شناسهٔ خبر: 22910056 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری | لینک خبر

تلفن همراه و درمان دیابت

صاحب‌خبر -


طب شرقی یا طب سوزنی از جمله روش‌های درمانی غیرقابل انکار است. رویکرد این روش درمانی می‌تواند با استفاده از پالس‌های هدفدار الکتریکی جهت تحریک اعصاب منجر به درمان بیماری‌ها شود.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تصور کنید شما مبتلا به دیابت هستید و برای کنترل میزان انسولین‌تان و اینکه چه میزان تزریق انجام دهید یا چه نوع قرصی مصرف کنید فقط کافی است بر روی یک دکمه بر روی گوشیتان کلیک کنید تا به شما راه‌های لازم را بگوید.
ایمنی‌شناس مدرسه پزشکی نیوجرسی، Ulloa معتقد است همانند یک خانه که اتاق‌های متعددی دارد و شما برای دیدن اتاق‌های آن نیاز به برق دارید بدن ما هم از بخش‌های متعددی تشکیل شده که برای فهم عملکرد آن به شبکه‌ای الکتریکی نیاز هست.
در مطالعه‌ای که در سال 2014 برای بررسی انتقال پالس‌های کوتاه الکتریکی به موش‌ها در جهت تحریک عصب واگ(عصبی که موجب اتصال گردن، قلب، ریه‌ها و شکم به مغز می‌شود ) انجام شد و موجب توقف عفونت کشنده سپسیس که سالانه موجب عفونت 750000 آمریکایی و مرگ آن‌ها می‌شود شد. داروی منحصر به فردی برای این عفونت کشنده در دسترس نیست.
مجموعه اطلاعات به دست آمده از فرایندهای تحریک عصبی هم‌چون طب سوزنی، الکترواسکولار و تنظیم عصبی می‌توانند در بهبود دردهای مزمن، کولیت، چاقی، پانکراتیت و بیماری پارکینسون به کار گرفته شوند و هم‌چنین در اختلالات عفونی هم‌چون آرتریت و سپسیس مفید باشند. داروهای زیستی الکتریکی، ورژن جدیدی از طب سوزنی الکتریکی به شمار می‌آیند؛ این داروها در بدن و ارگانی که نیاز به درمان دارد کاشته می‌شوند و سیگنال‌های خود را آزاد می‌کنند که می‌توانند موجب درمان بیماری‌های مزمن شوند.
برای دست‌یابی به اطلاعات خوب و دقیق نیاز است تا روش‌های متعدد طب سوزنی با هم مقایسه شوند تا بهترین روش که کارایی بالاتری دارد انتخاب شود. Ulloa معتقد است که نتایج کلینیکی طب سوزنی به دقت سوزن استفاده شده و پزشک متخصص بستگی دارد.
استفاده از الکترواسکولار به وسیله انجمن درد آمریکا، مرکز ملی داروهای مکمل و جایگزین، انستیتو ملی سلامت و سازمان بهداشت جهانی تایید شده است.
تاکنون بیش از 15 میلیون آمریکایی از طب سوزنی بهره‌مند شده اند و درک مزیت‌های کلینیکی این روش به سختی قابل انکار است.
مطالعات آینده، روش‌های تحریک عصبی در جهت درمان بیماری‌های جسمی و ذهنی را بررسی خواهند کرد. پژوهشگران این پروژه معتقدند که در آینده جمله «من برای درمان به این قرص احتیاج دارم» به وسیله «باید از تلفن همراهم برای درمانم استفاده کنم» جایگزین خواهد شد.  نتایج این بررسی در نشریه Trends in Molecular Medicine منتشر شده است.
فناوری‌های همگرا به عنوان یکی از اولویت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مطرح است در همین راستا نیز از ابتدای سال ۹۴ برنامه ترویج و آموزش فناوری‌های همگرا در سایت فناوری‌های همگرا به نشانی nbic.isti.ir آغاز شده است. همچنین ارتقای نقش‌آفرینی حوزه‌های مختلف فناوری برای دستیابی به محصولات نوظهور و با اثرات اقتصادی و اجتماعی بالا، یکی از اقداماتی است که مرکز راهبردی فناوری های همگرا در معاونت علمی در راستای آن فعالیت می کند.
انتهای پیام/25