به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، طیب قدیمی، نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مناطق زلزله زده با بیان اینکه خدمات بهداشتی و درمانی در این مناطق به روال عادی بازگشته است، از آغاز ساخت خانههای بهداشت در مناطق زلزلهزده خبر داد و گفت: در روزهای آغازین حادثه، خدمات به طور خاص منوط به درمان مصدومان بود که با اقدامات وزارت بهداشت و با استفاده از ظرفیت استان کرمانشاه و سایر استانها، چه در زمینه اعزام مصدوم به تهران و شهرهای دیگر و چه اعزام نیروهای بهداشتی و درمانی به این مناطق، به خوبی مدیریت شد.
قدیمی با بیان اینکه همزمان با ارائه خدمات امدادی به مصدومان، خدمات معمول بهداشت و درمان نیز انجام شده است، عنوان کرد: آنچه اهمیت دارد این است که خدمات باید به روال عادی بازگردد و طبق دستور وزیر بهداشت، کمیت و کیفیت خدمات در فاصله زمانی بازسازی باید افزایش پیدا کند که این امر زمان بر و مستلزم آن است که خدمات بهداشتی و درمانی به شکل عادی بازگردد، یعنی خانه بهداشتی که خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میداد و تخریب شده است، باید به سیستم اضافه شود تا کمبودها به طور کامل برطرف شود.
قائم مقام معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: در حوزه بهداشتی ارائه خدمات به زمان قبل از حادثه بازگشته است، چراکه کانکسهایی به این منظور تعبیه شده و به طور موقت جایگزین خانههای بهداشت تخریب شده قرار گرفته است، پرسنل نیز به محل کار خود برگشتهاند و کار خود را با انگیزه بیشتری ادامه میدهند.
نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در مناطق زلزله زده گفت: قرار بود ۲۵ هزار دوز واکسیناسیون آنفلوآنزا در مناطق زلزله زده تزریق شود که این اقدام از چند روز قبل آغاز شده است و سایر خدمات نظام مراقبتی بهداشتی نیز در جریان است.
وی درخصوص اقدامات در حوزه درمان در مناطق زلزلهزده: خدمات درمانی در شهرستان سرپل ذهاب با حضور متخصصان مختلف از استانهای دیگر تا روز چهارشنبه هفته گذشته در قالب بیمارستانهای صحرایی انجام میشد که با راه اندازی بیمارستان جدید بانگر با ۵۰ تخت، شش بخش و دو اتاق عمل، خدمات درمانی به آنجا منتقل شد؛ البته قبل از حادثه یک بیمارستان ۵۰ تخته در شهرستان سرپل ذهاب به بیماران ارائه خدمات میداد که با راه اندازی بیمارستان جدید، ارائه خدمات به روال عادی باز میگردد، چراکه تمام متخصصان حضور دارند و تجهیزات تشخیصی فعال هستند و ۱۶ تخت موقت اورژانس نیز در آن راه اندازی شده است و دیگر نیازی به استفاده از بیمارستانهای صحرایی نیست و چنانچه در تعداد نیروهای متخصص و پزشک عمومی کمبودی وجودی داشته باشد از سوی سایر دانشگاهها تأمین میشود.
رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: یک بیمارستان در اسلام آباد آسیب ندیده بود که خدمات درمانی در آن از همان ساعات اولیه حادثه ادامه پیدا کرد، اما ساخت بیمارستانی که آسیب دیده بود، درحال پیگیری است، زیرا مجری آن سازمان دیگری است.
قدیمی درخصوص اقدامات عمرانی در مناطق زلزله زده نیز عنوان کرد: در بحث عمرانی بخش عمده کار به بازسازی بیمارستانها ارتباط دارد. پیمانکار قبلی بیمارستان سرپل ذهاب از هفته گذشته قسمتهای تخریب شده را جمع آوری میکند تا طبق دستورالعمل معاونت منابع فیزیکی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بازسازی و مقاوم سازی آن انجام شود. یک قسمت از بیمارستان هم اسکلت بوده که از قبل باقی مانده است، این قسمت هم با کمک خیرین ساخته میشود.
نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در مناطق زلزله زده با بیان اینکه ۶۲ خانه بهداشت و ۲۲ مرکز جامع سلامت دچار آسیب و تخریب کامل شده است، اظهار کرد: کلنگ زنی خانههای بهداشت با کمک خیرین از این هفته آغاز و پیش بینی میشود، با توجه به سقف زمانی مشخص شده در برنامه، خانههای بهداشت کمتر از شش ماه و مراکز جامع سلامت کمتر از یک سال ساخته میشوند.
وی در رابطه با تأمین تجهیزات درمانی و دارو گفت: تجهیزات درمانی که از قبل در بیمارستانها وجود داشته، آسیب ندیده و در بیمارستانهای جدید، جایگزین شده است و چنانچه از حیث دارو و تجهیزات کمبودی وجود داشته باشد، از سوی وزارتخانه تأمین میشود و درحال حاضر کمبودی وجود ندارد.
قدیمی در مورد سلامت آب آشامیدنی در مناطق زلزله زده نیز عنوان کرد: با پیگیری مسئولان استانی و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مشکل تأمین آب آشامیدنی برطرف شده است.