صاحبخبر - به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، وزارت خارجه آمريکا اعلام کرد که جان کري وزير خارجه اين کشور اواخر اين هفته براي پيوستن به مذاکرات هستهاي 1+5 با ايران در وين راهي اتريش ميشود.
وزارت خارجه آمريکا همچنين گفته است که کري امروز به لندن سفر ميکند تا با همتايان اروپايي خود درباره مذاکرات هستهاي با تهران ديدار و گفتوگو کند.
همچنين وزير خارجه آمريکا قرار است در لندن با برخي مقامات کشورهاي خاورميانه ديدار و گفتوگو داشته باشد.
ساعتي پيش نيز خبرگزاري آمريکايي آسوشيتدپرس از پيوستن وزراي خارجه کشورهاي 1+5 به مذاکرات وين خبر داده بود.
آسوشيتدپرس گزارش داد وزراي خارجه 6 کشور مذاکره کننده با ايران در حال برنامه ريزي براي سفر به محل مذاکرات در پايتخت اتريش هستند.
ايران و کشورهاي گروه 1+5 بيش از هر زمان ديگري به توافق هسته اي نزديک هستند، با اين حال اختلافات مهمي همچنان باقي مانده است. احتمال دستيابي به توافق در تاريخ مشخص شده 24 نوامبر بعيد است. هر دو طرف احتمالا خواستار تمديد زمان مذاکرات هستند. اما اين تصميم مخالفت کنگره آمريکا و مخالفان توافق در ايران را تشديد مي کند.
ظرفيت غني سازي ايران از موضوعات مهم مورد اختلاف است که به گفته ديپلماتهاي غربي طرف آمريکايي با فعاليت 4500 دستگاه سانتريفيوژ در ايران موافقت کرده است. با اين حال ايران بايد در مقابل سازشهاي بيشتري کند که کاهش گاز تزريقي به سانتريفيوژها يکي از آنهاست. طرف ايراني به اين پيشنهاد واکنش سردي داشته است، با اين حال به گفته ديپلماتها در اين باره وارد گفتگو با روسيه شده است.
ايران خواستار حفظ حدود 10 هزار دستگاه سانتريفيوژ فعال فعلي است، ديپلماتها به آسوشيتدپرس گفته اند ايران اکنون با 8 هزار سانتريفيوژ موافقت مي کند اما اين تعداد همچنان با عدد مورد نظر آمريکا اختلاف زيادي دارد.∎