شناسهٔ خبر: 22909608 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

رایزنی‌های فشرده جانسون در دیدار با ظریف، لاریجانی و شمخانی

بوریس جانسون، وزیر امور خارجه بریتانیا وارد تهران شده و با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرده است.

صاحب‌خبر -
ظریف و جانسون 
 IRNA
 
به گزارش پارسینه، بوریس جانسون که ظهر امروز وارد تهران شد، با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد.

روابط انگلیس با ایران و مسایل منطقه‌ای و جهانی در دیدارهای آقای جانسون با مقام‌های ایرانی مطرح خواهند شد اما ظاهراً آزادی نازنین زاغری‌راتکلیف، شهروند ایرانی - بریتانیایی زندانی در ایران از مهم‌ترین محورهای مذاکره وزیر امور خارجه بریتانیا در ایران خواهد بود.

آقای جانسون پیش از سفر به ایران در عمان با سلطان قابوس دیدار کرد.خبرگزاری دولتی عمان گفته است سلطان قابوس در این دیدار در باره روابط دو جانبه و مسایل منطقه‌ای با وزیر امور خارجه بریتانیا گفت‌و‌گو کرده است.

آسوشیتدپرس در همین رابطه نوشت: عمان به عنوان میانجی ایران با کشورهای غربی شناخته می‌شود و پیشتر در زمینه مذاکرات هسته‌ای و آزادی زندانیان غربی نقش‌آفرینی کرده بود.

این نخستین سفر بوریس جانسون به ایران خواهد بود و براساس گزارش‌ها قرار است وی در این سفر دربارهٔ بازپرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوند با مقام‌های ایران مذاکره کند.
 
ظریف و جانوسن
 FARS
 
حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در لندن، سفر آقای جانسون را «سفر خاصی» خواند که در آن «همه ابعاد روابط دو کشور از جمله مباحث اقتصادی، سیاسی، منطقه‌ای و مباحث بین‌المللی و برجام مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد».

وی «اجرای مؤثر برجام» را یکی از محورهای اصلی گفت‌وگو با وزیر خارجه بریتانیا ذکر کرد و گفت که جمهوری اسلامی انتظار دارد، «با ابتکار عمل» دولت بریتانیا، موانع و محدودیت‌های ارتباطات بانکی دو کشور برطرف شود.

آقای بعیدی‌نژاد فعالیت شرکت‌های بریتانیایی در میدان‌های نفتی ایران را از جمله دیگر موضوعات گفت‌وگو دراین سفر اعلام کرد و گفت که شرکت شل به تازگی دفتر خود را در تهران فعال کرده و اعلام کرده‌است که برنامه درازمدت برای همکاری با ایران دارد.

سفیر ایران در لندن همچنین با اشاره به گفت‌وگوهای دو کشور دربارهٔ موضوعات منطقه‌ای از جمله درگیری‌ها در سوریه و یمن افزود که بریتانیا در سال‌های اخیر «تا حدودی از اینکه فقط سیاست‌های خود را از منظر عربستان پی‌گیری کند فاصله گرفته‌است».
 
گفتگوی وزیران خارجه ایران و بریتانیا
 
«بوریس جانسون» وزیر امور خارجه انگلستان که برای دیداری دو روزه در تهران به سر می‌برد، ظهر امروز با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار طرفین در خصوص موضوعات مختلف روابط دو جانبه، از جمله روابط اقتصادی، بانکی و تجاری و اهمیت گسترش آن، مسائل منطقه ای،  موضوعات بین‌المللی، بویژه تعهدات همه طرف‌های برجام به اجرای آن رایزنی و تبادل نظر کردند.

وزیر خارجه انگلستان در این دیدار با اشاره به این که برجام از اهمیت و ارزش بالایی برای انگلستان برخوردار است، بر تعهد کشور متبوعش بر اجرای کامل آن تاکید کرد.

وی همچنین خواهان گسترش همکاری‌ها و روابط و نیز تداوم رایزنی‌ها با جمهوری اسلامی ایران شد.
 
دیدار شمخانی و جانسون
 
وزیر امور خارجه انگلیس همچنین به طور جداگانه با علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، دیدار و در خصوص تحولات بین‌المللی و روابط دوجانبه با وی گفت‌وگو کرد.

