حجتالاسلام و المسلمین هادی صادقی در نشست خبری خود در نمایشگاه مطبوعات افزود: یکی از این کشورها به روند دادرسی ما اشکال نگرفته است و فقط به دنبال پروپاگاندا بودند.
وی تصریح کرد: ما حتی به مسئولان خود اجازه نمیدهیم که در فرآیند یک پرونده قضایی دخالت کنند چه برسد به وزیر خارجه یک کشور اروپایی و غربی.
صادقی ادامه داد: درباره ریحانه جباری اعلام شد که اگر کشورهای غربی جریان رسانهای را راه نمیانداختند الان ریحانه جباری زنده بود زیرا دستگاه قضایی حکم را صادر کرده بود و البته زمینه بخشش را هم ایجاد کرده بود و خانواده مقتول در حال بخشش وی بودند که وزیر امور خارجه یکی از کشورهای اروپایی و آمریکایی آمد و گفت که قوه قضاییه در ایران نمیتواند وی را اعدام کند. پس از آن خانواده مقتول گفتند که اگر ما گذشت کنیم هم عزیزمان را از دست دادهایم و هم آبرویمان میرود لذا وی اعدام شد.
وی ادامه داد: دستگاه قضایی بر اساس هیچگونه ملاحظات سیاسی حکم جباری را اجرا نکرده است. قوه قضاییه تمام تلاشش را انجام داد هم برای احقاق حق و هم برای عفو. همچنین قتل هم غیرعمد نبوده و عمدی بوده که از پشت به مقتول ضربه زده شده و فقط گفته شده بود که در دفاع از خودم این کار را کردم که با شواهد سازگار نبود.
وی با بیان اینکه الان هم کشورهای غربی و اروپایی پروپاگاندای دیگری برای یک خانم دیگر راه انداختهاند، گفت: قاضی قوه قضاییه مستقل است و حتی مقامات ارشد قوه قضاییه هم نمیتوانند در روند بررسی یک پرونده قضایی دخالت کنند.
صادقی ادامه داد: درباره پرونده غنچه قوامی که هنوز در دادسرا است، جوسازیهای بدی انجام دادهاند و لازم است اشاره کنم که جرم و دلیل دستگیری قوامی برای ورود به ورزشگاه نیست، بلکه اتهام وی تبلیغ علیه نظام و برخی از تعاملاتی که با عناصر ضدنظام داشته بود، است.
معاون فرهنگی قوه قضاییه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه بعضی از افراد پای ثابت پروندههایی امثال پرونده ریحانه جباری هستند، گفت: در مورد اینکه تعداد قلیلی از وکلا اینگونه کارها را انجام میدهند شکی نیست ولی تعدادشان کم است و البته ضربههایی هم میزنند و باید حواسشان باشد که شاید روزی هم نوبت آنها شود.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر جایگاه مرکز نظارت وزارت ارشاد و جایگاه قوه قضاییه در برخورد با اجرای تئاترهای توهینآمیز و اکران فیلمهای «قصهها» و «عصبانی نیستم» که ترویج بیقانونی را میکند، گفت: درباره مسائل هنری موضع قوه قضاییه یک موضع قانونی و روشن است و اگر مورد حادی باشد برخورد صورت میگیرد ولی درباره مواردی که حاد نیست اصل بر این است که برخوردی صورت نگیرد و بنا بر تعامل با قشر هنرمند است و با تخلفات کوچک برخورد نمیکنیم.
وی ادامه داد: مرکز نظارت در وزارت ارشاد باید نظارتش را بیشتر کند و نباید به راحتی اجازه اکران بدهد. همچنین ترویج بیقانونی نه تنها جایز نیست و قانونا قابل پیگیری است بلکه از لحاظ اخلاقی بسیار کار زشتی است و این جزو رسواترین روشهای اجتماعی است و قبل از اینکه در دادگاهی محاکمه شوند باید در افکار عمومی و توسط رسانهها محاکمه شوند.
صادقی در ادامه درباره پرونده یک خبرنگار آمریکایی گفت: جیسون رضائیان هنوز پروندهاش کامل نشده است و نمیشود حکم قطعی درباره وی داد و حدوداً یک ماه زمان برای تحقیق و تکمیل پروندهاش نیاز است.
معاون فرهنگی قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه اسلام اولین مدعی حقوق بشر است، گفت: اکثر مفاد حقوق بشری دنیا را اسلام و ما قبول داریم اما در دو مورد با آنها مخالفیم. یکی از آنها مورد قصاص است که ما در فرهنگ خودمان آن را قبول داریم و فلسفه قصاص را مایه حیات میدانیم و از اصل آن محکم دفاع میکنیم و البته در مقابل آن هم از اصل گذشت دفاع میکنیم.
صادقی تصریح کرد: در بعضی کشورها پیمانی بسته شده که اعدام را به طور کلی بردارند و برداشتن آن موجب افزایش جرم و جنایت میشود. همانطور که 80 درصد مجازات اعدام در ایران به دلیل مواد مخدر است؛ کشورهایی که میگویند اعدام را قطع کنید دنبال این هستند که جنایت در کشور ما بیشتر شود.
صادقی در رابطه با گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران هم تصریح کرد: احمد شهید از سیاسیون و کسانی که در خارج نشستهاند حمایت میکند و گزارشگری که پیش از گزارشش اینگونه قضاوت میکند مانند قاضی ای است که حکم را قبل از شنیدن ادله صادر میکند و ما این گزارشگر را تا به حال در ایران راه ندادهایم.وی اظهار داشت: ما گزارشگران بیطرف را خواهیم پذیرفت و در همین راستا قرار شده است سال آینده میلادی دو گزارشگر تخصصی به ایران بیایند.