یک شاعر معتقد است که حبیبالله چایچیان شاعری بود که اشک و عشق مردم به اهل بیت را در قالب شعر میسرود.
«حبیبالله چایچیان» متخلص به «حسان» شاعر آئینی که سروده وی برای امام رضا(ع) با مطلع «آمدم یک شاه پناهم بده» از محبوبیت مردمی بالایی برخوردار است، روز پنجشنبه 9 آذر در سن 94 سالگی درگذشت.
مراسم تشییع مرحوم چایچیان دیروز جمعه 10 آذر با حضور فرزند رهبر معظم انقلاب و جمعی از اهالی ادبیات و مردم برگزار شد.
حمید هنرجو، شاعر و پژوهشگر فرهنگی و اجتماعی در گفت وگو با خبرنگار کیهان درباره این شاعر اظهار داشت: مرحوم حبیب الله چایچیان در سالهای گذشته جور دو گروه را کشید؛ اول شاعران و نغمه سرایانی که با هدف ژست روشنفکری از ادبیات آئینی و مذهبی دوری میکردند.البته برخی از این طیف شاعران توان علمی این کار را هم نداشتند، چون به هر حال ادبیات مذهبینیاز به چارچوب و اطلاعات معرفتی و عمیق دینی دارد. گروه دوم، وعاظ و صاحب منبرانی که در زمان خودشان وقعی به ادبیات دینی و عاشورایی نمیگذاشتند یا از نازلترین آثار موزون استفاده میکردند. «حسان» در زمان خود این خلأ را حس کرد و وارد این میدان پرزحمت شد.
وی درباره سبک شعری چایچیان نیز گفت: او یک شاعر هیئتی بود. یعنی از متن مردم بلند شده بود و شعرش مردمی بود. هنر «حسان» این بود که آنچه در سینه، زبان و حتیاشکهای مردم برای اهل بیت و به ویژه برای امام حسین(ع) میجوشید را موزون و منظوم به خود مردم تحویل میداد. خیل سینه زنان و سوگواران امام حسین حرف، عشق و انگیزه دارند. عشق و معرفت درونی باعث زیارت، عزاداری، پیادهروی اربعین و... میشود. حسان یکی از هزاران است که اندوختههای معرفتی مردم را وارد ادبیات و شعر کرد.
گفتنی است، چایچیان بیش از نیم قرن به سرودناشعاری در وصف اهل بیت(ع) پرداخت که تاکنون از وی سه دیوان شعر با نامهای «ایاشکها بریزید» ، «خلوتگاه راز» و «زمزمههای قلب من» منتشر شده است.وی حدود دو سال به خاطر عارضه سکته مغزی در منزل بستری و تحت مراقبت قرار بود که سرانجام روز پنجشنبه 9 آذر دارفانی را وداع گفت.
روزنامه کیهان، درگذشت این شاعر دلسوخته اهل بیت را به عموم مردم و به ویژه جامعه ادبی و خانواده چایچیان تسلیت عرض میکند.