رسانههای اروپایی که بیصبرانه سفر پاپ به میانمار و بخصوص سخنرانی رسمی او را انتظار میکشیدند، قبلاً این پرسش را مطرح کرده بودند که "آیا پاپ از اقلیت مسلمان روهینگیا نام خواهد برد؟"
پاپ که معمولاً در سفرهای خود حقوق مظلومان را گوشزد میکند و به دفاع از آنان سخن میگوید، در میانمار با وضعیت حساسی مواجه شد. از یک سو افکار عمومی جهانی به مسئلۀ سرکوب و خشونت علیه قوم روهینگیا – اقلیت مسلمان میانمار - توجه پیدا کرده و از سوی دیگر، خانم آنگ سان سوچی، رهبر سیاسی میانمار، خود قبلاً در دوران حصر و فشار، مورد حمایت واتیکان قرار گرفته بود. کلیسای مسیحی میانمار نیز به طور کلی حامی دولت کنونی است. همچنین اکثریت مردم میانمار که بودایی هستند چندان نظر خوشی به قوم روهینگیا ندارند و در نتیجه حمایت مستقیم پاپ از این اقلیت مسلمان را نمیپسندیدند. خبرگزاری فرانسه مینویسد که کلیسای کاتولیک محلی به اصرار از پاپ خواسته بود که از ادای واژۀ "روهینگیا" پرهیز کند. در نهایت پاپ فقط "خواستار احترام به حقوق بشر و تلاش برای عدالت" شد.
طی سه ماه اخیر حدود ۶٢٠هزار مسلمان از میانمار به بنگلادش پناه بردهاند. این موج مهاجرت یا فرار ناگهانی نیز در منطقه مشکلات بزرگی ایجاد کرده که در سخنرانی پاپ ناگفته باقی ماند.