سرویس خبر: وزیر کشور با رد هرگونه راهزنی در مناطق زلزله زده گفت: در این مناطق مشکل امنیتی و انتظامی خاصی نداریم و مقرر شده توزیع امکانات به صورت هوایی و مناسب در مناطقی که بیشتر آسیب دیده اند، انجام شود.
*پایان جستجوی مفقودان
رحمانی فضلی در دومین جلسه شورای عالی مدیریت بحران با بیان این که مهمترین مساله در شرایط کنونی تامین آب، برق و گاز مردم این مناطق است، افزود: طبق گزارشها خدمات برق و آب صد درصد در این مناطق وصل و جاری شده منتها به دلیل پس لرزهها در برخی مناطق با مشکل کدری آب مواجه هستیم، در زمینه گازرسانی گاز حدود ۵۰ درصد مناطق وصل شده و در سایر مناطق و موارد هم کارشناسان درحال نشت گیری هستند تا این موضوع هم به طور کامل وصل شود.
وزیر کشور با بیان این که ۲۴ هزار چادر در مناطق زلزله زده توزیع شده است، ادامه داد: در این جلسه تصمیم گیری شد که ۱۰ هزار چادر دیگر هم به این مناطق ارسال شود.
رحمانی فضلی اسکان مردم زلزله زده را مهمترین مساله دانست و تاکید کرد: در این باره در جلسهای که با حضور رئیسجمهوری برگزار شد، قرار شد مردمی که قصد دارند خانه اجاره کنند به آنها اجاره پرداخت شود یا آنهایی که نیاز به کانکس و چادر دارند، در اختیارشان قرار بگیرد و این کار با اولویت مناطق روستایی که با تخریب بیشتر و شرایط آب و هوایی سردتر مواجه هستند انجام میشود.
وزیر کشور گفت: قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام آمادگی کرده که ساخت خانههای روستایی را برعهده بگیرد که قرار شد این کار با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی که متولی اینکار است انجام شود.
وی با مهم خواندن مقوله برقراری امنیت در مناطق زلزله زده و شرایط بحرانی گفت: در زمینه برقراری امنیت در مناطق زلزله زده قرارگاه نیروی انتظامی مسئول تامین امنیت شد که نیروهای سپاه و ارتش به آنها در انجام این کار کمک خواهند کرد.
رحمانی فضلی اضافه کرد: در حوزه اطلاع رسانی نیز مقرر شد انتشار و بیان اخبار سطح بندی شود و اخبار در سطح استانی و ملی در جهت همدلی بیشتر مردم و ترغیب آنان برای کمکهایی که قصد دارند انجام دهند انجام گیرد، اما در این میان در فضای مجازی سوءاستفادههایی از احساسات مردم و خواست و مطالبات آسیب دیدگان انجام گرفت که اصلا این اقدام اخلاقی نیست و نباید با عقده گشاییهایی در حوزههای متخلف با ذهنیت و با احساسات مردم بازی کرد که بنا شد کمیسیون مربوطه به این شایعات پاسخ قاطع دهد.
وزیر کشور درباره وضع عملیات جستجوی مفقودان نیز گفت: جستجوی کسانی که زیر آوار ماندند پایان یافته است، زیرا در همان روز اول مقرر شد کسانی که عزیزانشان را از دست دادهاند یا مفقود شدند به مسئولان مستقر و تیمهای جستجوگر اطلاع بدهند که همه اطلاعات جمع آوری و بر اساس آن اقدامات لازم انجام گرفت و گزارشی از وجود مفقودان زیر آوار نداریم.
وی اضافه کرد: احتمالا تعداد فوتیهایی که تاکنون پزشکی قانونی اعلام کرده است بیشتر خواهد شد به دلیل این که برخی در مراحل اولیه با کسب مجوزهای محلی جانباختگان را دفن کرده بودند که شمار این افراد هم به آمار کلی افزوده میشود.
* پایان ارزیابی کلی خسارت
مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از پایان ارزیابی کلی خسارات وارد شده به مناطق مسکونی زلزله زده خبر داد.
مجید جودی افزود: با پایان ارزیابی کلی، ۵۰ اکیپ به صورت تک تک شروع به ارزیابی واقعی مسکنهای خسارت دیده میکنند.
وی با بیان این که ۳۵ میلیون تومان تسهیلات برای مناطق شهری و ۲۵ میلیون تومان برای واحدهای مسکونی روستایی در نظر گرفته شده است که امیدواریم به زودی اجرایی شود، افزود: از ۵ استان ماشین آلات سنگین وارد شده و کار آواربرداری مسیرها و ساختمانها به زودی آغاز میشود.
