شناسهٔ خبر: 22938967 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

افکارنیوز بررسی کرد؛ «افکارنیوز» بررسی کرد؛ حاجی دلیگانی در گفتگو با افکارنیوز مطرح کرد؛ قناعتی در گفت و گو با افکارنیوز: افکارنیوز بررسی کرد؛ جامعه شناس برجسته ایرانی در گفت و گو با افکارنیوز: حسنی جوریابی در گفتگو با افکارنیوز مطرح کرد؛ افکارنیوز بررسی کرد؛ افکارنیوز گزارش می دهد؛ سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در گفت و گو با افکارنیوز: روز بودجه‌ای بهارستان؛ افکارنیوز بررسی کرد؛ ابوترابی به افکارنیوز خبر داد؛ دلخوش به افکار نیوز خبر داد؛

اندیشکده لوئی: کنگره نمی‌تواند تحریم‌های ایران را برگرداند

اندیشکده استرالیایی «لوئی» در گزارشی درباره بررسی توافق هسته‌ای ایران در کنگره آمریکا تأکید کرده که احتمالا کنگره نه تحریم‌های قبلی علیه ایران را باز خواهد گرداند و نه متمم جدیدی به قانون تحریم‌ها خواهد افزود.

صاحب‌خبر -
به گزارش افکارنیوز،

اندیشکده استرالیایی «لوئی» در گزارشی درباره بررسی توافق هسته‌ای ایران در کنگره آمریکا تأکید کرده که احتمالا کنگره نه تحریم‌های قبلی علیه ایران را باز خواهد گرداند و نه متمم جدیدی به قانون تحریم‌ها خواهد افزود.

بنا بر این گزارش، کنگره آمریکا می‌تواند این هفته در فرایند بررسی توافق هسته‌ای ایران، این توافق را بر هم زند اما بعید است که چنین کاری صورت دهد.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا از زمان رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تا کنون علیه این توافق موضع‌گیری کرده است. در سخنرانی 13 اکتبر خود، ترامپ اعلام کرد که برجام یکی از بدترین و یکجانبه ترین توافقات تاریخ آمریکا بوده است.

رئیس‌جمهور آمریکا باید هر 90 روز یکبار پایبندی ایران به برجام را به کنگره اعلام کند، بنابراین، بیانیه ماه اکتبر ترامپ درباره اینکه نمی‌تواند این پایبندی را تأیید کند، آن هم با وجود ارزیابی‌های متعدد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که بارها پایبندی ایران را تأیید کرده بود، آمریکا را بیش از پیش به خروج از برجام نزدیک کرد. با این وجود، ترامپ به جای اینکه شخصا خروج از برجام را اعلام کند، این مسئله را به کنگره واگذار کرد. تأیید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای توسط رئیس‌جمهور آمریکا تحت قانون بازبینی توافق هسته‌ای ایران (INARA) که در می ماه سال 2015 میلادی تصویب شده بود، یک ضرورت است.

پس از سخنرانی اکتبر ترامپ، کنگره تا 12 دسامبر فرصت دارد تا درباره وضع مجدد تحریم‌ها علیه ایران (تحریم‌هایی که به واسطه برجام لغو شده بود) تصمیم‌گیری کند. دموکرات‌های کنگره به طور گسترده از این توافق حمایت می‌کنند و در نتیجه قصد ندارند تحریم‌های جدیدی وضع کنند که برجام را از بین ببرد. بنابراین، جمهوریخواهان باید هرگونه تلاشی برای وضع تحریم‌های جدید علیه ایران را هدایت کنند که انی مسئله بسیار بعید به نظر می‌رسد. که این امر نیز بسیار بعید به نظر می‌رسد چرا که جمهوریخواهان با توجه به جنجال‌های اخیر در کنگره فرصت چندانی برای بحث درباره برجام نداشته‌اند و فقط تا روز دوازدهم دسامبر یعنی سه شنبه 21 آذرماه فرصت دارند تا نظر نهایی خود را اعلام کنند.

بنا بر این گزارش، ترامپ در خصوص توافق هسته‌ای ایران، توپ را در زمین کنگره انداخته اما تمام شواهد نشان می‌دهد که احتمال بسیار زیاد، کنگره نیز با رد وضع تحریم‌های جدید علیه ایران و یا افزودن متمم جدید به قانون INARA، توپ را به خود ترامپ پاس خواهد داد. تا ژانویه 2018 میلادی که ضرب العجل بعدی برای اعلام نظر رئیس‌جمهور آمریکا درباره پایبندی ایران به برجام است، بسیار بعید است که ترامپ بتواند به راه‌حلی برای کار با کنگره و متحدان آمریکا در خصوص اعلام تحریم‌های جدید علیه ایران دست یابد.»