سرویس اجتماعی فردا: با گذشت پنج روز از وقوع زلزله شدید استان کرمانشاه کمکهای مردمی از سراسر کشور بهسمت مناطق زلزلهزده سرازیر میشود و ترافیک موجود در جادهها و قضاوتهای مردمی خود گواهی بر این موضوع است.
اما با وجود این، بسیاری از زلزلهزدهها هنوز هم از نداشتن چادر و برخی از اقلام ضروری دیگر آن هم در شرایط سرمای موجود گلایه دارند و میطلبد که خیران و مردم نوعدوست کمکهای خود را تنها در قالب نیازهای ضروری زلزلهزدگان ارسال کنند.
آمار کشتهشدگان زلزله کرمانشاه به 436 نفر رسید
آرتین کمالی دیشب در جمع خبرنگاران از وجود سه جسد بدون هویت در سرپل ذهاب خبر داد و گفت: بررسیهای ژنتیکی به منظور تشخیص هویت بر روی این اجساد انجام شده است.
وی اظهار داشت: امیدواریم هماستانیهایی که فرد گمشدهای دارند و از سرنوشت وی اطلاعی ندارند، به اداره پزشک قانونی استان کرمانشاه مراجعه کنند تا نمونههای لازم پزشکی و خونی از آنان گرفته شود.
به گفته مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه، تاکنون آمار کشتهشدگان زلزله استان کرمانشاه به 436 نفر رسیده است.
وضعیت آب و هوایی کرمانشاه طی روزهای آینده
براساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی و هواشناسی، در سه روز آینده در اغلب مناطق کشور جوی پایدار حاکم خواهد بود که در شهرهای صنعتی و پر جمعیت با افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا همراه است.
درمناطق غربی کشور، تا روز شنبه هفته آینده جو پایدار بوده و نوسان دمایی قابل توجهی پیشبینی نمیشود؛ از بعدازظهر یکشنبه با ورود سامانه بارشی به کشور در برخی نقاط شمال غرب و غرب افزایش ابر، بارش باران، گاهی رعدوبرق و وزش باد پیش بینی میشود.
این سامانه در روز دوشنبه هفته آینده تقویت شده و به تدریج بخشهایی از مرکز را نیز در بر میگیرد؛ روز سهشنبه نیز در نیمه غربی کشور بارش باران، گاهی رعد و برق و وزش باد پیشبینی میشود.
روزهای دوشنبه و سهشنبه هفته آینده در مناطق کوهستانی و سردسیر شمال غرب و غرب، بارش برف دور از انتظار نیست.
آسمان کرمانشاه فردا صاف و روز شنبه هفته آینده صاف تا کمی ابری در بعضی ساعات وزش باد و افزایش ابر پیشبینی میشود؛ بیشینه و کمینه دما فردا در کرمانشاه ۱۹ و صفر درجه خواهد بود.
نیازهای کنونی زلزلهزدگان چیست؟
محمدرضا امیریان رئیس جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه زلزلهزدگان اکنون نیازی به مواد غذایی ندارند اظهار داشت: مناطق آسیبدیده اکنون بیش از هر چیزی نیازمند پتو، چادر و لوازم بهداشتی هستند و با شروع بارندگی از هفته آینده نیاز به وسایل گرمایشی، لوازم بهداشتی و لباس گرم تشدید مییابد.
جعفر دانشپرور مسئول جمعیت امام علی(ع) استان کرمانشاه اظهار داشت: اکنون مهمترین نیازهای آسیبدیدگان در این مناطق، کالاهایی همچون چادر، پتو، البسه گرم، شیرخشک، نایلون ضخیم برای پوشش چادرها، لوازم بهداشتی، کبریت، چراغ والور، زیرانداز و دارو است بنابراین جمعیت امام علی(ع) از همه مردم نوعدوست تقاضا دارد کمکهای خود را در قالب اقلام مذکور به پایگاههای این جمعیت تحویل دهند.
براساس گزارشات افراد حاضر در مناطق زلزلهزده پماد آد، پماد چشمی، پماد کالاندولا (ضدسوختگی)، شیرخشک، شیشه شیر، لباس زیر زنانه، پماد تتراسایکلین، پماد بتامتازون، شربت ضدسرفه، شامپو، صابون و مواد شوینده از جمله نیازهای زلزلهزدگان است و مواد غذایی بیش از نیاز در حال ارسال است.
