شناسهٔ خبر: 22832977 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

//ویژه کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی//(48)

کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی؛ تجدید میثاق برای همبستگی و همگرایی

دبیر شورای هم اندیشی اساتید دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی تجدید میثاق و پیمانی مجدد برای همبستگی و همگرایی است و فرصت ویژه ای برای هم افزایی نخبگان دینی در حل معضلات و نابسامانی های عالم اسلام فراهم آورده، ثمرات سودمندی را در جهت تثبیت اندیشه تقریب به بار می نشاند.

صاحب‌خبر -
دکتر افتخار دانشپور، دبیر شورای هم اندیشی اساتید دانشگاه مذاهب اسلامی و عضو هیات علمی این دانشگاه، در گفتگو با خبرنگار تقریب گفت: استراتژی تلاش برای رسیدن به تحقق وحدت در جهان اسلام و ترویج اندیشه تقریب در بین مسلمانان بر محور حرکت فکری، فرهنگی و حرکت عملی متمرکز است. 
 
دکتر دانشپور در خصوص نقش کمک نخبگان به تحول مسیر علمی اذعان داشت: کمک نخبگان و عالمان دینی در مسیر تحول عملی می تواند بسیار مؤثر بوده و زمینه مناسب برای ترویج و اشاعه اندیشه متعالی تقریب و وحدت بین مسلمین را فراهم آورد.
 
دبیر هم اندیشی اساتید دانشگاه مذاهب اسلامی ادامه داد: از برافراشتن پرچم اتحاد اسلامی و تقریب بین پیروان مذاهب اسلامی دیری نمی پاید و چهره هایی چون امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری، سید جمال الدین اسد آبادی، محمد عبده، اقبال لاهوری، کاشف الغطاء، شهید حسن البناء، ابوالاعلی مودودی، شهید مطهری و  همه و همه بر ندای برادری بین مسلمین و تکیه بر مشترکات دینی تأکید ورزیده و در برابر سیاست های تفرقه افکنانه استعمار ایستادگی نموده اند.
 
وی افزود: خاستگاه این رویکرد هوشمندانه، فهم دقیق از قرآن و سنت است. در فرهنگ قرآن، جامعه اسلامی همان امت واحده است و این فرهنگ در بین مسلمانان می تواند درگیری و تهاجم را کاهش داده و امید به تفاهم و تعامل را به ارمغان آورد؛ اما در نقطه مقابل این تفکر، شگردهای استعمار است که باعث نزاع و افترا در بین مسلمانان شده است تا جایی که حاضر به گوش دادن به سخن یکدیگر هم نشوند.
 
با همت علمای شیعه و سنی می توان از فروپاشی اتحاد امت اسلامی جلوگیری کرد
 
کارشناس شورای عالی حوزه علمیه قم در خصوص موضوع کنفرانس بین المللی وحدت امسال با عنوان «وحدت و تمدن سازی نوین اسلامی» تصریح کرد: امروز که استبدادگران تفرقه افکن با هزاران ترفند مسلمانان را به جان هم انداخته و از آتش تفرقه لذت می برند و در مقابل امواج سازنده وحدت اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی، به خلق امواج تکفیر مبادرت ورزیده و در دنیا به اسلام هراسی می پردازند، با مراجعه به کتاب و سنت پیامبر(ص) این مطلب به روشنی دریافت می شود که این گونه خدعه ها قابل چاره اندیشی است و با همت عالمان شیعه و سنی می توان از خطر فروپاشی اتحاد امت اسلامی جلوگیری کرد تا مجالی برای تجلی تمدن نوین در جهان اسلام فراهم شود.
 
وی خاطرنشان کرد: برگزاری سالیانه این همایش ها به منظور تجدید میثاق و پیمانی مجدد برای این همبستگی و همگرایی است و تا حدودی می تواند زمینه را برای آشنایی بیشتر عالمان دین با مسائل و رویکرد های تازه و مهم  دنیای اسلام فراهم آورده و زمینه و بستر مناسبی را برای تضارب آرا و تبادل نظرات تخصصی ایجاد کند. این همایش ها فرصت بهینه و ویژه ای برای هم افزایی نخبگان دینی در حل معضلات و نابسامانی های  عالم اسلام است و ثمرات سودمندی را در جهت تثبیت اندیشه تقریب به بار می نشاند.
 
استاد دانشگاه مذاهب اسلامی در ادامه تأکید کرد: از طریق تعامل و ایجاد گفتمان بین فرهیختگان دنیای اسلام، می توان با همسویی فکری و عملی همراه با خیزشی تحول آفرین، در مسیر نیل به آرمان تمدن نوین اسلامی حرکت نمود.  
 
رسانه های تقریبی به عنوان پدافندی غیرعامل، توطئه های دشمنان را خنثی می کنند
 
سرپرست واحد خواهران دانشگاه مذاهب اسلامی در پایان ضمن تقدیر از فعالیت های خبرگزاری تقریب به عنوان رسانه ای که آگاهی مردم را در خصوص اخبار جهان اسلام افزایش می دهد، عنوان کرد: امروز جهان اسلام در شرایط نامطلوبی قرار دارد و شاهد حوادث تأسف آوری است که ریشه تمام این نابسامانی ها، سوءاستفاده ایادی استعمار از جهل مسلمانان و دامن زدن به اختلافات و ایجاد عداوت و دشمنی بین آنهاست.
 
وی خاطرنشان کرد: ایادی استعمار با بهره گیری از رسانه ها، ابزارهای مدرن و شبکه های اطلاع رسانی، فاصله ها را بیشتر و فضای بین مذهبی را تیره و تار می کنند و بدین ترتیب آتش خرمن تفرقه را شعله ورتر می کنند. لذا به طور حتم در چنین شرایط خطیری، در نقطه مقابل این جریان ارتباطی قدرتمند، ضرورتِ داشتن زبانی همسو برای رفع ابهامات در پیشبرد جوامع اسلامی به سوی شناخت حقایق موجود رخ می نماید.
 
دکتر دانشپور تأکید کرد: همان طور که دیو استعمار به منظور نیل به اهداف شوم و مطامع وسوسه انگیز مادی، سوء استفاده رسانه ای خود را در جهت آتش افروزی، برادر کشی، ایجاد رعب و وحشت و درگیری فرقه ای آغاز کرده است و به شانتاژ تبلیغاتی ضد وحدت و انسجام می پردازد، رسانه های دغدغه‌مند و وحدت آفرین تقریبی می توانند به عنوان پدافندی غیرعامل خنثی کننده خدعه ها و توطئه های دشمنان امت اسلامی باشند و با اجرای سیاست مقابله به مثل، از طریق عملیاتی نمودن پروژه "جدال احسن" افشاگری کنند و در زمینه وحدت و اندیشه تقریب روشنگری نمایند.