شناسهٔ خبر: 22935964 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ابتکار | لینک خبر

بهداشت در مناطق محروم وضع مناسبی ندارد

صاحب‌خبر - وزیر بهداشت درباره برخی انتقادات به نحوه حضور برخی پزشکان متخصص در مناطق محروم و عدالت پزشکی و بهداشتی، گفت: وضعیت در روستاها و مناطق مرزی خوب نیست و بهداشت در روستاها و مناطق محروم شرایط مناسبی ندارد.
به گزارش ایسنا، حسن قاضی‌زاده‌هاشمی در نشستی با اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی درباره طرح تحول سلامت و میزان موفقیت آن گفت: علی رغم همه کمک‌های دولت و مجلس هنوز شرایط خوب نیست و مردم گرفتار هستند.
وی همچنین با بیان اینکه هزینه‌ها از منابع پایدار برخوردار نیست، خاطرنشان کرد: در بودجه ۹۷ دولت یارانه‌ ۲۰میلیون نفر را حذف می‌کند. وی اضافه کرد: در بخشی از طرح تحول سلامت احساسی عمل شد و تعداد بیمه رایگان 2برابر شد و به کارکنان دولتی و خصوصی تسری یافت. ما هر کاری لازم بوده انجام دادیم و با سیلی صورت‌مان را سرخ نگه داشتیم یا باید خدمات را محدود کنیم یا منبعی برای آن دیده شود. ما به جایی رسیده‌ایم که باید یک جراحی بزرگ انجام دهیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه اعتبارات پیش‌بینی شده در بودجه به طرح تحول سلامت تامین اعتبار نمی‌شود، اضافه کرد: بودجه ۹۲ در این زمینه مبنا قرار گرفته و هر سال ۱۰درصد به آن اضافه می‌شود در حالی که نرخ رشد خدمات در نظر گرفته نمی‌شود و در حال حاضر طرح تحول سلامت سه هزار میلیارد تومان کسری دارد.
وی توضیح داد: برخی چالش‌های طرح تحول سلامت از جایی شروع شد که اعتبارات طرح تحول سلامت را به پول نفت و یارانه نقدی که حذف نشد، گره زدند و در عین حال بیمه اجباری از پنج میلیون نفر به 11میلیون نفر حرکت کرد، بدون اینکه منبعی برای آن دیده شود.
قاضی‌زاده‌هاشمی با بیان اینکه رئیس‌جمهوری با وجود مشکلات مالی دولت، مصمم به ادامه طرح تحول سلامت هستند، گفت: البته اشکالات طرح باید برطرف شود که اشکال، عمدتا در سبد هزینه است و علت اینکه در این جلسه دورهم جمع شده‌ایم، پیدا کردن راهکاری برای صرفه‌جویی در هزینه‌هاست. وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در صرفه‌جویی هزینه‌ها باید مراقب باشیم تا به اصل طرح آسیب نرسد و برای کنترل هزینه‌ها، تحت فشار رسانه، منتقدان، سیاستمداران، دستگاه‌های مالی و نظارتی از خدمات درمانی کم نکنیم. ما برای کاهش آلام و غم مردم آمده‌ایم و انگیزه دیگری غیر از این نداشته و نداریم.
وی اظهار کرد: در وزارت بهداشت پذیرش مسئولیت‌های کلان با سایر دستگاه‌های دیگر متفاوت است و افرادی که مسئولیت قبول می‌کنند با جسم، مال و آبروی خود معامله می‌کنند و ارزش آن بالا بوده و رضایت مردم و خداوند را در پی دارد بنابراین مردم نباید در صرفه‌جویی‌ها آسیب ببینند و از طرفی هم، فشار روی ارائه‌دهنده خدمت گذاشته نشود بنابراین اگر خدمتی به مردم ارائه شده است، نباید آن را پس بگیریم.

برچسب‌ها: