی، اظهار داشت: فرش و صنایع دستی در ساختار تشکیلاتی کشور هیچگاه با هم نبوده‌اند و با وجود دردهای مشترک در این حوزه‌ها، در میدان عمل تفاوت زیادی بین این دو حوزه وجود دارد.

وی با بیان اینکه عدم وجود پژوهش‌های تأثیرگذار در حوزه فرش استان کهگیلویه و بویراحمد یک ضعف اساسی است، افزود: این استان در نیازسنجی پژوهشی، اولویت‌های پژوهش خود در حوزه فرش را اعلام کند تا در فراخوان طرح‌های پژوهش سال 97 قرار دهیم.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه در حوزه آموزش هم نیازسنجی آموزشی داریم، گفت: در صورتیکه استان نیازهای آموزشی خود در حوزه فرش را درخواست کند ما با توجه به اعتبارات حمایت می‌کنیم.

کارگر در رابطه با حوزه دانش‌آموختگان فرش عنوان کرد: متاسفانه مجوز رشته فرش به  دانشگاه‌های مختلف داده شده و سالیانه چند هزار نفر در این حوزه فارغ‌التحصیل می‌شود و هر چه ما فریاد مخالف سر می‌دهیم وزارت علوم کار خود را انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه قرار نیست همه فارغ‌التحصیلان فرش جذب شوند، ابراز کرد: باید زمینه حضور فارغ‌التحصیلان فرش را در بازار فراهم کرد، علاوه بر این فرش ما خلأهای زیادی دارد از جمله اینکه شناسنامه و بسته‌بندی مناسب نداشته و در حوزه‌های تبلیغاتی نیز با مشکل مواجه است که فارغ‌التحصیلان این حوزه می‌توانند این خلأها را شناسایی و برطرف کنند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران در رابطه با عدم وجود زنجیره تولید فرش دست‌بافت در استان کهگیلویه و بویراحمد و صادرات فرش این استان به نام استان‌های دیگر، گفت: در دنیای امروز دیگر لازم نیست صفر تا 100 یک پروژه را خودمان انجام دهیم، خوب است که همه چرخه تولید را داشته باشیم اما این مساله لزوما همه مشکل ما را حل نمی‌کند، هدف ما چرخیدن چرخ اقتصادی استان است، چه اشکال دارد به نام استان دیگر صادر شود.

کارگر افزود: با وجود این، در صورتیکه در بحث فرآوری مواد اولیه سرمایه‌گذار وجود داشته یا زمینه این کار فراهم باشد و به شکل یک طرح توجیهی ارائه شود توسط مرکز ملی فرش ایران حمایت می‌شود.

وی به تسهیلات بانکی در حوزه فرش دست‌بافت اشاره داشت و بیان کرد: متاسفانه تسهیلاتی که در شرایط فعلی پرداخت می‌شود برای حوزه فرش دست ‌افت به صرفه نیست و متقاضی را به یک بدهکار بانکی تبدیل می‌کند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: برای رفع این مشکل، تفاهم‌نامه سه ساله‌ای با صندوق کارآفرینی امید منعقد کردیم و با همه سخت‌گیری‌های صندوق کارآفرینی امید، در این سه سال حدود 50 میلیارد تومان تسهیلات برای پیشتیبانان تولید فرش و حمایت از تولید صادرات ‌را در این حوزه جذب کردیم.

کارگر اظهار کرد: شعب صندوق کارآفرینی امید در برخی استان‌ها به خوبی همراهی نکردند که قرار شد مشکلات پرداخت تسهیلات توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها به ما ارسال شود تا در تفاهم‌نامه جدید مشکلات را به حداقل برسانیم.

وی به اهمیت بازارهای هدف در حوزه فرش اشاره داشت و عنوان کرد: شکی نیست که تولید کور و بی توجه به بازار روی دست تولیدکننده می‌ماند، بنابراین باید تجار خارجی را با تولیدکنندگان استان آشنا کرد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران شرکت تولیدکنندگان فرش استان‌ها در نمایشگاه‌های داخلی را از مهم‌ترین  راهکارها برای آشنایی با تجار خارجی عنوان و تصریح کرد: در صورت نمایش غرفه‌ای متنوع از دستاوردهای یک استان در این نمایشگاه‌ها، گام نخست برای ارتباط با تجار خارجی برداشته می‌شود.

کارگر با بیان اینکه بیمه قالیبافان درد مشترکی است که خواسته به حق و دیرینه قالیبافان کشور بوده و دلمان می‌خواهد آن را فریاد بزنیم، گفت: تنها 320 هزار قالیباف در کشور بیمه هستند، این در حالی است که یک میلیون قالیباف فعال در کشور داریم که 700 هزار نفر آنها فعال تمام وقت هستند.

وی با اشاره به اینکه قانون بیمه قالیبافان از روز نخست اجرا یک نقیصه بزرگ داشت، افزود: در این قانون آمده است که اعتبار لازم برای اجرای قانون به صورت سالیانه و با پیشنهاد دولت و تصویب مجلس اجرایی می‌شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: در سال‌های ابتدایی دولت دهم تعداد مشمولین کم بود و اعتبار کافی تخصیص داده می‌شد، بنابراین تعداد زیادی از غیرقالیبافان هم از این ظرفیت استفاده کردند.

کارگر بیان کرد: در سال‌های اخیر با توجه به بالا رفتن تعداد معرفی‌شدگان و کاهش اعتبارات کشور، سازمان تامین اجتماعی از بیمه قالیبافان سر باز زد که پیامد آن ریزش شمار بیمه‌شدگان بود که از 480 هزار بیمه شده در سال 93 به 320 هزار نفر کاهش یافتند.

وی ابراز کرد: بخشی از این ریزش واقعی بود اما بخش مهمی از قالیبافان ما نیز تحت تاثیر سرزده بازرسی کردن تامین اجتماعی و کم لطفی نسبت به فعالان قالیبافی، از بیمه سازمان تامین اجتماعی حذف شدند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: با وجود پیگیری‌های سازمان صنعت و معدن و مکاتبات وزیر رفاه، سازمان برنامه و بودجه همچنان از بودجه کافی برای بیمه قالیبافان را تخصیص نمی‌دهد.

کارگر با بیان اینکه دیروز که رئیس‌جمهور احکام بودجه را تحویل مجلس داد درد ما تازه شد، ابراز کرد: در بودجه 97 بیش از 700 میلیارد تومان سهم دولت در اجرای بیمه قالیبافان به مجلس ارائه شد این در حالی است که برای بیمه کردن بیش از 500 هزار قالیباف کشور بیش از هزار میلیارد تومان نیاز بود.

انتهای پیام/