وزیر امور خارجه کشورمان میگوید که طبق توافق صورت گرفته بین ۵ کشور حاشیه دریای خزر، هیچ نیروی نظامی خارجی نمیتواند در این پهنه آبی مستقر شود.
به گزارش مهر، محمد جواد ظریف که برای شرکت در نشست وزرای خارجه کشورهای حاشیه دریای خزرعازم پایتخت روسیه در بدو ورود به مسکو در جمع خبرنگاران با اشاره به مذاکرات صورت گرفته در ارتباط با کنوانسیون دریای خزر بین ۵ کشور حوزه دریای خزر اعلام کرد: طبق توافق صورت گرفته هیچ نیروی نظامی خارجی نمیتواند در این دریا مستقر شود.
وی با اشاره به برگزاری هفتمین اجلاس وزرای خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر درمسکو، اظهار کرد: تاکنون ۴۹ اجلاس کارشناسی در ارتباط با این موضوع برگزار شده و در دو سه روز گذشته نیز اجلاس ویژه کارشناسی جهت آماده سازی برگزاری اجلاس وزرا برگزار شد و در امروز و فردا نیز اجلاس وزرا برای آماده سازی اجلاس سران که قرار است در آستانه تشکیل شود، برگزار می شود.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان با بیان اینکه تاکنون پیشرفتهای خوبی در بحث کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر حاصل شده است افزود: در کنار این کنوانسیون ۱۲ سند نیز مورد توافق قرار گرفته است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه مذاکرات جدی در حال انجام است تا در مورد تمام مسائل مربوط به کنوانسیون بین ۵ کشور توافق حاصل شود ادامه داد: در بیشتر حوزهها توافق حاصل شده ولی همانطور که گفتم باید در مورد تمام مفاد کنوانسیون به توافق برسیم.
این دیپلمات عالی رتبه با اشاره به برخی از توافقات حاصله بین ۵ کشور این حوزه در مورد کنوانسیون دریای خزر خاطر نشان کرد: بر اساس توافق صورت گرفته هیچ نیروی نظامی خارجی نمیتواند در این دریا مستقر شود و از دیگر سو ۵ کشور توافق کردند که در بحث کشتیرانی در این دریا از پرچم ۵ کشور استفاده شود.
ظریف با بیان اینکه در ارتباط با همکاریهای زیست محیطی دریای خزر به توافقاتی رسیدیم گفت: دراین اجلاس قرار نیست سندی تولید شود، بلکه قرار است که سندها برای اجلاس سران آماده شود.
پیش از سفر ظریف به مسکو وی برای شرکت در اجلاس قلب آسیا به باکو پایتخت آذربایجان سفر کرده بود، او در توضیح اهداف سفرش به خبرنگاران گفته بود؛ اجلاس قلب آسیا در واقع تلاشی است برای ایجاد اشتراک منافع و همکاری بهخصوص در بین کشورهای منطقه و برای امنیت و توسعه اقتصادی افغانستان.
وی افزود: جمهوری اسلامی از ابتدا در این پروسه، مشارکت فعالی داشته و در این جلسه نیز ما حضوری فعال داشتیم. بحثی که برای ما بسیار مهم است، بحث مالکیت دولت افغانستان و رهبری دولت افغانستان در همه تلاشها برای صلح و ثبات و پیشرفت در افغانستان است که جمهوری اسلامی همواره بر این نکته تاکید داشته است.
ظریف افزود: ضرورت مبارزه با تروریسم به رهبری دولت افغانستان، ضرورت توجه به پدیده داعش در افغانستان که این روزها در حال گسترش است، توجه به سیاستهای بسیار خطرناک داعش برای تفرقه افکنی بین اقشار مختلف مردم افغانستان، سیاست درستی که دولت افغانستان در این زمینه بکار گرفته است و همینطور بحث درباره ضرورت همکاری بینالمللی برای مبارزه با مواد مخدر موضوعاتی بود که در سخنان بنده در این اجلاس و دفعات قبل مورد تاکید قرار گرفت.
وزیر خارجه کشورمان در ادامه گفت: امیدواریم که با همکاری خوب جامعه جهانی بتوانیم در این مرحله از توسعه افغانستان به مردم این کشور کمک کنیم و دولت افغانستان را به سلامت عبور بدهیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره جزئیات گفتوگوی خود با فدریکا موگرینی در خصوص ضرورت پایبندی عملی اروپاییها به برجام گفت: همانگونه که دیروز هم تاکید کردم، اروپاییها و خانم موگرینی در اعلام مواضع بسیار محکم اعلام کردند و مواضع بسیار خوبی اتخاذ کردند. در اقدامات عملی هم ما در ماههای گذشته شاهد اقدامات گستردهتر اروپا در زمینه همکاریها در زمینه فاینانس و در زمینه همکاریهای مختلف بودیم.
ظریف در جمع خبرنگاران:
هیچ نیروی نظامی خارجی نمیتواند در دریای خزر مستقر شود
صاحبخبر -
∎