به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا خباز ظهر شنبه در نشست خبری خود مبنی بر ارائه گزارش عملکرد همایش سرمایهگذاری ایران، با محوریت استان سمنان که هفته گذشته در تهران با حضور سرمایهگذاران ایرانی و خارجی برگزار شد، در محل استانداری بیان کرد: تاکنون ۶۷ تفاهمنامه فقط درزمینهٔ آب فا بین بخش دولتی و سرمایهگذار انجامشده که اعتبار آن معادل پنج میلیارد و ۴۲۶ میلیون دلار خواهد بود.
وی افزود: در روز دوم همایش سرمایهگذاری ۹ پنل به مدت ۱۰ ساعت کاری و کاملاً فشرده تشکیل شد که هشت پنل ملی و یک پنل خاص استان سمنان بود که با استقبال خوب سرمایهگذاران روبرو شد.
سهم دو میلیارد و ۹۸۲ میلیون یورویی سمنان از همایش فرصتهای اقتصادی سرمایهگذاری
استاندار سمنان بابیان اینکه همایش فرصتهای اقتصادی سرمایهگذاری ایران برای هدف جذب بیشتر سرمایهگذاری خارجی با محوریت استان سمنان برگزار شد، ابراز داشت: جمع مبلغ تفاهمنامهها در این همایش شش میلیارد و ۱۲۹ میلیون یورو بود که سهم سایر استانها سه میلیارد و ۱۴۷ میلیون یورو و سهم استان سمنان دو میلیارد و ۹۸۲ میلیون یورو در این همایش بود.
خباز بابیان اینکه تعداد ۵۲ تفاهمنامه استانی در نشست فرصتهای اقتصادی و سرمایهگذاری استان امضا شد، تصریح کرد: از این تعداد هفت تفاهمنامه از سمنان، ۹ تفاهمنامه از دامغان، ۱۰ تفاهمنامه از شاهرود، هشت تفاهمنامه گرمسار، ۱۰ تفاهمنامه از مهدیشهر، شش تفاهمنامه از میامی و دو تفاهمنامه عمومی را شامل شدند.
وی بابیان اینکه دولتیها باید بستر و فضا را برای ورود بخش خصوصی مهیا کنند، افزود: این همایش اتفاق ارزشمندی بود که خیرات و برکات زیادی برای استان سمنان خواهد داشت و از سوی دیگر در این مسیر تسهیل گری باید تسریع یابد و بخش خصوصی با میانداری و میزبانی، امور را به دستگیرند.
تشکیل دبیرخانه مرکزی فرصتهای اقتصادی سرمایهگذاری ایران در سمنان
استاندار سمنان هدف از برگزاری این همایش تشکیل دبیرخانه مرکزی فرصتهای اقتصادی سرمایهگذاری ایران در استان سمنان دانست و ابراز داشت: سمنان توان برگزاری همایشهای بزرگ و بینالمللی را دارد که امیدواریم برای سال ۲۰۱۸ باتجربه بیشتر و اطلاعات عمیقتر با اتکا به نیروهای بومی استان همایشهای بزرگتر و مهمتری برگزار کنیم.
خباز بابیان اینکه تعداد کل پروژههای معرفیشده به دبیرخانه ۹۸ طرح بود، تصریح کرد: ۴۲ درصد از تفاهمنامههای سرمایهگذاران داخلی همایش پیشین سرمایهگذاری استان سمنان اجرایی شده است که پنج طرح آن طی هفته دولت به بهرهبرداری رسید که امیدواریم به همت بخش خصوصی سایر تفاهمنامهها را نیز اجرایی کنیم.
وی افزود: دل بستن مدیران به اقتصاد دولتی زیبنده جمهوری اسلامی نیست بلکه باید دستگاهها و نهادهای اجرایی با تعامل و مشارکت یکدیگر در راستای تسریع امور بخش خصوصی و پروسه اداری کوشا باشند.
رسانهها پل ارتباطی بین مردم و حاکمیت
استاندار سمنان اضافه کرد: سه پروژه مربوط به آب سد فینسک، سد نمرود، برای آبرسانی به گرمسار و طرح تکمیل سد با توجه به شرایط آب در استان از شاخصترین طرحها بود که مورد استقبال سرمایهگذاران خارجی قرار گرفت.
خباز رسانهها را بهعنوان پل ارتباطی بین مردم و حاکمیت خواند و تصریح کرد: وجود رسانهها در داخل یک مجموعه اجرایی به نفع اشتغال کشور است که این افراد میتوانند با انعکاس درست اخبار مربوط به روند تکمیل پروژه و طرحها به بخش خصوصی کمک کنند.
وی افزود: اجرایی شدن تفاهمنامهها و تبدیل به توافقنامه مستلزم پیگیری جدی و مستمر است که دفتر مرکز خدمات سرمایهگذاری استان سمنان این مسئولیت را عهدهدار خواهد بود.