بازسازی۱۹۰۰روستای زلزلهزده توسط سپاه
سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: اکثر نیازهای مردم مناطق زلزلهزده مثل چادر، پتو و سایر اقلام تأمین شده ولی شاید بهدلیل توزیع نامناسب هنوز برخی افراد از این امکانات برخوردار نشده باشند.
وی افزود: بعد از پیام رهبر انقلاب، موج کمکهای مردمی بهسوی مناطق زلزلهزده بهراه افتاده است و در دو روز اخیر شکل عجیبی به خود گرفته است.
سردار سلامی با بیان اینکه ابعاد این فاجعه بسیار عظیم است تصریح کرد: حدود 1900 روستا تحت تاثیر زلزله بوده اند که وظیفه امدادرسانی و بازسازی آنها بهعهده سپاه است. سپاه از همان ساعات اولیه وقوع زلزله وارد عمل شد و فرمانده نیروی زمینی سپاه بههمراه فرمانده قرارگاه نجف اشرف سپاه از همان ساعات اولیه پیگیر کار امدادرسانی در این مناطق بودند.
جانشن فرمانده کل سپاه ادامه داد: هماکنون بیش از 1000 دستگاه ماشینآلات مهندسی از قرارگاه خاتم الانبیا و 4 یگان مهندسی نیروی زمینی سپاه در حال آواربرداری و بازسازی مناطق زلزلهزده هستند.
وی افزود: همچنین سپاه با برپایی 6 بیمارستان سیار صحرایی در اقصی نقاط مناطق زلزلهزده مشغول ارائه خدمات درمانی به زلزلهزدگان است و تاکنون چندین عمل جراحی در این بیمارستانها انجام شده است.
سردار سلامی خاطرنشان کرد: نیروی هوافضای سپاه نیز در امر انتقال مجروحان نقش اساسی ایفا کرده است و بالگردهای سپاه نیز کنار بالگردهای ارتش و هلال احمر مشغول امدادرسانی به زلزلهزدگان هستند.
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: هماکنون 32 سپاه استانی ما در حال جمعآوری کمکهای مردمی هستند و در موضوع اسکان اضطراری، با توجه به سردی هوا نیاز مبرمی به پتو و وسایل گرمایشی و همچنین حمام و سرویس بهداشتی سیار وجود دارد.
وی در پایان تاکید کرد: ما به مردم ایران و زلزله زده گان اطمینان میدهیم که سپاه در مواقع سخت و لحظات بحران حضور داشته و تا زمان تأمین کامل نیازهای مردم کنار آنها هستیم و تا مردم در خانههای امن قرار گیرند و به وضعیت با ثبات برسند با آنها خواهیم ماند.
استاندار کرمانشاه: مشکل کمبود چادر نداریم
هوشنگ بازوند در نشست ستاد مدیریت بحران این شهرستان اظهار داشت: بحران، ساعت و وقت و تاریخ نمیشناسد و بهمحض رخدادن، باید همهباهم و کنار هم، آن را در حداقل زمان ممکن حلوفصل کنیم تا مردم زودتر به آرامش برسند.
استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: این فشار و سختگیری که بنده نسبت به مدیران استان برای سرعت در خدمترسانی دارم، مقامات بالاتر از جمله رئیسجمهور و وزیر کشور نسبت به من دارند و همه باید پاسخگو باشیم.
بازوند با بیان اینکه مشکل آب شرب قصرشیرین باید تا فردا حل شود گفت: در امداد و نجات بهویژه بعد از اضافه شدن بالگردها، عملکرد بسیار مطلوب بوده و در مدیریت بحران، هر مدیری باید بتواند مشکل خود را پیگیری و حل کند.
استاندار کرمانشاه با اشاره به وجود برخی مشکلات در توزیع چادرها افزود: در مدیریت انتقال چادرها از انبار تا مقصد، مشکلاتی بوده که اغلب حل شدهاند و اکنون مشکل کمبود چادر نداریم.