جودی با تاکید براین که تلاش براین است تا قبل ازشروع سرما کارها سروسامان پیدا کند گفت: برای اسکان موقت مناطق شهری ۵ میلیون و مناطق روستایی ۳ میلیون تومان درنظر گرفته شده است.
مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن با اعلام این که محوریت بازسازی با مردم است و دولت فقط بر روند بازسازی نظارت میکند گفت: پیش بینی میشود حدود یک سال و ۲ ماه بازسازی به طول انجامد.
*ساخت خانههای روستایی توسط سپاه
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ساخت منازل مناطق روستایی را که به بسیج و سپاه واگذار شده است بهسرعت آغاز میکنیم.
سرلشکر محمد علی جعفری با بیان این که کانون زلزله عمدتاً شهرستان سرپل ذهاب (دشت ذهاب)، شهرستان دالاهو، دامنهای از اسلامآباد و قصر شیرین بود، اضافه کرد: بخش عمدهای از تخریب در سرپل ذهاب و روستاهای اطراف رخ داد.
وی گفت:ساختمانهایی که بهخوبی ساخته نشده یا قدیمی بودند، دچار تخریب کامل یا تخریب قابل توجهی شدند، اما از آنجا که این منطقه در دوران دفاع مقدس جزو مناطق جنگی بود و بسیاری از منازل روستاها و شهرهای سرپل ذهاب بعد از جنگ بازسازی شده و جدیدساز بودند، کمتر دچار آسیب شدند.
او با اشاره به این که مردم حادثهدیده جانپناه ندارند، گفت: حادثهدیدگان با چادرهایی که توزیع شده بود، اسکان موقت داده شدهاند و فقط باید برنامهریزی کرد تا بهسرعت خانههای مردم را بسازیم.
استاندار کرمانشاه با اشاره به این که از حدود ۵۰ سال پیش تا کنون، وقوع چنین زلزلهای در غرب کشور سابقه نداشته است، افزود: این زلزله وسعت زیادی داشت و ۱۹۳۰ روستا و ۷ شهرستان بر اثر این زلزله دچار خسارت شدند.
هوشنگ بازوند ادامه داد: خطوط انتقال برق، آب و گاز به مشکلات و خسارتهای سنگینی دچار شد که این مشکلات برطرف شد.
*برقراری امنیت کامل
جانشین فرمانده ناجا با تاکید بر این که امنیت کامل در مناطق زلزله زده برقرار است، گفت: نیرو به اندازه کافی و در همه نقاط زلزله زده حضور دارد.
سردار اسکندر مومنی افزود: به جز نیروی انتظامی استان زلزله زده، قرارگاه عملیاتی نیروی انتظامی را در شهرستان سرپل ذهاب راه اندازی کردیم.
وی ادامه داد: همه ظرفیتهای نیروی انتظامی را از استانهای اطراف و مرکز جمع آوری کردیم و مشغول خدمتند.
او گفت: تامین امنیت مناطق مسکونی و اماکن تجاری و جاهایی که مردم هستند مانند پارکها وهمچنین امنیت کاروانها و محمولههایی را که قرار است توسط متولیان توزیع شود و به دست مردم برسد، فراهم کردیم.
سردارکرمی فرمانده یگانهای ویژه ناجا هم گفت: چند دستگاه خودرو «نور» به منظور روشنایی مناطق زلزلهزده و نیز خودروهای خدماتی دیگری از قبیل سرویس بهداشتی، حمام و سوخت سیار در این مناطق مستقر شد.
*مردم خیّر به مناطق
زلزله زده نیایند
رئیس پلیس راه ناجا با بیان این که یکی ازمشکلات در مواقع بحران، حضور هیجانی مردم در شهرهای آسیب دیده است،افزود:این موضوع میتواند در روند امدادرسانی وترافیک اختلال ایجاد کند.
سردار حمیدی افزود: طرح ترافیک خاصی را داریم اجرا میکنیم و اجازه ورود غیرمجاز به خودروهای غیرمجاز نمیدهیم.خودروهای سنگینی که حضورشان در منطقه توجیهی ندارد، برایشان ممنوعیت تردد ایجاد کرده ایم. برای خودروهای باری که از منطقه خارج میشوند، و مجوز خروج ندارند، نیروهایی برای کنترل وجود دارند و همکاران ایست بازرسی در حوزه انتظامی گذاشتهاند تا خدای ناکرده اموال مردم، آسیبی نبیند.
