شناسهٔ خبر: 22803598 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

نظر نمایندگان اتحادیه‌های بزرگ دانشجویی درباره حضور متفاوت روحانی در مراسم 16 آذر؛

انتخاب زاهدان برای سخنرانی رئیس‌جمهور قابل تقدیر است

صاحب‌خبر -
به گزارش جهان نيوز، در حالی که حسن روحانی به عنوان رئیس دولت دوازدهم، امروز قرار است در دانشگاه سیستان و بلوچستان سخنرانی کند، با نمایندگان اتحادیه‌های بزرگ دانشجویی که سال گذشته در مقابل رئیس‌جمهور سخنرانی کردند به گفتگو نشستیم تا دیدگاه‌های آنان را پیرامون 16 آذر و سخنرانی روحانی در زاهدان را واکاوی کنیم.

در این میان نمایندگان اتحادیه‌های دانشجویی به بیان تجربیات سال اخیر از دیدار با رئیس جمهور، چرایی انتخاب دانشگاه زاهدان و توقعات خود از مسئولین مبنی بر پاسخگویی پرداختند.

چرا زاهدان مقصد دانشگاهی رئیس جمهور شد// جلسات مهندسی شده هستند!

انتخاب زاهدان برای سخنرانی رئیس‌جمهور قابل تقدیر است/ نگاه دولت به دانشجویان، سوپاپ اطمینانی است

علیرضا فقیهی‌راد دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران گفت: از حداقل های حقوق جنبش دانشجویی در هر کشور این است که رئیس جمهور و همه مسئولین در برابر آنها پاسخگو باشند. این یکی از آرمان‌های اصلی انقلاب بوده است.

فقیهی راد با یادآوری صحبت های فعالین دانشجویی در سال اخیر گفت: ما شاهد آن هستیم که 16 آذر تبدیل به جلساتی فرمایشی شده است، اغلب محتوای این جلسات مهندسی شده است و به تشکل‌هایی تریبون داده می‌شود که دارای بدنه دانشجویی نیستند. چه لزومی دارد که تشکلی که صرفا پایگاهش در دانشگاهی خاص است، دارای تریبون در روز دانشجو باشد؛ آنچه که سال قبل در دانشگاه تهران اتفاق افتاد.

نماینده‌ی سال گذشته‌ی جنبش عدالتخواه دانشجویی در مقابل رئیس جمهور خاطر نشان کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری ما از همه مسئولین توقع حضور در دانشگاه را داشته و از همین جا آمادگی خود را برای حضور آنها از جمله رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه اعلام می کنیم.

فقیهی راد گفت: از نگاه شکستن محدودیت‌ها، توجه به شهرستانها انتخاب دانشگاه زاهدان قابل تقدیر است.

از طرفی با توجه به شایعاتی مبنی بر صحبت تنها یک نفر به نمایندگی از طرف تشکل‌های ارزشی مقابل رئیس جمهور درست نیست؛ در صورت بروز این اتفاق می‌توان جلسه را کاملا مهندسی شده دانست که در پی بهره برداری‌های سیاسی خود است. نگاه دولت به جریانهای دانشجویی به عنوان سوپاپ اطمینان است که در موقع بروز اعتراضات و 16 آذر تریبونی جهت زدن حرفهای دانشجویان داده می‌شود.
این فعال دانشجویی در انتها مهمترین دغدغه های جنبش دانشجویی را کارگران، حاشیه نشین ها، بیکاری بیش از 5/3 میلیون بیکار در جامعه، اعتیاد گسترده و زندگی 12 میلیون نفر در زیر خط فقر دانست.

چرا زاهدان مقصد دانشگاهی رئیس جمهور شد// جلسات مهندسی شده هستند!

ذات صحبت در برابر رئیس‌جمهور تحسین‌برانگیز است/ دولت نباید از انتقادات هراس داشته باشد

پیام مرادی قائم‌مقام سیاسی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل درباره دیدار 16 آذر رئیس جمهور و دانشجویان گفت: ذات صحبت در برابر رئیس جمهور بسیار تحسین برانگیز است؛ متاسفانه با توجه به بازخوردهای سال قبل شاهد استفاده تبلیغاتی از صحبت دانشجویان بودیم، تا جایی که در صحبت های بعدی قصد تحقیر منتقدین را داشتند. از طرف دیگر ما شاهد تغییری در سیاست‌های دولت با توجه به مطالبه دانشجویان نبودیم؛ که شاهد خروجی غلط و تبلیغی برای دولت بودیم.

مرادی ادامه داد: متاسفانه مسئولین تمایلی به پاسخگویی نداشته و در صورت انجام هم در مکان‌های مهندسی شده خود را قرار می‌دهند که خروجی آن چند عکس یادگاری است. این امر همه مسئولین کشور را شامل می‌شود که حضورشان باعث شفافیت می‌شود.

