شناسهٔ خبر: 22902022 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

مسئول مرکز آموزش های کاربردی و مهارتی حوزه های علمیه خبر داد:

آماده برگزاری ۲۰۰ دوره مهارتی گوناگون برای طلاب هستیم

حوزه/ از طرح های این مرکز، راه اندازی سامانه آموزش های غیرحضوری برای نخستین بار است که طلاب می توانند از تمامی دوره های مهارتی به صورت آنلاین و آفلاین استفاده نمایند.

صاحب‌خبر -

حجت الاسلام مهدی کشوری در گفت و گو با خبرگزاری «حوزه»، به تشریح فعالیت‌های «مرکز آموزش‌های کاربردی و مهارتی حوزه‌های علمیه» پرداخت و گفت: این مرکز از شهریور ماه سال جاری به صورت مستقل راه اندازی شده و دارای سه معاونت آموزش، پژوهش و امور اجرایی می باشد؛ البته در گذشته زیر مجموعه معاونت امور طلاب و دانش آموختگان بود، با متمرکز شدن آموزش‌های کاربردی و مهارتی، این مرکز به صورت مستقل و با حکم مدیر حوزه های علمیه فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی با اشاره به برخی از مأموریت‌های این مرکز، اظهار داشت: «برگزاری دوره‌های مهارتی بر اساس نیاز معاونت‌ها و مراکز حوزوی»، «برگزاری دوره‌های مهارتی برای طلاب و روحانیون مشغول به تحصیل مدارس علمیه و مراکز تخصصی»، «برگزاری دوره های مهارتی بر اساس نیاز دانش آموختگان حوزوی، شاغل سازمان ها و نهادها»، «طراحی نظام جامع آموزش های کاربردی و مهارتی حوزه های علمیه»، «برگزاری دوره های کاربردی و مهارتی به صورت حضوری و غیر حضوری» و ... برخی از این مأموریت ها می باشد.

مسئول مرکز آموزش های کاربردی و مهارتی حوزه های علمیه به برخی از فعالیت های انجام شده در طول این مدت، اشاره و ابراز داشت: راه اندازی هفت کارگروه علمی با موضوعات «تبلیغ»، «تهذیب»، «پژوهش»، «آموزش»، «مدیریت»، «قرآن و حدیث» و «هنر و رسانه» می باشد.

وی ادامه داد: اعضای این کارگروه ها از چهار الی شش نفر بوده و دارای شاخص های «روحانی بودن»، «مدرک تخصصی مرتبط» و «سابقه تدریس دوره‌های مهارتی» می باشند. جلسات این کارگروه‌ها در طول هفته برگزار می‌شود.

طراحی و تدوین طرح نظام جامع آموزش های مهارتی که شامل احصاء عناوین دوره‌های مهارتی، تدوین سرفصل دوره های مهارتی الزامی و اختیاری، شیوه های اجرای دوره های مهارتی، آیین نامه و ضوابط مربوطه می باشد.

حجت الاسلام کشوری خاطرنشان ساخت: تاکنون 200 عنوان دوره مهارتی در راستای ایفای نقش طلبگی طلاب شمرده شده است.

حجت الاسلام مهدی کشوری در گفت و گو با حوزه

وی تصریح کرد: این 200 دوره مهارتی، هم اکنون در حال تدوین سرفصل ها و محتواها در کارگروه های هفت گانه بوده و تا به امروز، محتوای 70 عنوان سرفصل آماده شده که در بازدید اخیر آیت الله اعرافی و حضور در شورای سیاست گذاری این مرکز، از آن رونمایی شده و تا پایان سال، قریب به 850 عنوان درس برای 200 دوره مهارتی آماده خواهد شد.

مسئول مرکز آموزش های کاربردی و مهارتی حوزه های علمیه به برخی از طرح های در دستور اجرا اشاره کرد و بیان داشت: «طرح اختیاری و الزامی دوره های مهارتی» یکی از این طرح هاست که برای سطح یک (320 ساعت)، سطح دو (210 ساعت) و سطح سه (100 ساعت) تعریف شده و طلاب موظف به گذراندن ساعات ذکر شده برای دوره های مهارتی می باشند؛

حجت الاسلام کشوری بیان داشت: راه اندازی کارتابل مهارتی در سامانه نجاح از دیگر طرح های در دستور اجراست که با دو هدف «ثبت دوره های مهارتی طلاب در این سامانه» و «ایجاد بانک اطلاعات مهارتی از طلاب و روحانیون» انجام می شود.