*بیمه جبران خسارت
مدیرکل بیمههای آتش سوزی بیمه ایران گفت: بیمه ایران برای جبران خسارتهای وارد شده به آسیب دیدگان شهرستان سرپل ذهاب با ۵۰ درصد تخفیف اموال آنها را بیمه میکند.
محمد رضایی افزود: تمامی افراد آسیب دیده این شهرستان میتوانند تا ۱۵ روز پس از وقوع زلزله به دفاتر بیمه ایران مراجعه و نسبت به بیمه اموال خود اقدام کنند.
معاون درمان وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: شمار مصدومان زلزله کرمانشاه به ۹۳۸۸ نفر رسید و ۱۳۰۳ عمل جراحی برای نجات مصدومان انجام شده است.
قاسم جان بابایی افزود: ۴۳۱۳ نفر از مصدومان به صورت سرپایی درمان شدند. ۱۰۱۱نفر از مصدومان در بیمارستانهای کرمانشاه و ۳۴۰ تن در بیمارستانهای تهران، البرز و همدان بستری هستند و بقیه مصدومان بستری شده، ترخیص شده اند.
* تخریب مدارس
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمانشاه با ارائه گزارشی از آخرین وضع مدارس تخریب شده فضاهای آموزشی استان، گفت: ۴۴ مدرسه در ۵ شهرستان استان تخریب و غیرقابل استفاده شده است.
مرزبان نظری ادامه داد: در بسیاری از روستاها، تخریب دیوار محوطه اتفاق افتاده است که نیاز به بازسازی سریع آنها است.
وی گفت:به ۲۵۰ کانکس برای استقرار دانش آموزان برای ادامه تحصیل آنها تا زمان بازسازی مدارس نیاز داریم.
* بازداشت پیمانکار بیمارستان با دستور دادستان اسلام آبادغرب پیمانکار بیمارستان جدید اسلام آبادغرب که بر اثر زلزله تخریب شده است، بازداشت شد.همچنین پروژه مسکن مهر اسلام آبادغرب توسط زلزله دچار تخریب شدید شده و قابلیت سکونت ندارد.دادستان اسلام آبادغرب ۵ر۱ سال پیش به پروژههای مسکن مهر اسلام آبادغرب ورود پیدا کرد که مدیرعامل و جمعی از عوامل آن را بازداشت کرد که مورد بی مهری و مخالفت برخی از مدیران اجرایی قرار گرفت.
*همدردی گردشگران سوئیسی
معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر همدان گفت: زوج سوئیسی با خرید و هدیه اقلام ضروری برای زلزله زدگان کرمانشاه با آسیب دیدگان این استان همدردی کردند.این زوج اقدام به خرید اقلامی نظیر خرما، کنسرو، پنیر و دیگر اقلام خوراکی،این کالاها را به زلزله زدگان کرمانشاه هدیه کردند.
*فوت ۲ قهرمان نونهال ووشو
۲ نونهال قهرمان ووشو در جریان زلزله غرب کشور در سرپل ذهاب فوت کردند.
مهدی علی نژاد رئیس فدراسیون ووشو با اعلام این خبر، افزود: فاطیما و امیرحسین رضایی خواهر و برادر ووشوکار نونهال سرپل ذهاب بودند که در سبک «خوان چوان» مدال داشتند و در زلزله چند روز قبل غرب کشور جان خود را از دست دادند. همچنین شاهمراد ویسی داور و مربی ووشو و آزاده زارع از داوران این رشته هم در این زلزله خانواده خود را از دست دادهاند.
* امدادرسانی وزارت دفاع به مناطق زلزله زده
معاون هماهنگ کننده وزارت دفاع با تاکید بر تداوم و استمرار امدادرسانی وزارت دفاع به مناطق زلزله زده کرمانشاه، گفت:وزارت دفاع با بسیج تمام امکانات در مناطق زلزله زده حضور خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی وزارت دفاع،در پی وقوع زلزله ۳ر۷ ریشتری در کرمانشاه وپیرو دستور وزیردفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح،ستاد بحران بامسئولیت سردار سرتیپ پاسدار علیرضا تمیزی معاون هماهنگ کننده وزارت دفاع و رئیس ستاد بحران با حضور مدیران واحدهای وزارت دفاع مستقر در استان کرمانشاه در محل زلزله غرب کشور تشکیل شد و ابعاد این حادثه دلخراش و روند امدادرسانی وزارت دفاع در تعامل با سازمانهای مسئول مورد بررسی قرار گرفت.
