به گزارش خبرگزاری صداوسیما، یزدان سیف در ارتباط تلفنی با برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: بر اساس مصوبه صورت گرفته، تشخیص افزایش قیمت نان در هر استان به عهده استانداران گذاشته شده است.
وی با رد بیکیفیت بودن آرد تولیدی در کشور گفت: نهادهای نظارتی بر روند تولید آرد نظارت دارند و بر این اساس، آرد بیکیفیت نباید وجود داشته باشد.
سیف افزود: 42 درصد از گندم تولیدی در کشور درجه یک، 26 درصد درجه دو و 34 درصد درجه سه است.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان تهران هم در این برنامه تلویزیونی گفت: از سال 93 تاکنون افزایش قیمت نان نداشتهایم، در حالی که هزینههای نانواییها افزایش یافته است و بیشتر نانوایان به این وضعیت اعتراض دارند.
قاسم زراعتکار افزود: اگرچه در تولید گندم به خودکفایی رسیدهایم، اما روی کیفیت گندم تولیدی کار نکردهایم. 35 درصد گندم تولید داخل درجه یک، 35 درصد دیگر درجه دو و 30 درصد هم درجه سه است.
زراعتکار با اشاره به فعالیت 85 هزار نانوایی در سراسر کشور افزود: یک درصد سرمایهگذاری که در سالهای گذشته روی نان صنعتی صورت گرفت در نان سنتی نبوده است. در هیچ جای دنیا قیمت نان صنعتی سه برابر نان سنتی نیست.
زراعتکار گفت: افزایش 15 درصدی قیمت نان فقط مسکنی برای زنده نگه داشتن نانواهاست و مشکلات نانوایان را حل نمیکند.
وی افزود: 37 درصد نانواییهای کشور لواشی، 28 درصد بربری، 24 درصد تافتون و فقط 9 درصد سنگکی است.
عضو هیأتمدیره انجمن ملی حمایت از حقوق مصرفکنندگان هم در این برنامه گفت: بیشترین شکایات مردم درباره کمفروشی و کیفیت نان و فروش اجباری نان کنجدی است.
محمد محمدی افزود: نانوایان علت این موارد را افزایش هزینهها اعلام میکنند، در حالی که این وضعیت به مصرف کننده آسیب میزند. اگر این مشکلات سهگانه با افزایش قیمت نان حل نشود، باز هم مصرفکننده است که آسیب بیشتر میبیند.
محمدی افزود: در صورت افزایش قیمت نان بدون حل مشکلات ناشی از عرضه نان، نارضایتی مردم افزایش مییابد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: کیفیت و بهداشت پخت نان در چند سال گذشته بهبود نیافته است و اسراف نان هم وجود دارد.
رحیم زارع افزود: در صورت افزایش قیمت نان بدون توجه به این مشکلات، تا 80 درصد مصرفکننده ضرر خواهد کرد.
نظر شما