شناسهٔ خبر: 22825870 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فردا قدیمی | لینک خبر

ایران به تکنولوژی تولید باتری هسته ای دست یافت

معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: دانشمندان نخبه کشور به تکنولوژی تولید باتری هسته ای دست یافتند که با این کار در ردیف پنج کشور دارنده این فنآوری قرار گرفتیم.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری مهر: علی اصغر زارعان روز یکشنبه در دیدار با استاندار قزوین و پس از توافق برای دریافت زمین برای ایجاد مرکز تحقیقات هسته‌ای در استان در گفتگو با خبرنگاران گفت: با کمک اندیشمندان و نخبگان علمی کشور به خود باوری و اعتماد به نفسی رسیده ایم که قادریم قله‌های علم و فنآوری را طی کرده و در اوج علمی قرار گیریم.

وی افزود: بعد از برجام گشایش‌هایی در کشور در حوزه علمی ایجاد شده و توانسته ایم با برخی کشور‌ها همکاری‌های علمی را گسترش دهیم.

زارعان بیان کرد: ایران اسلامی سرزمین دانش و آگاهی است و به همین دلیل توانسته ایم در حوزه دانش هسته‌ای صلح آمیز حرف زیادی برای گفتن داشته باشیم و هر روز با حرکت در توسعه علمی آن به دستاورد‌های جدیدی می‌رسیم.

ایران در ردیف ۵ کشور تولیدکننده باتری هسته‌ای

معاون سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: در حوزه باتری هسته‌ای در حال حاضر چند کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه به این فنآوری رسیده اند که خوشبختانه پس از ۴ سال تلاش شبانه روزی امروز ایران هم در ردیف این کشور‌ها قرار گرفته و به این تکنولوژی دست یافته است.

زارعان اظهارداشت: با تولید باتری هسته‌ای دیگر عمر باتری موبایل، باتری قلب و باتری تاسیسات و تجهیزات پزشکی، صنعت نفت و حفاری که همواره به شارژ نیاز داشت با عمر بیش از ۵ تا ۵۰ سال بدون شارژ می‌تواند در خدمت سلامت و بهداشت مردم قرار گیرد و تحولی بزرگ در این عرصه ایجاد کند.

وی بیان کرد: همچنین در انتقال ماهواره‌های فضایی که به انرژی ثابت نیاز دارد با این باتری هسته‌ای گام بزرگی برداشته شده و این نیاز هم تامین خواهد شد.

زارعان گفت: دانش هسته‌ای موتور محرک بقیه صنایع محسوب می‌شود و هر دستاوردی دراین بخش می‌تواند سایر حوزه‌ها را متحول کند و ما نیز در سازمان انرژی اتمی بدنبال این هستیم که همه فعالیت‌های خود را درچارچوب برجام و نگاه صلح آمیز برای خدمت به انسانیت بکار گیریم و دستاورد‌های خود را برای خدمت ارائه کنیم.

وی بیان کرد: با تبدیل علم و فنآوری در حوزه هسته‌ای و تبدیل آن به ثروت تلاش می‌کنیم خدمت به بشریت محقق شود.

زارعان تصریح کرد: باتری هسته‌ای با کاربرد در بخش‌های پزشکی، سلامت، صنعت، کشاورزی و صنایع نفتی انقلابی بزرگ در کشور ایجاد خواهد کرد.