*درمان رایگان مصدومان زلزله
مدیر کل نظارت بر درمان وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: ۹ هزار مصدوم زلزله در بیمارستانها خدمات درمانی گرفتند، از این شمار ۳۴۰ نفر به تهران و همدان اعزام شدند و همه خدمات درمانی و اسکان همراهان آنها رایگان است.
علیرضا عسکری افزود: از مجموع ۹ هزار مصدوم زلزله کرمانشاه که از مناطق زلزله زده به بیمارستان منتقل شدند، ۲۰۰ نفر به بیمارستانهای تهران و البرز و ۱۴۰ نفر به بیمارستانهای همدان منتقل شدند.
*ساماندهی ۱۰۰ گروه جهادی
ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با تشکیل ستاد پشتیبانی از مناطق زلزلهزده، علاوه بر ارسال صدها تن انواع اقلام موردنیاز مناطق زلزلهزده، ۱۰۰ گروه جهادی و ۴ درمانگاه سیار را در مناطق زلزلهزده مستقر کرده است.
به گزارش بنیاد برکت، دکتر عارف نوروزی مدیرعامل بنیاد برکت بااعلام فهرست کمکهای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) افزود: ۵۰ درصد از این کمکها به مناطق زلزلهزده رسیده و با هماهنگی ستاد بحران و استاندار کرمانشاه در میان مردم در حال توزیع است.
وی با بیان اینکه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) بازسازی مدارس و تعدادی از منازل را در مناطق زلزلهزده و نیز تعدادی از مناطق روستایی که تخریب در آنها گسترده بوده، تقبل کرده است، افزود: باید منتظر باشیم تا شرایط اضطراری به پایان برسد تا بتوانیم در این خصوص هماهنگیهای لازم را انجام دهیم.
* آغاز بازسازی واحدهای زلزله زده از هفته آینده
او گفت: از امروز عملیات آواربرداری در شهرها و روستاهای زلزله زده استان کرمانشاه با هدف شروع عملیات نوسازی آغاز میشود.
مجید جودی افزود: به منظور تسهیل در عملیات بازسازی ستادهای معین بنیاد مسکن ازجمله بنیاد مسکن استان کردستان در منطقه ثلاث باباجانی، بنیاد مسکن آذربایجان غربی در دالاهو، بنیاد مسکن استان قزوین در گیلانغرب، بنیاد مسکن اصفهان در سر پل ذهاب، بنیاد مسکن کرمانشاه در روستاهای سر پل ذهاب، بنیاد مسکن لرستان در اسلام آباد غرب، در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه با تمامی تجهیزات و نیروی انسانی در حال مستقر شدن هستند.
*آخرین آمار
پزشکی قانونی استان کرمانشاه شمار قربانیان زلزله ۳ر۷ریشتری یکشنبه شب در این استان را ۳۵۷نفراعلام کرد.
*فوت بیش از ۱۰۰ مددجو
مدیرکل کمیته امداد استان کرمانشاه با اعلام خبر فوت بیش از ۱۰۰ مددجوی کمیته امداد در زلزله اخیر از آغاز روند پرداخت خسارت به تمامی مددجویان زلزلهزده در استان کرمانشاه خبر داد.
حسین خدرویسی با اشاره به اقدامات کمیته امداد امام خمینی(ره) در استان کرمانشاه پس از وقوع زمین لرزه اظهار داشت: همکاران ما بلافاصله پس از این حادثه و با دستور رئیس کمیته امداد وارد عمل شده و ستاد بحران متشکل از تمام ادارات کمیته استان برای امدادرسانی به ۶ شهرستان آسیبدیده تشکیل شد.
گردش مالی مصرف سوخت در پی زلزله سه شنبه شب بیرجند در ۳ ساعت، ۳۸۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ثبت شد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی استان خراسان جنوبی گفت: در پی زلزله سه شنبه شب و شب مانی مردم در خیابانهای بیرجند، مصرف سوخت ۳۸ درصد نسبت به روزهای عادی افزایش یافت.
این زمین لرزه ساعت ۲۳ و ۱۸ دقیقه سه شنبه رخ داد و بزرگی آن ۳ر۹ ریشتر بود که در بیرجند و مود احساس شد.
وزیر کشور: در مناطق زلزله زده مشکل امنیتی نداریم
صاحبخبر -
∎