وی با بیان اینکه نوسازی مدارس بهسرعت مدارس شهرستان قصرشیرین را آماده بازگشت دانشآموزان کند، گفت: آمادهسازی مدارس قصرشیرین باید تا دوشنبه هفته آینده به اتمام برسد زیرا بازگشت دانشآموزان به مدارس، در نشاط جامعه حادثهدیده مؤثر است.
وی خاطرنشان کرد: مصوب شدن، تخصیص اعتبار و تأمین نقدینگی تسهیلات مناطق زلزلهزده در هیئت دولت آن هم طی تنها یک روز، در تاریخ بودجهای کشور بیسابقه بوده که این موضوع نشاندهنده علاقه ویژه رئیسجمهور و دولت به مردم استان کرمانشاه است.
پایان عملیات اسکان اضطراری زلزلهزدگان
رئیس جمعیت هلال احمر از توزیع 55 هزار دستگاه چادر در مناطق زلزلهزده خبر داد و گفت: تقریبا اسکان اضطراری به صورت صددرصدی صورت گرفته است و ممکن است برخی از مناطق به لکهگیریهایی نیاز داشته باشد.
به گزارش ایسنا به مناطق زلزلهزده، دکتر علی اصغر پیوندی که برای بازدید از مناطق زلزلهزده و روند امدادرسانی امروز نیز به استان کرمانشاه سفر کرده است، گفت: در حال حاضر حدود 100 ساعت از زلزله غرب کشور میگذرد. زلزلهای که هشت شهر و 1200 روستا را تحت تاثیر قرار داده است.
رئیس هلال احمر اضافه کرد: هلال احمر از دقایق اولیه بعد از حادثه به تخمین آن و امدادرسانی به آسیب دیدگان پرداخت. تمام امکانات بسیج شدند و تیمهای تخصصی نجات به مناطق اعزام شدند. عملیات نجات در همان شب آغاز شد ولی به خاطر قطعی برق کامل این مساله با مشکلاتی مواجه بود که با این حال عملیات نجات متوقف نشد.
وی با اشاره به اینکه وظیفه اولیه هلال احمر در حوادث نجات جان انسانهاست گفت: همه تمرکز ما بر روی این موضوع بود و توانستیم موفقیت زیادی کسب کنیم.
پیوندی درمورد امدادرسانی به حادثه دیدگان نیز گفت: پس از عملیات نجات در چند روز گذشته به اسکان و تغذیه اضطراری پرداختیم و تا امروز صبح بالغ بر 55 هزار دستگاه چادر در شهرها و روستاها توزیع شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر درمورد کمبود چادر در بعضی مناطق گفت: در روزهای اول و دوم به خاطر وحشت مردم از حادثه و برخی بینظمیها در توزیع چادر مشکلاتی ایجاد شد اما خوشبختانه در حال حاضر وضعیت بهتر شده است.
پیوندی با اشاره به امداد هوایی در زلزله کرمانشاه گفت: همکاران من در امداد هوایی بسیار خوب درخشیدند و این موضوع مورد تقدیر رئیسجمهور نیز قرار گرفت. با توجه به پراکندگی روستاها، امدادرسانی کار سختی بود که امداد هوایی در این راستا کمک زیادی به ما کرد.
وی درمورد وضعیت اسکان زلزلهزدگان گفت: خوشبختانه حالا وضعیت بهتر شده است و نزدیک به صد در صد اسکان اضطراری انجام شده است البته ممکن است لکهگیریهایی نیاز باشد و از همین رو اگر افرادی با کسانی در مناطق مواجه شدند که چادر به آنها اختصاص پیدا نکرده است و یا نیاز به کمکرسانی دارند حتما با شماره 112 تماس بگیرند تا همکاران من به سرعت اعزام کنند.
پیوندی با اشاره به اینکه از شنبه بستههای غذایی 72 ساعته میان زلزلهزدگان توزیع میشود اضافه کرد: همچنین از روز دوشنبه بستههای یک ماهه به میان افراد توزیع خواهیم کرد و این روند را ادامه خواهیم داد. همچنین باید از اسکان موقت افراد مطمئن شویم که شرایط قابل قبولی پیدا خواهد کرد.