شناسهٔ خبر: 22489763 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

افزایش ۳۴ درصدی مرگ خاموش در کشور

صاحب‌خبر -
پارسال ۸۳۹ نفر بدلیل مشکلات مربوط به نشت گاز مونواکسید کربن جان خود را از دست دادند که این میزان در مقایسه با سال قبل از آن ۳۴ درصد افزایش نشان می‌دهد.
مهندس محمدرضا یوسفی پور مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز ایران دیروز در جمع خبرنگاران با هشدار به تمامی مردم نسبت به نحوه صحیح استفاده از وسایل گرمایشی در روزهای پیش رو و با اعلام آمار فوق گفت: بر اساس اعلام پزشکی قانونی از این میزان ۲۵۶نفر آنها با مونو اکسید کربن مربوط به سوختن گاز طبیعی فوت کرده اند.
وی تاکید کرد : ۴۳ر۷۱ درصد عامل در مرگ و میر با مونواکسید کربن ناشی از گاز طبیعی مربوط به نواقص دودکش‌هاست.
مدیر ایمنی ،بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز گفت : امسال استان اردبیل بیشترین و سیستان و بلوچستان کمترین میزان حادثه خیزی در کشور را به خود اختصاص داده است که در این بین تهران وضع تقریبا مناسبی دارد و خوزستان با وجود آب و هوای گرمی که دارد هشتمین رتبه حادثه خیزی را در کل کشور از آن خود کرده است.
وی درباره عوامل مؤثر در تولید انتشار گاز مونواکسید کربن در سال گذشته گفت: دودکش‌ها با سهم ۴۳ر۷۱ درصد، نواقص وسایل گازسوز به میزان ۵۳ر۱۶ درصد، نبود تهویه مناسب به میزان ۶۸ر۸ درصد و استفاده از وسایل پخت و پزبرای گرم کردن محیط به میزان ۳۶ر۳ درصد شایع ترین عوامل مؤثر در انتشار گاز سمی مونواکسید کربن که در گاز طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد به شمار می روند.
نامبرده گفت: بر اساس این آمار در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ حدود ۸ دهم درصد تعداد حوادث نسبت به مصرف گاز کل کشور در بخش خانگی افزایش داشته و آمار مرگ و میر ناشی از این عوامل هم ۳۴ درصد بیشتر بوده است که برای کاهش این رقم لازم است تمامی نهادهای مرتبط از جمله رسانه‌ها اقدامات و اطلاع رسانی لازم را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه نواقص مربوط به وسایل گازسوز از سال ۹۲ تا سال ۹۵ رشد تصاعدی داشته که گاهی منجر به فوت شده است،گفت: هم اکنون در صنعت گاز، آمادگی خوبی برای مواجه با این حوادث طبیعی وجود دارد. البته ماهیت تأسیسات گازی، آسیب پذیر نیست، اما به علت بافت ساختمان‌ها و احتمال فرو ریختن آن‌ها بر تجهیزات، تخریب تأسیسات و سلسله حوادث بعد از آن دور از انتظار نخواهد بود.
یوسفی پور ادامه داد: شرکت ملی گاز ایران بیش از ۱۶ سال است که با شرکت گاز اوزاکا (دومین شرکت گازی ژاپن) همکاری می‌کند، این شرکت هم در بازدیدهای مکرر از تاسیسات گازی ایران اعلام کرده که این تاسیسات درصد ایمنی بالایی دارند.
وی درباره نصب شیرهای ایمنی قطع گاز در ساختمان‌های مرتفع توضیح داد: در همه کشورها به طور معمول ساختمان‌های مرتفع، یک شیر ضد زلزله روی علمک گاز خود دارند که این شیرها با وقوع زلزله به طور خودکار عمل کرده و گاز را قطع می‌کنند.
رئیس HSEشرکت ملی گاز تصریح کرد: در ایران موضوع شیرهای ایمنی گاز در حوزه سازمان نظام مهندسی است که نصب آن را لازم دانسته، اما این‌که مردم از نصب آن چقدر استقبال کرده اند یا این کار چقدر اجرایی شده در حیطه وظایف شرکت ملی گاز نیست؛ با این حال توصیه می‌کنیم، در صورتی که مردم مایل به استفاده از این شیرها هستند، حتما از شیرهای مورد تایید سازمان نظام مهندسی استفاده کنند.وی در ادامه با اشاره به اینکه هر سال در فصل سرما شاهد وقوع حوادث ناگوار در میان هموطنان هستیم، تصریح کرد: مرگ خاموش بدترین تجربه به سبب رعایت نکردن مسائل ایمنی است که امیدواریم امسال شاهد تکرار آن نباشیم.
یوسفی پور با تاکید بر اهمیت مصرف صحیح و بهینه گاز از سوی مردم، اظهار داشت: مردم در حوادث پیش بینی نشده مانند زلزله که گازرسانی برای مدتی معین متوقف می شود، به هیچ عنوان نباید رگولاتورها را دستکاری کنند، در غیر این صورت سیستم ایمنی گاز منازل آنها از کار می افتد.
وی ادامه داد: هر تغییری در لوله کشی داخلی گاز مانند تبدیل کردن آبگرمکن زمینی به آبگرمکن دیواری باید با هماهنگی سازمان نظام مهندسی انجام شود، همچنین مردم نسبت به بررسی تهویه منازل و ساختمان‌ها اقدام کنند زیرا تهویه نامناسب از مهم‌ترین دلایل وقوع حوادث مرگبار است.
از سوی دیگر، همچنین مهندس حمیدرضا عراقی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: زلزله اخیر خوشبختانه هیچ صدمه ای به شبکه گازرسانی در استان‌های غربی نزده است و قطعی موقت گاز در برخی شهرهای استان کرمانشاه، صرفا برای اطمینان از سلامت شبکه صورت گرفت و سپس وضع گازرسانی به روال عادی بازگشت.
وی پیش از ترک تهران به قصد سرکشی به مناطق زلزله زده با تاکید بر این‌که کارشناسان شرکت‌های گاز استانی، نشت یابی در مناطق زلزله‌زده را بررسی کرده‌اند، گفت: روند گاز رسانی پس از اطمینان از سلامت شبکه و تامین امنیت مردم به روال عادی بازگشت.