شناسهٔ خبر: 22945092 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

سخنگوی‌ قوه‌قضاییه در دانشگاه شریف:

علنی‌بودن دادگاه موجب بازدارندگی می‌شود/برای علنی‌شدن محاکمات بارها به مجلس رفتم

محسنی‌اژه‌ای گفت: زمانی که قانون جلوی ما را نگرفته بود دادگاه‌ها علنی برگزار می شد و صداوسیما مستقیم پخش می کرد. معتقدم پخش علنی دادگاه ها بسیار موثر است و بازدارندگی بسیاری خواهد داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم،  نشست «بررسی کارنامه عملکرد قوه قضاییه» در دانشگاه شریف با حضور دانشجویان آغاز شد.

در این نشست حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای معاون اول قوه‌قضاییه پاسخگوی سوالات خبرنگاران خواهد بود.

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه از حضور پرشور و پر احساس و پر درد شما بی نهایت از خدا تشکر می کنم. افزود: اجازه بدهید قدری خودمانی حرف بزنیم. در عین حالی که سر و صورتم سفید است اما دلم جوان است. برای دلخوشی شما نمی گویم، بلکه آنچه در دلم است که ان شاءالله دلم هم مثل ریشم سفید و یک رنگ باشد می گویم که کلمه دانشجو، جوان دانش پژوه و پر احساس را به ذهن متبادر می کند. دوم اینکه این دانشجو برای آینده خود، کشور و ملتش و در یک دید بزرگ‌تر برای جهان، اهداف و آرمان هایی را لحاظ می کند.

محسنی‌اژه‌ای در واکنش دانشجویان حاضر در سالن مبنی بر  اینکه حاشیه نروید اضافه کرد: اگر چنانچه شما وقت و حال داشته باشد، من امروز وقتم را باز گذاشته‌ام.  وقتی دانشجوی اسلامی ایرانی وقتی به گوش می خورد، کسی را متبادر می کند که در دهه های مختلف مبارزه سنگینی با استکبار، افساد و انحصار همراه خود داشته است.

وی به معرفی خود پرداخت گفت: بنده هم مثل بسیاری از شما، از یک طبقه کشاورز هستم و بخشی در حوزه علمیه و بخشی هم در دانشگاه گذارندم و طی سالیان متمادی هم بخش زیادی در کار قضایی و بخشی هم اجرایی بودم. در طول انقلاب، از هیچ کدام از فعالیت هایی که داشته ام پشیمان نیستم و بسیار افتخار می کنم که در قوه قضاییه، دادگاه های انقلاب و وزارت اطلاعات حضور داشتم. الان هم افتخار می کنم که در قوه قضاییه حضور دارم و خدمت می‌کنم.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به شعار دانشجویان مبنی بر عدالت عدالت گفت: ما هم این شعار را قبول داریم و همه باید تلاش کنیم تا تحقق یابد. بسیاری از افراد امروز در رسانه های مختلف می گویند که در جمهوری اسلامی خفقان است و آزادی و انتقاد نیست. آیا این چیزهایی که دوستان ما گفتند، آیا این بی انصافی و بی عدالتی به نظام نیست. اگر عدالت را شما اینطور معنا می کنید که هر کسی هر چه که در توانش است، تندترین حرف ها را بزند و بعد بگوییم آزادی نیست، باید برداشتش از عدالت را سئوال کنیم.

محسنی اژه ای گفت: شما در فرمایش های خود می گویید اگر کسی به قوه قضاییه انتقاد کند تحت تعقیب قرار می گیرد. آیا اینها که گفتید انتقاد نبود؟ در دانشگاه تهران در زمان دوم خرداد ما را دعوت کردند تا صحبت کنیم. تا بسم الله الرحمن الرحیم گفتم کف و سوت زدند.  گفتم شما دعوت کردید و باید تحمل حرف دیگران را داشته باشید. باز دوباره کف و سوت زدند. گفتم اگر بنا باشد که سوت بزنید، من هم بلد هستم و بلبلی را هم بلدم. این آقا سه انگشت خود را داخل دهانش کرده و سوت می زند. می‌گوییم که دهانتان گشاد می‌شود و نیازی به استفاده از سه انگشت نیست.( اژه ای با یک انگشت سوت زد).

وی در پاسخ به اینکه قوه قضاییه ملاحظه و سیاسی‌کاری می کند و نسبت به مفسدان و متهمان تبعیض قائل می‌شود افزود: باید آنچه را که می‌گوییم، مبنایی اعم از قانون، عدالت یا انصاف داشته باشد. تمام تلاش ما این بوده و هست که مطابق قانون عمل کنیم. اگر قوه قضاییه بخواهد سلیقه‌ای و خلاف قانون عمل کند، شما مطمئن باشید که به ضرر جامعه است.

سخنگوی قوه قضاییه اظهارکرد: بنابراین مبنای ما باید قانون باشد. یکی از مسایلی که اشاره کردند این است که چرا کسانی که از رحیمی پول گرفتند را رها کردید . آیا شما واقعا در جریان پرونده رحیمی هستید و این حرف را می زنید؟ اولا آقای رحیمی به جهت این پول‌ها محاکمه و محکوم نشده است. می‌گویید چرا شفاف و صریح و علنی نمی گویید. زمانی که قانون جلوی ما را نگرفته بود دادگاه‌ها علنی برگزار می شد و صداوسیما مستقیم پخش می کرد. معتقدم پخش علنی دادگاه ها بسیار موثر است و بازدارندگی بسیاری خواهد داشت. بارها رفتم مجلس و گفتم غیر از موارد خاص که قانون تعیین می کند، همه دادگاه ها علنی و قابل پخش باشد. جزو  طرفداران سرسخت پخش علنی دادگاه ها هستم. چند سال پیش قانون جلوی ما را گرفت و اگر هم دادگاه علنی باشد، حق انتشار وجود ندارد.

انتهای پیام/