این فعال دانشجویی گفت: تغییر مسیر مقصد دانشگاهی رئیس جمهور به زاهدان از بعد ارتباط با شهرستان و قومیت ها بسیار خوب است اما ارتباطی به گزینش افراد برای صحبت ندارد. اگر اجازه صحبت به سلائق مختلف داده نشود باعث ایجاد این ذهنیت می شود که: حضور در دانشگاه جهت پاسخ دهی و ارتباط با دانشجو نیست.

وی گفت: به نظر ما روحانی به این نتیجه رسیده است که نارضایتی از رئیس جمهور در شرایط فعلی به حداکثر رسیده و همه طیف‌ها را شامل می‌شود؛ از این دیدگاه حضور در جلسه 16 آذر را در بعد سیاسی و رسانه ای به ضرر خود می داند. این بیانگر قدرت قابل توجه جنبش دانشجویی است که تدبیر تغییر مسیر را برای رئیس جمهور به همراه داشته است. دولت در ایجاد تشکل های خود ساخته با شکست همراه بوده است اگر برای دولت عمل به مطالبات مطرح باشد، نباید از انتقاد همه هراس داشته باشد.

مرادی در انتها گفت: اگر تشکل های دانشجویی حق صحبت نداشته باشند، مهر تاییدی بر استفاده سیاسی از جلسه روز دانشجو مانند گذشته است.

چرا زاهدان مقصد دانشگاهی رئیس جمهور شد// جلسات مهندسی شده هستند!

امیدواریم جلسه روز دانشجو، مسئله فرعی دولت نباشد/ باید به همه تشکل‌ها در مقابل روحانی تریبون بدهند

مژگان صلایی دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) درباره حضور رئیس جمهور در دانشگاه گفت: صحبت های دانشجویان مقابل رئیس جمهور در بردارنده انتقادات و پیشنهاداتی است که ما در زمینه نشریه سراسری خود به نتیجه رسیدیم. انتظار ما تداوم رویکردهای انقلابی دولت بود که محقق نشد.
نماینده دفتر تحکیم وحدت ادامه داد: یکی از اتفاقات سال قبل منتشر نکردن صحبت برخی دانشجویان در جلسه روز دانشجو بود که پس از دو ماه محقق شد. از طرفی حضور رئیس جمهور در استان سیستان و بلوچستان برای افتتاح چند پروژه عمرانی بوده است که امیدواریم جلسه روز دانشجو مسئله فرعی نباشد.
این فعال دانشجویی در انتها گفت: باید به همه تشکل‌ها تریبون جهت بیان مطالبات و انتقادات داده شود؛ تشکل هایی که دارای بدنه دانشجویی بوده و در سطح کشور مطرح هستند.

چرا زاهدان مقصد دانشگاهی رئیس جمهور شد// جلسات مهندسی شده هستند!

حضور روحانی در زاهدان می‌نواند نماد توجه به سایر دانشگاه‌های کشور و در تقابل با نحوه‌ی حضور اشرافی دولت در کرمانشاه باشد

رضا کارگر نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان پیرامون حضور رئیس جمهور در زاهدان گفت: انتخاب دانشگاه زاهدان برای سخنرانی 16 آذر دارای دو وجه سلبی و ایجابی است؛ در زمینه سلبی با توجه به حضور قاطبه نخبگان دانشجویی در تهران و عملکرد ضعیف دولت در زمینه اقتصاد و مطالبات مردمی زاهدان به عنوان محل حضور رئیس جمهور انتخاب شد؛ از نظر ایجابی علت حضور رئیس جمهور را می توان عمده طرفداران رئیس جمهور در استان سیستان و بلوچستان است که در انتخابات اثبات شد.

دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی در ادامه گفت: با توجه به حضور سالیان اخیر رئیس جمهور در تهران، انتخاب زاهدان می تواند نماد توجه به سایر دانشگاههای کشور باشد. عملکرد دولت در قبال مردم کرمانشاه باعث شکل گیری دیدگاه اشرافی دولت نزد مردم شد که حضور در منطقه محروم سیستان می‌تواند به مقابله با این تفکر کمک کند.

کارگر خاطر نشان کرد: در ولنگاری عملکرد دولت در 16 آذر، همین بس که هنوز اتحادیه‌های دانشجویی از نحوه حضور یا عدم حضور خود برای سخنرانی اطلاعی ندارند، از طرف دیگر خواسته تشکل‌ها باید برخاسته از مبانی انقلاب و مطالبات مردم باشد.

وی در انتها گفت: اینکه در جلسه روز دانشجو صرفا حرفهایی زده شود و در عمل تاثیری نداشته باشد، امری بیهوده است و ما اصلا این را نمی پذیریم.

منبع:خبرنامه دانشجویان ایران