به گزارش ایسنا، چندی پیش رئیس اتحادیه کبابی، حلیم، آش و پرندگان غذاهای سنتی مشابه ضمن هشدار نسبت به مصرف اسانسها و طعمدهندههای سرطانزا در واحدهای غیرمجاز، گفت: حتی دنبه و چربی کیلویی 13 هزار تومان است، حال چگونه میشود گوشتی به نام گیاهی و به اسم استاندارد و به قیمت 7000 تومان وارد بازار شود که با هر کیلوی آن میتوان 10 سیخ کباب تهیه کرد که با احتساب برنج هندی و ظرف یکبار مصرف غیراستاندارد در نهایت هزینه یک پرس چلوکباب حدود 1000 تومان میشود.
محمدرضا ملاصالحی، رئیس مرکز اصلاح نژاد دام وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه به ایسنا گفت که احتمالا منظور از گوشتهای گیاهی، کنجاله سویا باشد که سالهاست بهعنوان جایگزین گوشت توسط برخی افراد که دچار بیماریهای خاص هستند یا نمیخواهند به هر دلیلی گوشت قرمز مصرف کنند، مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه تولید گوشت گیاهی در کشور نداریم و هیچ اطلاعی در این زمینه در دسترس نیست، افزود: سوال اینجاست که چنین واحدهایی مجوز خود را از چه سازمان، نهاد و ارگانی میگیرند و چگونه میشود کنجاله سویا را در دمای بالا کباب کرد، چرا که این محصول اگر به عنوان گوشت گیاهی مدنظر باشد در حرارت تهیه کباب کوبیده نمیتواند دوام بیاورد و میسوزد.