به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، احسان محمدحسنی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح از احداث تخصصیترین پردیس فرهنگی هنری کشور در ماههای آتی خبر داد.
محمدحسنی با اعلام خبر پایان فاز طراحی مجموعه فرهنگی تخصصی و پردیس «روایت فتح» گفت: «زنجیره طراحی، تولید و پخش روایت فتح با ساخت پردیس سینمایی و مجموعه فرهنگی روایت فتح در ماههای آتی و در مساحتی نزدیک به 7000 متر کلید خواهد خورد. در طراحی این مجموعه فرهنگی- هنری هشت سالن سینمایی با ظرفیت 50 تا 400 نفر در نظر گرفته شده است.»
مدیر بنیاد فرهنگی روایت فتح همچنین با اشاره به ساخت نگارخانههای هنرهای تجسمی و دو سالن تخصصی تئاتر در پردیس «روایت فتح» اظهار داشت: «این مجموعه به یکی از پاتوقهای فرهنگی برای علاقهمندان و مردم تبدیل خواهد شد که امیدواریم شرایط ساخت و تکمیل آن بهزودی فراهم شود. مرکز آرشیو تخصصی آثار هنری دارای دو سالن بلک باکس، مرکز خرید و فروش محصولات فرهنگی و هنری است. همچنین کافه رستوران و پاتوق گفتوگو برای این مجموعه در نظر گرفته شده است. دبیرخانه دائمی جشنوارههای بینالمللی سینما، تئاتر و هنر مقاومت نیز در «پردیس سینمایی» دایر خواهد شد. تلاش شده است این مجموعه با معماری ایرانی اسلامی طراحی و ساخته شود و انشاءا... به یکی از مراکز تخصصی فرهنگی و هنری تهران بزرگ تبدیل خواهد شد.
درهای آرشیو روایت فتح را باز کردیم
محمدحسنی درباره گروه مستند روایت فتح نیز اظهار داشت: «هفت ماه پیش، یعنی روزی که وارد بنیاد روایت شدیم، گروه مستند روایت فتح برای سال 96، 27 قسمت مستند را در برنامه جهت تولید داشت. اما امروز نزدیک به 350 اپیزود یا قسمت قرارداد بسته شده است که حول موضوعات مختلف انقلاب، دفاع مقدس، تاریخ معاصر و محرومیتزدایی و مسائل اجتماعی ساخته میشوند. همچنین بخش آرشیو گروه روایت فتح که سالهای متمادی خاک میخورد و بهروز نمیشد در حال حاضر در اختیار مستندسازان است و در اختیار فیلمسازان سینمای انقلاب قرار میگیرد.»
طرح جامع شهرک سینمایی دفاع مقدس آماده است
مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح درخصوص شهرک سینمایی انقلاب و دفاع مقدس هم گفت: «ما طرح جامع شهرک سینمای دفاع مقدس را آماده کردهایم. از این شهرک در دهههای 70 و 80 فقط بهرهبرداری میشد و چیزی به داشتههای شهرک اضافه نمیشد. طرحی که آماده شده یک طرح مفصل و دارای فازهای مختلفی است. در این هفت ماه در بخش سختافزاری مانند آکسسوار و وسایل صحنه، لباس، دکور، تجهیزات و خودروهای تاریخی و... تقریبا انبارهای شهرک پروپیمان شده است. هماکنون 9 پروژه بهطور همزمان در حال تولید در این شهرک هستند؛ اعم از پنج سریال و چهار سینمایی. اگر خدا بخواهد بعد از یکی دو سال چنانچه امکاناتی فراهم شود، وارد فاز اجرایی طرح جامع خواهیم شد. اگر بتوانیم با توجه به موقعیت مکانی شهرک که حدفاصل شهر تهران و فرودگاه امام(ره) است، یک مجموعه اقامتی ایجاد کنیم هم باعث میشود افراد بیشتری مراجعه کنند و هم یک منطقه گردشگری و اقامتی خوب برای علاقهمندان مهیا شود. با اجرای طرح جامع برای فیلمها، سریالها، کلیپها و سایر آثار هنری و... با بازسازی شهر خرمشهر و برخی نقاط کشور فکر میکنم دیگر نیازی به رفتن فیلمسازان به شهرها نباشد و تقریبا در این بخش بینیاز شویم. استودیوهای بزرگی را هم در نظرگرفتهایم؛ چراکه چه بخواهیم و چه نخواهیم فیلمهای بزرگ از استودیوهای بزرگ عبور میکنند. بنابراین استودیوهای مجازی با ابعاد وسیع هم در طراحی در طرح جامع در نظر گرفته شدهاند. این استودیوها و سولههای بزرگ در کنار کارگاهها و انبارهای دکور طراحی شدهاند.»
محمدحسنی افزود: «فاز اول طرح جامع شهرک سینمایی انقلاب و دفاع مقدس را بدون ایکه منتظر تامین اعتبار باشیم شروع کردهایم چون عقیده داریم باید درهای شهرک را باز و از فیلمسازان به نحو شایسته میزبانی کرد.»
حکم انتصاب دبیر جشنواره تئاتر مقاومت بهزودی اعلام میشود
مسئول بنیاد فرهنگی روایت فتح در ادامه درخصوص گروه هنرهای نمایشی روایت فتح با بیان اینکه طی ماههای گذشته این انجمن حمایت از آثار نمایشی و اجرای صحنهای را دستور کار خود داشته است، گفت: «این گروه در حال آماده شدن برای جشنواره تئاتر مقاومت و در حال تدارک و آمادهسازی مناسب برای برگزاری تئاتر جشنواره مقاومت در سال آینده است که میهمانانی از سایر کشورهای محور مقاومت برای حضور در این جشنواره دعوت خواهند شد. البته بهزودی حکم انتصاب دبیر این جشنواره اعلام خواهد شد.»
