به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز گذشته در سخنرانی خود قدس را رسما به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام کرد. وی در این سخنرانی تاکید کرد که من به این قطعیت رسیدم که باید سفارت مان را از تل آویو به اورشلیم منتقل کنیم. رئیس جمهور آمریکا با بیان اینکه ما به دنبال توافقی عالی هستیم که هم به سود اسرائیلی ها باشد هم به سود فلسطینی ها، ادامه داد: ایالات متحده از طرح دو دولت حمایت می کند در صورتی که دو گروه نیز نسبت به آن به توافق برسند. ترامپ گفت: تصمیم ما برای انتقال سفارت آمریکا به معنای دور شدن آمریکا از تعهداتش نسبت به تسهیل صلح میان فلسطینیان و اسرائیلی ها نیست. وی با بیان اینکه آمریکایی ها در خصوص راهکار نهایی میان فلسطینیان و اسرائیلی ها تصمیم گیری نمی کنند، افزود: رادیکالیسم و افراط گرایی نسل های آتی را تهدید می کند و ما می خواهیم با آن مقابله کنیم.
این تصمیم رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا با مخالفت شدید کشورهای عربی و جامعه جهانی مواجه شد. به گونه ای که بسیاری از کشورها با صدور بیانیه هایی جداگانه اعلام کردند که با تصمیم رئیس جمهوری آمریکا مخالف هستند و هیچ برنامه ای برای تبعیت از این تصمیم و انتقال سفارت خود به بیت المقدس ندارند. در این میان، دفتر نخست وزیری عراق نیز با صدور بیانیه ای ضمن ظالمانه توصیف کردن اقدام ترامپ، خواستار عقب نشینی مقامات آمریکایی از تصمیم خود علیه بیت المقدس شدند.
در همین ارتباط، گفتگویی با «اسماعیل رضوان» عضو ارشد جنبش مقاومت اسلامی حماس انجام شده است که مشروح آن از نظر می گذرد؛
*رئیس جمهوری آمریکا شب گذشته اعلام کرد که قدس اشغالی پایتخت رژیم صهیونیستی است و سفارت آمریکا به بیت المقدس منتقل خواهد شد. ارزیابی شما از این موضع دونالد ترامپ چیست؟ این موضع چه پیامدها و تبعاتی می تواند به دنبال داشته باشد؟
ما از همان ابتدا مخالفت قاطع خود با تصمیم ظالمانه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا علیه قدس اشغالی را اعلام کردیم. ما اعتقاد داریم که تصمیم اخیر ترامپ علیه قدس اشغالی، تجاوزی آشکار به ملت فلسطین و امت عربی و اسلامی است. ترامپ با این تصمیم تلاش کرد تا واقعیت های تاریخی غیرقابل انکار را تحریف کند. قدس اشغالی، پایتخت ابدی فلسطین و امت عربی و اسلامی است.
واقعیت این است که یهودیان هیچ حقی در سرزمین فلسطینیان ندارند. این تصمیم چیزی از حقیقت تاریخی و دینی بیت المقدس را تغییر نمی دهد. ما با تمام قدرتی که در اختیار داریم با این تصمیم مقابله می کنیم. همه گزینه ها برای مقابله با تصمیم اخیر ظالمانه رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا علیه قدس اشغالی روی میز است.
یکی از گزینه های ما برای مقابله با آمریکایی ها تحت تعقیب قرار دادن آنها از طریق راهکارهای سیاسی در مجامع بین المللی است. دیگر راهکار ما برای مقابله با آمریکایی ها این است که با تمامی ابزارهای در اختیار خود ـ خواه سلاح های سرد و خواه سلاح های گرم ـ به مقابله با متحد آنها یعنی رژیم صهیونیستی می رویم. ایالات متحده آمریکا امروز آشکارا ثابت کرده که در اشغالگری اراضی فلسطینیان، با رژیم صهیونیستی شریک است.
*آیا موضع جدید ایالات متحده آمریکا علیه قدس اشغالی و به رسمیت شناختن آن به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی می تواند موجب آغاز انتفاضه ای جدید در اراضی اشغالی فلسطینیان شود؟
انتفاضه، موج های پیوسته ای است که علیه صهیونیستها به کار گرفته می شود. اقدام اخیر دونالد ترامپ در به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، آتشهای انتفاضه را در قدس اشغالی و کرانه باختری شعله ور می کند. امروز تمامی اشکال مقاومت برای مقابله با تجاوزگری اخیر آمریکایی ها و صهیونیست ها در دستور کار قرار دارد. این جنایت و تصمیم ظالمانه باید پاسخ داده شود.
*کشورهای عربی و اسلامی همگی مواضعی را در مخالفت با تصمیم رئیس جمهوری آمریکا در قبال قدس اشغالی اعلام کرده اند. به نظر شما آیا اتخاذ این مواضع شفاهی برای مقابله با تصمیم واشنگتن کافی است یا باید گام های عملی در برابر آن برداشته شود؟
واضح است که دولت های عربی و اسلامی علاوه بر اتخاذ مواضع شفاهی و محکومیتهای شفاهی، باید گام های عملی در مقابله با آمریکایی ها و صهیونیست ها اتخاذ کنند. سطح مقابله کشورهای عربی و اسلامی با رویکرد آمریکا در قبال قدس اشغالی باید با سطح خطراتی که این شهر را تهدیدی می کند، برابری داشته باشد.
در واقع، باید گفت که مواضع کشورهای عربی و اسلامی و همچنین سازمان های عربی و اسلامی با سطح تهدیدات و چالش هایی که علیه قدس اشغالی وجود دارد، برابری نمی کند. لذا لازم است که کشورهای عربی و اسلامی راهکار عملی را اتخاذ کنند. آنها باید سفرای آمریکا در کشورهای خود را احضار کنند. کشورهای عربی باید روابط سیاسی و اقتصادی خود با آمریکا را قطع کنند.
*آیا پس از تصمیم ترامپ در خصوص قدس اشغالی می توان گفت که روند سازش توسط تشکیلات خودگردان فلسطین به پایان رسیده است و این تشکیلات دیگر نمی تواند بر گزینه سازش در تعامل با صهیونیستها تکیه کند؟
اقدام رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، تیر خلاص را به مذاکرات سازش با این رژیم وارد کرد. اکنون زمان آن فرا رسیده است که «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به صورت کاملا واضح و شفاف شکست مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی را اعلام کند.
امروز زمان تقویت وحدت ملی برای مقابله با تصمیم اخیر رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکاست. تنها راه مقابله و مواجهه با آمریکایی ها و متحدان صهیونیست آنها اتکا به گزینه «مقاومت» است.
منبع:مهر
انتهای پیام/
∎