شناسهٔ خبر: 22891789 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

معامله نظامی ۱۴ میلیارد دلاری فرانسه با قطر!

صاحب‌خبر -
امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه در سفر قطر،  به موضوع ایران اشاره کرده و گفت که ایران کشوری بزرگ با تاریخی عظیم است که باید به آن احترام گذاشت. رییس جمهوری فرانسه افزود باید با ایران در مورد حضور در منطقه گفت­ وگو داشت و بدانیم چه محدودیت­‌هایی برای این حضور باید قائل شویم.

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، روز پنجشنبه و در جریان دیدار امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه از قطر، دو طرف قراردادهای مربوط به صنعت حمل و نقل به ارزش ۱۴ میلیارد دلار امضا کردند.

برخی از جزئیات خریدهای قطر از فرانسه، به این شرح است: فروش ۱۲ جت جنگی رافائل، انتخاب شرکت ملی راه آهن فرانسه به عنوان پیمانکار برای گرداندن متروی دوحه، شرکت دولتی فروش سلاح فرانسه به نام «نکستر» هم ۴۹۰ فروند خودروی زره پوش و شرکت هواپیمایی ایرباس، ۵۰ جت باریک پیکر، به قطر فروختند.

به گزارش بلومبرگ، قطر در پی تحکیم روابط اقتصادی و سیاسی خود با غرب است و فرانسه هم مشغول تقویت صنایع تجاری و صنعتی خود است و دو طرف به چنین همکاری نزدیکی نیاز دارند.

مکرون در جریان امضای این قراردادها روز پنحشنبه در دوحه گفت: «این قراردادها نشان دهنده نزدیکی روابط اقتصادی دو طرف است.» ارزش این قراردادها حدود ۱۲ میلیارد یورو – حدود ۱۴.۱میلیارد دلار – اعلام شده است.

این گزارش می­‌گوید از زمان تیره شدن روابط میان قطر و عربستان سعودی، احساسات ملی­‌گرایانه در قطر رو به افزایش است. قطر مشغول تقویت روابط خود با غرب است و در هفت ماه گذشته، از آمریکا جت­‌های جنگی، از ایتالیا ناوهای جنگی و حالا هم از فرانسه هواپیما خریده است.

ترکیه و ایران بازار غذا و ساخت و ساز را که پیش از این از عربستان سعودی و امارات متحده عربی می‌آمد، در اختیار گرفته‌اند. آمریکا هم توانست یک قرارداد مقابله با تروریسم جدید با قطر امضا کند.

رییس جمهوری فرانسه تاکید کرد که در میان مشکلات میان عربستان سعودی و قطر، جانب هیچ طرفی را نمی‌گیرد و افزود که برای میانجیگری میان دو طرف به رهبری کویت، حمایت می کند.

آقای مکرون به موضوع حضور ایران در بحران‌های منقطه که یکی دیگر از عوامل افزایش تنش قطر با دیگر کشورهای منطقه است، اشاره کرد و گفت باید به ایران احترام گذشته و با آنها گفت‌وگو کرد.

قطر روابطی دوستانه با ایران دارد ولی عربستان سعودی، موضعی مخالف دارد و مدعی است ایران اصلی‌ترین عامل بی ثباتی در خاورمیانه است.