به گزارش فارس، دبیر شورای عالی امنیت ملی در این ملاقات گفت: در حال حاضر و در شرایط پسا برجام مبادلات و همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور رضایت بخش نیست و تسهیل روابط بانکی در این زمینه می‌تواند مقدمه‌ای برای گسترش همکاری‌ها در دیگر بخش‌ها باشد.

امیر دریابان شمخانی با انتقاد از کشورهای اروپایی و آمریکا به دلیل عدم اجرای تعهدات خود نسبت به برجام تاکید کرد: رفتار آمریکا در قبال برجام فاجعه‌ای تمام‌عیار بوده و ادامه این رویکرد ضمن بی اعتباری سیاسی این کشور، موجب زیر سؤال رفتن توافقات بین‌المللی می‌شود.

وی با بیان اینکه عدم تایید توافق هسته‌ای توسط ترامپ به معنای پایبند نبودن آمریکا به توافقات بین‌المللی است، افزود: جمهوری اسلامی ایران با توجه به انفعال طرف‌های دیگر در برابر رفتارهای ناشایست واشنگتن بر اساس منافع ملی و مسئولیت‌های خود،تصمیمات لازم را در مقابله با اقداماتی از این دست و در صورت لزوم  بازگشت به شرایط پیش از توافق اتخاذ کرده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از مواضع بی پایه برخی کشورها علیه سیاست‌های منطقه‌ای ایران عنوان کرد: ما در مقابله با تروریسم جدی هستیم و اگر سیاست‌ها و اقدامات عملی جمهوری اسلامی به بهای تقدیم صدها شهید نبود، امروز داعش حکومت عراق و سوریه را در دست داشت و به همسایگی اروپا رسیده بود.

علی شمخانی با اشاره به تصمیم ترامپ در به رسمیت شناختن قدس شریف به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، این اقدام را خدمت ناخواسته به جهان اسلام دانست و گفت: فلسطین کشوری یکپارچه با پایتخت واحدی بوده و تصمیم جدید آمریکا به طور قطع موجب بازگشتن موضوع فلسطین به عنوان مسئله اصلی جهان اسلام  و انسجام بیشتر مسلمانان برای مقابله با رژیم کودک کش صهیونیستی و احقاق حقوق مردم مظلوم فلسطین خواهد شد.
                                                                                                                                                                                                                                                           وی با تاکید برحق انتخاب دولت و نام حکومت از سوی مردم اصلی سرزمین فلسطین افزود: بدون شک مردم فلسطین نام اسرائیل را برای کشور خود انتخاب نخواهند کرد و این ترجمان حذف اسرائیل از نقشه جهان است.

دریابان شمخانی همچنین با انتقاد از رویه دولت انگلیس در فروش سلاح و تجهیزات امنیتی به کشورهای ناقض حقوق بشر مانند عربستان سعودی و بحرین خاطرنشان کرد: در حالی که تمامی نهادهای بین المللی،محاصره و بمباران مردم مظلوم و بی دفاع یمن را محکوم کرده‌اند، قطعا شرکای این جنایت نیز در دادگاه افکار عمومی بین المللی محکوم و ناقض حقوق بشر معرفی خواهند شد.

نماینده مقام معظم رهبری گفت: کشورهای غربی نه تنها اجازه نمی‌دهند که نهادهای بین‌المللی به وظیفه خود در شناسایی جنایات عربستان در یمن و پیگرد مسئولیت آن اقدام کنند، بلکه حاضر نیستند روند فروش و انتقال سلاح به عربستان را متوقف کنند.

بوریس جانسون، وزیر امور خارجه انگلیس نیز در این دیدار با اشاره به ضرورت تلاش بیشتر برای حل و رفع مشکلات و موانعی که  در مسیر اجرای کامل تعهدات برجام بویژه در بخش مبادلات مالی و روابط بانکی وجود دارد، اظهار داشت:برجام توافقنامه‌ای چند جانبه و بین المللی است که اجرای کامل آن به نفع صلح و ثبات جهانی است.

وزیر امورخارجه انگلیس با تاکید بر مخالفت لندن با تصمیم ایالات متحده آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت خود  به این شهر افزود: اقدامات یکجانبه دستیابی به صلح را دشوار می‌کند.

جانسون خاطرنشان کرد: انگلیس تصمیمی برای انتقال سفارت خود به قدس نداشته و ما سفارت خود را در تل‌آویو نگه می‌داریم.
 
جانسون همچنین با علی لاریجان هم دیدار کرده که هنوز جزئیات آن منتشر نشده است.