شناسهٔ خبر: 22919281 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

کاهش وزن با رژیم غذایی چرب! کاهش وزن با رژیم غذایی چرب!

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محققان در یک مطالعه جدید یک روش جدید کشف کردند که نشان می‌دهد یک رژیم غذایی با چربی زیاد می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، یک تیم از محققان روشی را کشف کرده‌اند که به موش‌ها اجازه می‌دهد چربی‌ها را مصرف و به قلب خود وارد کنند، بدون اینکه چاق شوند.

این روش می‌تواند به طور معمول در درمان و جلوگیری از چاقی انسان‌ها در آینده مورد استفاده قرار بگیرد.

دانشمندان سیستم سیگنالینگ موسوم به مسیر سیگنالینگ Hedgehog که در ایجاد سلول در سراسر بدن دخیل است، دستکاری کردند.

گروهی از دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن موفق به انجام این روش در موش‌ها شدند که نشان می‌دهد در آینده یک مسیر دارویی مشابه برای انسان ایجاد خواهد شد.

محققان با استفاده از ژن‌ها موش‌ها را رشد دادند، در حالیکه موش‌ها مقدار زیادی چربی را مصرف می‌کردند.

نتایج تحقیق نشان داد که اگرچه موش‌های دارای چنین رژیم غذایی به شدت چاق نشدند، اما موش‌های آزمایشگاهی که ژن‌های خاص نداشتند، چاق شدند.

محققان با تحریک مسیر سیگنالینگ و پروتئین‌های مرتبط با سلول‌های چربی، از انباشت و ذخیره قطرات چربی در سلول‌های چربی موش جلوگیری کردند.

محققان معتقدند اگر بتوانند راهکارهایی را جهت هدف‌گیری دقیق سلول‌های چربی بیابند، فعال شدن مسیر می‌تواند در مبارزه با چاقی مفید باشد.

یافته‌ها نشان می‌دهد که مسیر سیگنالینگ hedgehog به سلول اجازه رشد بیش از یک اندازه مشخص را نمی‌دهد. همچنین سطح پایین قند خون را برای موش‌های تحت آزمایش حفظ کرد.

"فنکسین لانگ" گفت: افزایش چربی به علت افزایش میزان سلول‌های چربی است. هر سلول چربی بزرگتر می‌شود تا بتواند قطرات چربی بزرگتری را نگه دارد.

وی افزود: ما در این رژیم غذایی به طور عمده وزن را با سلول‌های چربی بزرگتر اضافه می‌کنیم، که این با افزایش تعداد سلول‌های چربی مغایر است.

محققان معتقدند تحقیقات بیشتر برای این روند انجام خواهد شد تا روی انسان با موفقیت انجام شود. با این حال، این روش می‌تواند به عنوان روشی جدید در درمان چاقی استفاده شود.

وی می‌افزاید که موش‌های مورد استفاده در این تحقیق، رژیم غذایی با چربی بالا مصرف کردند اما وزن‌شان افزایش پیدا نکرد. در مورد انسان‌، مصرف بیش از حد چربی باعث چاقی می‌شود.

"لانگ" گفت: پیاده‌سازی یافته‌ها برای انسان می‌تواند مشکل باشد و هر دارویی که این مسیر را فعال می‌کند باید دقیقا مورد هدف قرار گیرد تا از عوارض جانبی احتمالی جلوگیری شود.

برخی از انواع مشخص سرطان به فعالیت بیش از حد مسیر سیگنالینگ hedgehog مرتبط است. با این حال، به نظر می‌رسد که این سیستم در موش‌ها و انسان‌ها به همان شیوه عمل می‌کند و می‌توان آن را برای درمان چاقی هدف قرار داد.

بیش از یک سوم جمعیت بالغ در ایالات متحده آمریکا چاق هستند. هزینه سالیانه مردم در این کشور برای درمان چاقی بیش از 147 میلیارد دلار است. افراد چاق بیشتر در معرض ابتلا به سرطان، دیابت، حمله قلبی و سکته مغزی هستند.

برچسب‌ها: