صاحبخبر - رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تاکید کرد: حزبالله، حشدالشعبی و یمن هویتهای جدیدی در منطقه هستند که نمیتوان انکارشان کرد و ثبات منطقه در گرو تعامل با این هویتهای نوظهور متکی به مردم و مبتنی بر عقاید دینی است.
سیدکمال خرازی در حاشیه سمینار امنیت منطقهای در غرب آسیا، چالشها و روندهای نوظهور در جمع خبرنگاران گفت: این سلسه نشستها مقدمه کنفرانس امنیتی تهران است که در دی ماه برگزار میشود. در این نشستها مسائل مختلف امنیتی و سیاسی در غرب آسیا مورد بررسی قرار میگیرد. وی با بیان اینکه موقعیت ایران در غرب آسیا به عنوان کشور مستقل و بیگانهستیز مطرح است، اظهار کرد: ایران الگوهایی را مطرح کرده است که از سوی کشورهای دیگر نمونهبرداری میشود که موجب افتخار ما است. نمونه این الگوبرداری را میتوان در حزبالله لبنان که در مقابل سلطه اسرائیل موفق شدند، حشدالشعبی در عراق که موفقیتهای قابل توجهی کسب و کمکهای قابل توجهی به ارتش عراق کرد، همچنین مجاهدین افغان دید و در یمن نیز انصارالله حرکتهای مردمی هستند که برای احقاق حق مردم و خروج بیگانگان موفقیتهای چشمگیری را کسب کردهاند.
وزیر اسبق امور خارجه ادامه داد: اینها هویتهای نوظهور هستند که نمیتوان انکارشان کرد و ثبات منطقه در گرو تعامل با این هویتهای نوظهور متکی به مردم و مبتنی بر عقاید دینی است. آنچه در عراق و سوریه برای مقابله با گروههای تروریستی دیدیم نمونه بازی جدی هویتهای جدید بود. خرازی در خصوص این سوال که آیا به نظر شما سفر هیاتهای اروپایی به تهران در پسابرجام تاثیر عملیاتی در پیشبرد برجام داشته است؟ تصریح کرد: برجام گشایشهایی برای ایران ایجاد کرده است که قابل انکار نیست. آنچه پیشبینی شده بود این بود که برجام گشایشهای زیادی به دنبال داشته باشد و سرمایهگذاریهای خارجی را در کشور ایجاد کند و همچنین ایجاد روابط عادی اقتصادی با کشورهای جهان را فراهم کند که به دلیل کارشکنیهای آمریکا و فشاری که بر شرکتها و بانکهای اروپایی اعمال شد این امر محقق نشد. وی افزود: اروپاییها هم این را میدانند و به دلیل منافعی که میتوانند در اجرای برجام و توسعه روابط اقتصادی با ایران داشته باشند در برابر فشارهای آمریکا تا حدی مقاومت کردهاند. واقعیت این است که گشایشهایی به صورت عملی دیده شد اما به طور معمولی بوده است.∎