استراتژی گروه هنرهای تجسمی روایت فتح رفتن آثار میان مردم است
محمدحسنی درباره فعالیتهای گروه هنرهای تجسمی روایت فتح نیز اینطور ادامه داد: «این گروه با حضور استاد نجابتی فعالیتهای جدیدی را پیشبینی کرده و در حال تدارک و آمادهسازی جشنوارهای باشکوه برای سال آینده است.» وی اضافه کرد: «استراتژی اصلی این انجمن که از این به بعد با عنوان گروه تجسمی روایت فتح شناخته میشود در دوره جدید، مردمی کردن هنر تجسمی در کنار برگزاری نمایشگاهها و جشنوارههای متنوع و بیرون آوردن آثار از دل نمایشگاههای خصوصی و وارد کردن آنها به فضای شهری و عمومی است. نمونه آن هم یادمان شهید حججی بود که فراخوان آن را نیز اعلام کردند. بعد از انتخاب طرح برتر نیز، یکی از میادین شهر را با هماهنگی شورای شهر تهران برای اجرای این کار در نظر میگیریم.»
احسان محمدحسنی با اشاره به اینکه بنیاد روایت طی 20 ساله گذشته دچار عقبماندگی شده بود، افزود: «برای جبران این عقبافتادگی نیاز بود که مجددا خون تازهای در رگهای این بنیاد تزریق شود و مجموعه روایت فتح را از مجموعهای خاموش و کنارافتاده به یک مجموعه در مرکز منظومه فرهنگی تبدیل کند. به همین منظور تصمیم گرفتیم نشان و برند محبوب روایت فتح را دوباره احیا کنیم و تمام تولیدات این بنیاد با همین برند منتشر شوند. به نظر ما این اتفاق سنجیده و فکرشدهای است و در این مسیر عمل خواهیم کرد.»
مدیر بنیاد فرهنگی روایت فتح، درباره برخی اخبار مبنیبر انحلال انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نیز گفت: «انحلالی در کار نیست. برخی از دوستان ما یک خبر موهوم و خودساخته را مطرح کردند و برمبنای صورت مسالهای که وجود خارجی نداشته شروع به جوسازی و توهین کردند و تهمت زدند. برخی از این دوستان مورد احترام ما و از پیشکسوتان و موسپیدکردگان سینمای دفاع مقدساند. ما به هیچ وجه بنای انحلال این انجمن را نداریم و اتفاقا میخواهیم آن را تقویت کنیم. اگرچه گروه سینمایی روایت فتح از این پس تولیدات سینمایی بنیاد روایت را مدیریت خواهد کرد، اما ما به دنبال آن هستیم که انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس را قویتر از گذشته در عرصه سینما ببینیم. البته لازمه این کار برگزاری مجمع عمومی و انتخاب شورای مرکزی و در نهایت برگزیدن مدیرعامل انجمن است. در این راستا امیدواریم این اتفاق تا قبل از جشنواره بعدی فیلم مقاومت بیفتد. کاری که پیش از این انجام نشده و لازم است انجام شود. ما امروز در حوزه بیمههای تکمیلی هنرمندان انقلاب و دفاع مقدس، درخصوص حمایتهایی که احتیاج دارند و در مورد مسائل شخصی و رفاهی آنان انجمن یا صنفی نداریم که انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس این خلأ را پر خواهد کرد.»
درباره انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس آدرس غلط میدهند؛ انحلالی در کار نیست
محمدحسنی در ادامه اضافه کرد: «مبنای فعالیت ما در گروه سینمایی روایت فتح نیز، میدان دادن به کسانی است که اثر قابل قبول و قدرتمند و باکیفیت تولید کنند؛ هم در محتوا و مضمون و هم در فرم و قالب. کسانی که اگرچه موسپیدکرده سینمای دفاع مقدس و مورد احترام هستند، اما باید اجازه تنفس به فیلمسازان دیگر را هم بدهند. قرار نیست صرفا یک باند، گروه یا جناح به فعالیت در سینمای انقلاب و دفاع مقدس بپردازد. دفاع مقدس و انقلاب اسلامی متعلق به همه آنهایی است که دل در گرو این آب و خاک دارند.»
مدیر بنیاد فرهنگی روایت فتح خاطرنشان کرد: «امیدواریم کسانی که تولیداتشان بایگانی میشود و حتی خودشان از اکرانش سر باز میزنند، فضای سینمای دفاع مقدس را ملتهب نکنند. برخی دوستان مورد احترام ما، که رفتارهایی شبیه کاهنان معبد آمون دارند، درباره انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس آدرس غلط میدهند.ما امیدواریم کسانی که سرگرم باشگاهداری و بسازوبفروشی هستند، دایه مهربانتر از مادر سینمای انقلاب نشوند. اگرچه آنها هم حق دارند فیلم بسازند، اما سیاست ما این است که کسانی که شایستهترند و با آثارشان ثابت میکنند، برای انقلاب و شهدای دفاع مقدس دلسوزترند در این عرصه بمانند و به فعالیت خود ادامه دهند.»
مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح در پایان تاکید کرد: «این مصاحبه را میخواستیم دو سال آینده انجام دهیم اما به خاطر دوستی خالهخرسه برخی از دوستان که میخواستند دل بچههای سینمایی را خالی کنند، لازم بود توضیحاتی درباره برنامهها و فعالیتهای بنیاد فرهنگی روایت فتح ارائه شود.»