به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، ابراهیم شکیبا در نشست خبری که ظهر امروز در مرکز معاونت بهداشت کرمانشاه برگزار شد با اشاره به تلاش شبانهروزی همه مردم و مدیران در امدادرسانی به مناطق و مردم زلزلهزده، اظهار داشت: با توجه به وسعت و شدت تخریب در مناطق زلزلهزده برای بازسازی مراکز بهداشت 50 میلیارد و 600 میلیون تومان اعتبار نیاز است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه خوشبختانه با وجود وسعت تخریب تاکنون موردی از اپیدمی در این مناطق مشاهده نشده است، گفت: پس از گذشت 6 روز از حادثه نظام شبکه بهداشت در مناطق زلزلهزده برپا شد.
شکیبا با اشاره به اینکه در حال حاضر تمامی مراکز جامع سلامت و پایگاههای جامع روستایی و شهری در مناطق زلزلهزده برپا شده است، بیان کرد: 62 خانه بهداشت و 22 مرکز جامع سلامت به طور کامل تخریب و 140 خانه بهداشت نیز نیاز به بازسازی و تعمیر دارد.
وی با بیان اینکه 74 کانکس از سوی وزارت بهداشت در مناطق زلزلهزده برای رسیدگی به مشکلات بهداشتی مردم مستقر شده است، عنوان کرد: 14مرد از این تعداد از سوی معاونت بهداشتی خریداری شده و مابقی نیز از سوی خیران در اختیار وزارت بهداشت برای مناطق زلزلهزده قرار گرفته است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه یکی از مشکلات اساسی در این مناطق را کمبود سرویسهای بهداشتی و حمام دانست و افزود: در شرایط بحرانی بهازای هر 20 نفر یک سرویس بهداشتی و بهازای هر 50 نفر نیز یک حمام باید وجود داشته باشد.
شکیبا با اشاره به اختلالات روانی و مشکلات ناشی از بروز زلزله و مرگ عزیزان در این مناطق، بیان کرد: 50 تیم روانشناسی از سوی دانشگاه علوم پزشکی و معاونت بهداشت در مناطق زلزلهزده حضور دارند تمام تلاش خود را برای جلوگیری از بروز مشکلات روانی ناشی از حوادث و بحرانهایی مانند زلزله خواهند کرد.
وی با بیان اینکه تیمهای روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی بیش از 6 هزار نفر را مورد غربالگری قرار دادهاند، گفت: از این تعداد 83 مورد از شهرستانهای ثلاثباباجانی و سرپلذهاب برای اقدامات تخصصی روانشناسی به پزشکان روانشناس ارجاع داده شدهاند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه جمعآوری زباله و معضلات بهداشتی در مناطق زلزلهزده را یکی دیگر از مشکلات در این مناطق عنوان کرد و افزود: با همکاری شهرداری تهران و شهرداری کرمانشاه جمعآوری زباله از سطح شهر سرپلذهاب آغاز شد و برای رسیدن به نتیجه مطلوب خود مردم ساکن در این شهرستان نیز باید نسبت به پاکیزگی و رعایت بهداشت در محیط زندگی خود حساس باشند.
شکیبا با بیان اینکه یکی از اقدامات مؤثر معاونت بهداشت شناسایی مادر ان باردار در مناطق زلزلهزده بود، عنوان کرد: 858 مادر باردار در شهرستان سرپلذهاب وجود داشتند که 90 درصد از آنان شناسایی و مراقبتهای بهداشتی برای آنها انجام شده است.
وی افزود: 521 مادر باردار نیز در شهرستان ثلاثباباجانی وجود داشت که 100 درصد آنها شناسایی و تحت مراقبت قرار گرفتند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه از مرگ ناشی از زلزله 11 مادر باردار در شهرستان سرپلذهاب خبر داد و گفت: 41 کودک زیر پنج سال نیز در شهرستانهای سرپلذهاب، ثلاثباباجانی و دالاهو بر اثر زلزله کشته شدند.
شکیبا با اشاره به تزریق بیش از هشت هزار واکسن کزاز در مناطق زلزلهزده، بیان کرد: 25 هزار واکسن آنفولانزا نیز از سوی وزارت بهداشت در اختیار ما قرار گرفت که 10 هزار از این تعداد در حال حاضر موجود است که به جامعه هدف مانند مادران باردار، کودکان و بیماران حاد تزریق خواهد شد.
وی با بیان اینکه تیمهای معاونت بهداشت از همان ساعات اولیه زلزله در این مناطق حضور داشتند و آزمایشات و اقدامات بهداشتی مورد نیاز مردم را انجام میدهند، عنوان کرد: یکی از اقدامات معاونت بهداشتی راهاندازی آزمایشگاه بهمنظور کنترل سلامت آب بود که تاکنون هیچ مورد از آلودگی میکروبی آب در هفت شهرستان آسیبدیده گزارش نشده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه آزمایشات تشخیصی نیز در دومین روز پس از زلزله در این مناطق انجام شد و نمونههای مشکوک مورد ارزیابی قرار گرفته است، اظهار کرد: 256 مورد نمونهگیری وبا و 51 مورد مشکوک به آنفلوآنزا در این مناطق انجام شد که همگی منفی بودند.
انتهای پیام/
∎
نظر شما