زهرا شفیعیپور، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان راه امید دانشگاه اصفهان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از اصفهان با بیان اینکه جنبش دانشجویی متناسب با اقتضائات هر دوره، آرمانهایی را برای خود تعریف کرده است، گفت: آنچه که همواره پای ثابت آرمانهای جنبش دانشجویی بوده، ایستادگی در مقابل ظلم و زور است و اینکه جلوتر از مردم جامعه خود حرکت کرده و پیشاپیش با شناخت و درک مسائل، نسبت به آنها شفافسازی و روشنگری کرده و آگاهی لازم را به جامعه تزریق کند.
وی افزود: جنبش دانشجویی از متن دانشگاه شکل گرفته و کاملا درونی و خودجوش است و اگرچه در موارد بسیار زیادی مرتکب اشتباه شده، ولی همواره بر سر آرمانهای خود ایستاده و هزینه آن را نیز پرداخت کرده است. هدف اولیه این جنبش، تشکیل جمعی متحد از دانشجویان بود که به آن دست یافت و در مقاطع مختلف از جمله در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از آن، هر زمان که احساس کرد باید به حوزهای ورود کند، به موقع این کار را انجام داد.
شفیعیپور ادامه داد: در زمان کنونی نیز جنبش دانشجویی با وجود اینکه احساس میکند نوعی ناامیدی، رخوت و سکون جامعه را دربرگرفته است، میداند که نباید تسلیم این شرایط شود و برای احیای دوباره امید در جامعه تلاش میکند. اگرچه این جنبش در مقاطعی نتوانسته به آرمانهای خود دست پیدا کند، ولی همواره برای حفظ و تحقق آنها تلاش کرده است.
وی تصریح کرد: از آنجایی که فضای علمی دانشگاه فرصت رشد بیشتری به افراد میدهد و دانشجو نیز به خاطر اقتضائات سنی و آرمانگرایی خود از شور و هیجان و انرژی وافری برخوردار است، قطعا میتواند بر مناسبات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی جامعه خود اثرگذار باشد و در واقع جنبش دانشجویی به همین دلیل بود که شکل گرفت و توانایی اثرگذاری خود را در انتخابات گذشته به خوبی نشان داد. اثرگذاری جنبش دانشجویی قطعا میتواند مثبت باشد، چون دانشجو فردی خوشفکر و روزآمد است و بهتر میتواند با جامعه ارتباط برقرار کند، چون از متن جامعه برخاسته و در عین حال که بر آن تأثیر میگذارد، از جامعه اثر نیز میپذیرد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان راه امید دانشگاه اصفهان با اشاره به موانع و مشکلات پیشروی جنبش دانشجویی، بیان کرد: مدت زیادی است که جنبش دانشجویی متناسب با تلاش و زحمتی که به خرج میدهد، نتیجه کار خود را نمیبیند و احساس میکند بسترهای لازم برای انتقال یکسری از پیامها به جامعه فراهم نیست؛ بنابراین دچار سرخوردگی و ناامیدی شده است، البته همچنان کسانی هستند که برای زنده نگه داشتن امید در جامعه تلاش میکنند.
وی افزود: از طرف دیگر، آن میزان اهمیتی که لازم است به جنبش دانشجویی داده شود، وجود ندارد و شاید آنچنان که باید، از سوی مردم و مسئولان دیده نمیشود و در بسیاری از مواقع، تلاشها و اقدامات آن برچسب اشتباه به خود میگیرد؛ در حالی که باید این باور در جامعه و در میان خود دانشجویان نهادینه شود که این دانشجوست که میتواند در مسائل و حوزههای مختلف اثرگذار باشد.
شفیعیپور با بیان اینکه باید فضای لازم برای فعالیت و اثرگذاری دانشجو فراهم شود، گفت: دانشجو نباید احساس ترس و ناامنی داشته باشد و تصور کند به خاطر فعالیتی که انجام میدهد، زیر ذرهبین است و باید پاسخگو باشد؛ البته مسلما قواعد و چارچوبهای هر محیط و جامعهای باید رعایت شود، ولی در بستر این چارچوبها نباید به گونهای با او برخورد شود که احساس ترس و ناامنی کند. همه اینها موانعی است که پیشروی جنبش دانشجویی وجود دارد و میتواند باعث شود که همین تعداد اندک دانشجوی فعال نیز انگیزه خود را برای ادامه فعالیت از دست بدهند.
وی خاطر نشان کرد: در وهله اول مسئولان دانشگاه باید به دانشجویان کمک فکری کرده و فضا و امکانات لازم را برای فعالیت آنها فراهم کنند و همراه و همپای دانشجویان باشند. در مرحله بعد، وزارت علوم باید سیاست و روشی را در پیش بگیرد که قانون در آن رعایت شود و فضای دانشگاه را بسته نگه ندارد. طبق آخرین صحبتی که با وزیر علوم داشتیم، ایشان اعلام کردند که پیادهسازی قانون در دانشگاهها، مهمترین سیاست وزارت علوم است که در صورت اجرایی شدن، بستر لازم را برای فعالیت دانشجویان فراهم میکند.
رسالت جنبش دانشجویی احیای دوباره امید در جامعه است/ دانشجو، نیروی فعال و پویای جامعه است
گروه اجتماعی: یک فعال دانشجویی گفت: باید این باور در جامعه نهادینه شود که دانشجو توانایی اثرگذاری و ایفای نقش فعال در مناسبات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی جامعه را دارد.
صاحبخبر -
∎