وی اظهار داشت: از طرح های دیگر این مرکز، راه اندازی سامانه آموزش های غیرحضوری برای نخستین بار است که طلاب می توانند از تمامی دوره های مهارتی به صورت آنلاین و آفلاین استفاده نمایند.

مسئول مرکز آموزش های کاربردی و مهارتی حوزه های علمیه ابراز داشت: از این سامانه نیز توسط آیت الله اعرافی رونمایی شده و تا 20 روز آینده در دسترس استفاده طلاب و روحانیون قرار خواهد گرفت.

حجت الاسلام کشوری خاطرنشان ساخت: یکی از کارهایی که از سوی این مرکز انجام پذیرفته، برگزاری جلسات با تمامی مدارس علمیه استان قم و تعریف دوره های مهارتی بر اساس نیازهای آنان است که این دوره ها در حال حاضر در 15 مدرسه علمیه در حال اجراست.

وی تصریح کرد: از دیگر فعالیت های این مرکز، ابلاغ سرفصل دوره های مهارتی به تمامی استان ها از سوی آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه بوده که تا به امروز در سه استان فارس، همدان و گلستان دوره های مهارتی را برگزار کرده ایم.

مسئول مرکز آموزش های کاربردی و مهارتی حوزه های علمیه اظهار داشت: در حال حاضر فراخوان 35 موضوع دوره های مهارتی اعلام شده که بالغ بر یک هزار و 400 نفر تا به امروز ثبت نام کرده اند و هر طلبه مجاز به انتخاب دو دوره بوده است که ان شاءالله این دوره ها از هفته آینده آغاز خواهد شد.

حجت الاسلام مهدی کشوری در گفت و گو با حوزه

حجت الاسلام کشوری ابراز داشت: فعالیت این مرکز، طلبه محور است و بر اساس زمان خالی آنان برنامه ریزی می کنیم تا به دروس اصلی آنان لطمه وارد نشود؛ به همین دلیل بیشتر دوره ها در شیفت عصر و به صورت کارگاهی برگزار می شود.

وی در پاسخ به این سؤال که طلاب شرکت کننده در دوره‌های گذشته چه نمره‌ای به دوره‌های شما داده‌اند، خاطرنشان ساخت: بر اساس سابقه چندین ساله اجرای دوره های مهارتی، از بسیاری از دوره ها بازخوردگیری درباره خود دوره، استاد و شیوه برگزاری آن انجام شده که پس از دریافت ارزیابی از طلاب، اکثر دوره ها نمره بالای 90 را دریافت کرده‌اند که نشان دهنده رضایت این عزیزان بوده است.

مسئول مرکز آموزش‌های کاربردی و مهارتی حوزه های علمیه تصریح کرد: مخاطبین آموزش های مهارتی طلاب در حال تحصیل، دانش آموختگان شاغل و غیرشاغل، مدیران مدارس علمیه، اساتید، همکاران مرکز مدیریت حوزه‌های علمهی و ... بوده و می‌توانند از دوره‌های این مرکز استفاده نمایند.

حجت الاسلام کشوری بیان داشت: تا به امروز 24 دوره مهارتی در موضوعات «آیین نگارش»، «مدیریت»، «مباحث نویسندگی در فضای مجازی»، «بهداشت و سلامت»، «آی تی و رایانه»، «کلاس داری کودک و نوجوان» و ... در مدارس علمیه قم یا در حال اجراست و یا به اتمام رسیده است.

وی اظهار داشت: این مرکز دارای شورای سیاست‌گذاری است که متشکل از آیت الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه»، «حجت الاسلام والمسلمین میرمعزی، معاون پژوهش حوزه‌های علمیه»، «حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد، معاون آموزش حوزه‌های علمیه»، «حجت الاسلام والمسلمین ملکی، معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه»، «حجت الاسلام والمسلمین رجائی، مسئول دفتر برنامه‌ریزی و نظارت حوزه‌های علمیه»، «حجت الاسلام والمسلمین ملک دار، مسئول مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه‌های علمیه»، «حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری، مسئول مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه‌های علمیه» و «آقای حسینی نژاد، معاون منابع انسانی و پشتیبانی حوزه‌های علمیه» بوده که فعالیت‌های آموزش های مهارتی حوزه در این شورا به تصویب می‌رسد.

مسئول مرکز آموزش‌های کاربردی و مهارتی حوزه‌های علمیه در پایان ابراز داشت: این مرکز آمادگی دارد بر اساس نیازهای تمام مراکز حوزوی، دوره‌هایی را تعریف نموده و بر اساس آن اجرا نماید.