شناسهٔ خبر: 22914910 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

آلودگی هوا سالانه موجب مرگ ۳۳ هزار ایرانی می‌شود

صاحب‌خبر -
 

یزد- خبرنگار اطلاعات:آلودگی هوا عامل مرگ سالانه ۳۵ هزار نفر در ایران و هفت میلیون نفر در جهان می شود.
رئیس انجمن علمی بهداشت محیط ایران در دومین همایش بین المللی « بهداشت محیط و توسعه پایدار» که در پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی یزد برگزار شد ، گفت: سالانه در ایران حدود ۳۳ هزار نفر به دلیل آلاینده های هوایی جان خود را از دست
می دهند و ۳۵ میلیون نفر نیز در کشورمان تحت تاثیر این آلودگی هوا هستند که باید برای آن فکری کرد.
علیرضا مصداقی نیا بابیان این مطلب که کشورما دومین کشور پر جمعیت منطقه، هجدهمین کشور از لحاط مسافت و هفدهمین کشور پرجمعیت جهان است افزود : ۲۰ تا ۲۵ درصد از بار مالی بیماریهای کشورها به خصوص در خاورمیانه مر تبط به بهداشت محیط و محیط زیست است که هر چه در این بخش سرمایه گذاری شود ، هزینه های درمان کاهش پیدا می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت : در۱۰سال گذشته مصرف کودهای شیمیایی در کشور افزایش یافته که بسیار خطرناک است و متاسفانه مقدار زیادی از آن قاچاق وارد کشور می شود. این مقام مسئول با بیان این که دفع پسماندها و زباله‌های عفونی از جمله مهمترین مسائل در حوزه بهداشت محیط است، گفت: حوزه سلامت یکی از ارکان پایداری و توسعه اجتماعی است که با تأمین سلامت عمومی اقشار مختلف جامعه در توسعه کشور
نقش آفرینی می‌کند.معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست ایران هم در این همایش با اشاره به تشکیل کنسرسیوم دانشگاه‌های برتر در کشور، گفت: با دستور ویژه رئیس جمهوری مدیریت پسماند کشور با تـأمین دو میلیارد دلار اعتبار در دستور کار سازمان محیط زیست قرار گرفته است.
مسعود تجریشی در ادامه با بیان این‌که میزان بارش کشور حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است، از کاهش ۴۲ درصدی میزان روان بارش‌ها در کشور خبر داد.
او برداشت بی رویه از آب‌های زیرزمینی و تغییر کاربری‌های مختلف در کشاورزی را از جمله معضلات مدیریت منابع آبی دانست و گفت: میزان برداشت بی رویه کشور از منابع آب‌های زیرزمینی شش تا ۱۱ میلیارد مترمکعب است.معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست کشور با بیان این که تمام دشت‌های ایران بحرانی هستند و تمام تالاب‌های کشور خشک شدند،افزود: ۸۰ درصد آلاینده‌های زیست محیطی متحرک، ۱۵ درصد صنایع و ۵ درصد خانگی هستند.تجریشی عدم کیفیت لازم برای سوخت‌ها وسایل نقلیه را از جمله مشکلات موجود در بحث آلودگی هوا دانست و گفت: برنامه ریزی به منظور کاهش آلودگی هوا باید در اولویت اجرایی تمام دستگاه‌های کشور قرار گیرد. در ادامه محمد رضا میرجلیلی رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره موقعیت این دانشگاه واقدامات آن در زمینه حفظ محیط زیست مطالبی بیان کرد . ظدکترمحمد حسن احرامپوش رئیس انجمن علمی بهداشت محیط ایران نیز در دومین همایش بین المللی
« بهداشت محیط و توسعه پایدار» در پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: هدف از برگزاری این همایش، بررسی چالش های محیط زیست کشور در زمینه های مدیریت آب، مدیریت فاضلاب، آلودگی هوا، مدیریت پسماندهای تولیدی در اجتماع،اثرات آنها بر سلامت و هم اندیشی پیرامون این مسائل است.
این همایش سه روزه با حضور بیش از ۱۰۰نفر از استادان برجسته ی بهداشت محیط ایران و حدود ۱۰۰۰نفر از مدرسان، دانشجویان رشته های بهداشت محیط، مهندسی محیط زیست و سایر رشته های مرتبط و کارشناسان بهداشت محیط و محیط زیست شاغل در دستگاه های اجرایی کشور برگزار شد.